Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Demirtaş: İlk yapacağımız işlerden biri tersaneleri canlandırmak
Demirtaş: İlk yapacağımız işlerden biri tersaneleri canlandırmak
 
   

     Demirtaş, CHP Gülüç Belde Teşkilatı’nca bayanlara yönelik olarak CHP seçim bürosunda düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Gülüç Belde Başkanı Ali Demirer, parti yöneticileri ve çok sayıda Gülüçlü bayan katıldı. Demirtaş burada yaptığı konuşmada, Gülüç’ün kaderinin tersanelerin kapanması ile değiştiğini belirterek şunları söyledi: “Tersanelerde binlerce gencimiz ekmek yiyordu. 2009’da kriz çıktı, altı senedir hiçbir şey yapmadılar. Yalova’daki tersane çalışıyor, Tuzla’daki tersane çalışıyor, Şile’deki tersane çalışıyor, Kore’deki tersane çalışıyor ama Gülüç’te bulunan tersaneler çalışmıyor. İki yüz kişi kalmış yedi bin işçiden. Yedi bin arkadaşımız burada çalışıyor olsaydı Gülüç çok daha farklı olurdu. Biz iktidara gelir gelmez bunu değiştireceğiz. İlk yapacağımız işlerden birisi burada tersaneleri canlandırmak. Geçen hafta mitinge geldiğinde Genel Başkanımıza bunu anlattık. Kendisi de bu sözü verdi. İşsizliği ortadan kaldırmak için tersaneleri canlandırmamız gerekir dedik.
     Türkiye’nin en iyi ustaları Gülüç’ten, Ereğli’den, Alaplı’dan çıktı. Bu işçilerin yaptığı gemiler Hollanda’ya, Almanya’ya, İngiltere’ye gitti. Bunlar dünyanın en zengin ülkeleri. Bizim ustalarımız yaptı, İngiliz kullandı, Alman kullandı. Biz burayı canlandıracağız. Kaynaksa kaynak. Her yere kaynak buluyorlar. Kaçak saraylarına buluyorlar. Mersedeslerine buluyorlar, uçaklarına buluyorlar, hortumcu işadamlarına buluyorlar. Buraya niye kaynak bulamıyorlar?”
     Bölgede en büyük sorunun göç olduğunu ifade eden Demirtaş şöyle devam etti: “Eskiden bizim ilimiz Zonguldak, Türkiye’nin Almanyası idi. Buraya dışarıdan çok insan geliyordu. Bakın madenlere. 14 bin norm kadro var, 9 bin işçi çalışıyor. 5 bin işçi açığı var. Genel Müdür işçi talep ediyor, almıyorlar. Niye etmiyorlar, Zonguldak’ı gözden mi çıkarıyorlar. Bakıyorlar ben ne yaparsam yapayım üç milletvekili çıkarırız diyorlar. Bu kez durum farklı olacak. Bunu ben her yerde hissediyorum. Sandıkta bu kez ders verilecek bunlara. Gençlerimiz Balıkesir, Bursa, İzmir, Yalova, Tuzla’ya gidiyor. Burada iş yok çünkü. Biz üreten ekonomiden yanayız. İnsanlar çalışacak, üretecek, hakça paylaşacak, öyle sadece işadamı kazanmayacak. İşçi de kazanacak. Ben bir maden işçisinin oğluyum. Meslek lisesinden sonra hukuk fakültesini kazandım. Allah yardım etti. 2009 yılında tersaneler kapanırken eylemlerde ben ve ilçe başkanım vardı en önde.”
     Bayanlara, “Sizler çalışanların eşleri, annelerisiniz. Artık çalışanlar da yanımızda olsun istiyoruz” diyen Demirtaş şöyle konuştu: “Kemal Kılıçdaroğlu’na güvenin, hepsini düzelteceğiz. Ekonomi kadromuz çok iyi. Türkiye’nin en iyi ekonomi kadroları bizde. Dünya Bankası’nda çalışan, Türkiye’nin bir numaralı ismi Selin Saye Böke var, Hazine müsteşarı Faik Öztrak var, DPT Müsteşarı İlhan Kesici var. Hepsinin hesabı kitabı yapıldı. Onların çerez parası bizim emekli maaşımıza yansıyacak. Geçen sene burada bir devrim yaptınız. Gökhan Demirtaş başkan seçtiniz. Çok memnun olduk. Gökhan başkanıma güvendiniz. Beş yıldızlı düğün salonu yaptı, çocuk parkları yaptı. Sahil bandı ile ilgili projelerini gerçekleştirmiş. Onun dört yılı var, seçilirsem benim de dört yılım olacak. İkimiz birlikte dört yılda Gülüç’e güzel hizmetler getiririz. Gökhan Demirtaş’a güvendiniz, Ünal Demirtaş’a da güvenin.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » türkiye devletinin 25 senedir,bu zonguldak madenlerinde ödedigi, zarar 4 milyar dolar,madenler verimsiz,,bu para rüzgar enerjisi icin harcansa zonguldakta,medeni dünyada yeralti kömür madenimi kaldi,bu cok zarar eden madenlerde sekreter maasi kac ,onu bir aciklasalar,ayriyeten,niye özellestirme yapilmiyor ,madengüvenlik disinda,kastamonuluyuz ve aciz,issiziz,,bizim sizden eksigimiz ne, -   ali kara / 05 Haziran 2015- 17:04
 
IP   3.145.154.185  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır