Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Turpcu, partisinin Ereğli İlçe Örgütü’nü ziyaret etti
Turpcu, partisinin Ereğli İlçe Örgütü’nü ziyaret etti
 
   

CHP Ereğli İlçe Örgütü binasında, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerle bir araya gelen Turpcu, seçim sürecinde yaptıkları özverili çalışmalar ve sundukları katkı için parti emekçilerine teşekkür etti. Turpcu burada yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Her iki seçimde de çok çalıştık ama olmadı. Sonuçta halkımızın iradesidir, saygı gösteriyoruz. Seçimlerden beklediğimiz sonucu alamadık ama bu bizim çalışma şevkimizi ve azmimizi kırmayacak aksine daha çok çalışıp, daha çok mücadele edeceğiz. AKP, 13 yıldır Türkiye’yi yönetiyor. Zonguldak bu süreçte ihmal edildi, mutsuz ve bakımsız bir kent haline geldi. Bir ilin nüfusu sürekli düşerse, göç devam ederse, ekonomik bunalım ve işsizlik varsa, o kent mutsuz demektir. Ereğli, özelinde baktığımızda Türkiye’nin yıldız şehirleri arasındayken son yıllarda, özellikle Erdemir’in özelleştirilmesiyle birlikte, bu gücünü kaybetti. Tersanelerde işçilerimizin çalışamayarak Ereğli’yi terk ettiği bir kent haline geldi. Bunlar, AKP döneminde yaşandı. Türkiye Taş Kömürü Kurumu, orada da çalışan sayısı aşağılara düştü. Taş kömürü, önemli bir mesele. Türkiye’nin taş kömürüne ihtiyacı var. Başka ülkelerin şirketlerine para kazandırıyoruz, işsizlerini iş sahibi yapıyoruz, kömürü büyük paralarla ithal ediyoruz. Biz, seçim bildirgemizde, tersaneler, Ereğli-Devrek Yolu başta olmak üzere Saltukova Havaalanı, Filyos Vadisi Projesi, yapılamayan yollarımız bunların hepsini gündeme getirmiştik. 7 Haziran seçimlerinde, kısmen başarı sağladık. 7 Haziran seçimlerinin sonucunu kabul etmeyen iradenin, Türkiye’yi 1 Kasım’a nasıl getirdiğini hep birlikte gördük. Bundan sonraki süreçte, başta Zonguldak’ın sorunları olmak üzere Türkiye’nin sorunlarını da, kurulacak hükümetin icraatlarını takip edeceğiz. AKP, kısmen diğer illere yaptığı yatırımları Zonguldak’a hiç yapmadı. Biz, bu yatırımlara başlarlarsa destek olacağız. TBMM’de milletvekili arkadaşım Ünal Demirtaş Bey’le beraber pozitif bir politika izleyeceğiz. Ama yapmadıkları müddetçe de bunları eleştireceğiz.”
Toplantıda Kurultay’a yönelik de açıklamalarda bulunan Turpcu şunları söyledi: “Meclis’te, kaydımı yaptırdığımda bana dönen kameralar, kurultayla ilgili sorular sordular. Bundan önce acil kurultaylar oldu. Fakat bir günde, genel başkan seçiliyor ve iş bitiyordu. Halbuki bizim problemimiz örgütün dönüşümü, üyelerimizin dönüşümüdür, parti yapısının değişmesidir. Bunu sağlayamadığımız müddetçe, enerjimizi parti içi seçimlerde kullanıyoruz. Mesele, parti örgütünün iyi bir makine gibi çalışmasıdır. Esas meselemiz üyelik yapısını, yönetim yapılarını; kim adayımız olursa olsun, bütün grupların o adayın peşinden gitmesini sağlayacak çalışmanın yapılmasıdır. Bunu yapmadan başarı sağlanması mümkün değil.”



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.133.12.172  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..
10 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Ramazan Bayramı’nın ilk günü be..
10 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Yaralılar yapılan ilk mü..
10 Nisan 2024
Ramazan Bayramı nedeniyle Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından Öğretmenevi’nde bayramlaşma progr..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır