Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Perinçek: Yeni Anayasa, PKK ve HDP’nin talebi
Perinçek: Yeni Anayasa, PKK ve HDP’nin talebi
 
   

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Ereğli İlçe Örgütü’nce düzenlenen Terör, Yeni Anayasa ve Bölgesel Çözüm konulu konferansa katıldı. Yeni anayasanın PKK ve HDP tarafından çıkarılmak istendiğini iddia eden Perinçek konuşmasında, “Türk milletini anayasadan çıkartmak istiyorlar. Yani sizi. Ereğlililer, Hakkarilileri, Kırklarelileri, Sinopluları, Rizelileri anayasadan çıkartmak istiyorlar. Bu anayasayı yapan Türk milletiyken, bu Cumhuriyet’i kuran millet Türk milletiyken nerenize batıyor, niçin rahatsızsınız da o Türk kavramını vatandaşlıktan çıkartmak istiyorsunuz? Bakıyoruz bu talep Türk milletini vatandaşlıktan çıkartma talebi PKK ve HDP’nin talebi: ‘Türk’ü silin buradan’ diyor. Bu anayasa girişimi, anayasaya canlı bombalar sokuyorlar. Canlı bombalar Suruç’ta patlıyor. Ankara’nın göbeğinde patlıyor. Şimdi o canlı bombaları anayasada patlatmak istiyorlar. AKP’nin ve -ne yazık ki, ne yazık ki diyorum- Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP’nin, üçünün anayasa konusundaki tasarıları aynı.” ifadelerini kullandı.
Perinçek konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Irak, Suriye ve diğer ülkelerde çıkan karmaşanın Amerika ve İsrail’in bölücü projeleri olduğunu, Türkiye ve diğer bölge ülkelerin bu durumda birleşmesi gerektiğini savundu. Amerika’nın Türkiye ile diğer ülkelerin birbirlerine yaklaşmaması için Rusya ve diğer ülkelerle arasında sorun yaşanmasına sebep olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye ve Rusya düşmanlığı ile Türkiye’nin bölünmesine hizmet ettiğini söyledi. Perinçek şunları söyledi: “Hepsi Amerika tarafından bölünmek istendiğine göre bu bölge ülkeleri ile beraber olacağız. Türkiye ile İran anlaşsın PKK hemen Kandil’de beyaz bayrak çeker. Bakın 15 gün sürmez. Kurşun da attırmaz. İnsan da ölmez. Türkiye ile İran’ın anlaştığı gün PYD derhal beyaz bayrak çeker. Türkiye Suriye ile anlaşsın PYD diye Suriye’nin güneyinde bir şey kalmaz. Orası Suriye’nin toprağı. Suriye’ye bakın, Halep’e kadar geldi. Gittikçe adım adım Türkiye sınırına doğru yaklaşıyor. Çözüm nedir? Bu bölge ülkeleri ile vatan bütünlüğünü birbirine bağlamak. Suriye’nin vatan bütünlüğü, Türkiye’nin vatan bütünlüğü. Irak’ın vatan bütünlüğü bizim vatan bütünlüğümüz. Bu ülkelerden birisi bölünmeye başladı mı cam kırığının ilerlemesi gibi. Biz oraya çizgi çeksek sınırdır desek. O cam orayı dinler mi? Kırık devam eder. Bölgedeki çatlaklar birbirine sirayet ediyor. Bulaşıyor, yayılıyor. O bakımdan bölge ülkeleri, Türkiye’si, Suriye’si, Irak’ı, İran’ı, Azerbaycan’ı işbirliği yapacak bölücülüğe karşı. Amerika’sı da bu beraberliğe boyun eğer. Dikkat edersek Amerika sürekli ne yapmaktadır? Bu bölge ülkelerinin birbirlerine yaklaşmasını önlemeye çalışıyor. Türkiye ile İran dost olmasın. Türkiye ile Irak, Suriye dost olmasın. Türkiye ile Rusya birbirine yakınlaşmasın. Türkiye sürekli Rusya ile cebelleşsin, düşman vesaire olsun. Rusya’nın uçağı düşürülsün ki Amerika ve İsrail bölücü projelerini geliştirmeye devam edebilsin. Amerika’nın siyasetleri de bunlar. Bu siyasetlere hangi siyasetle karşı koyabiliriz. Bu bölge ülkelerini birleştiren siyasetle. İşte bugün Tayyip Erdoğan yönetimi tam tersini yapıyor. Suriye düşmanlığı ile Türkiye’nin bölünmesine hizmet ediyor. Rusya düşmanlığı ile Türkiye’nin bölünmesine hizmet ediyor. Suriye ve Rusya düşmanlığı politikaları sonuç itibari ile Türkiye’nin bölünmesine yol açacak.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.188.158.92  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
20 Nisan 2024
Zonguldak İstanbul Karayolunda yola dökülen yağ kazaya sebep oldu. Kazada yaralanan olmazken, araçta..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a 6’ncı Belediye Başkanlığı döneminde hayırlı olsun ziya..
19 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma Trafik timi ekiplerince yerli ve milli olan MEDAR isimli hız tes..
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır