Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Demirtaş: TTK’yı adrese teslim ihalelerle özelleştirecekler
Demirtaş: TTK’yı adrese teslim ihalelerle özelleştirecekler
 
   

     Demirtaş, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, iktidar partisinin İŞKUR üzerinden belediyelere sağlanan personel alımlarında CHP’li belediyeleri dışladığını öne sürdü. Demirtaş aynı zamanda, AK Parti ve AK Parti iktidarından beslenen kirli ve karanlık odakların Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekillerini hedef gösterdiğini savundu. İftira ve yalan kampanyası üzerinden algı oluşturulmaya çalışıldığını iddia eden Demirtaş, “Kim Türkiye Cumhuriyetini kuran, Atatürk’ün kurucusu olduğu CHP’yi, PKK ve terör ile ilişkilendirmeye çalışıyorsa, kim CHP’yi PKK ile yan yana göstermek istiyorsan, o dünyanın en şerefsiz, en adi, en alçak kişisidir.” dedi. Şehit yakınları ve gazilerin sorunlarının çözülmesi için en fazla gayret gösterenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden Demirtaş, bu amaçla başta Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm CHP’li vekillerin imzasıyla şehit yakınları ve gazilerin sorunlarının çözümüne yönelik bir kanun teklifi verdiklerini belirtti. Bu kanun teklifi metnini basın mensuplarına dağıtan Demirtaş, “Bu kanun teklifinin içinde şehit yakınlarımızın hakları için gazilerimiz için çok önemli haklar var. Bu hakların şehit yakınları ve gazilerimize verilmesi belki onların acılarını dindirmez ama bir nebze olsun azaltır. Eğer AKP samimi ise Genel başkanımız ve tüm CHP’lilerin imzaladığı bu kanun teklifini kabul eder.” dedi. Bugün terörün Türkiye’nin en önemli sorunu haline geldiğini, AK Parti’nin sıfır terörle aldığı ülkeyi kan gölüne çevirdiğini iddia eden Demirtaş şöyle devam etti: “1 Kasım öncesi bunlar demediler mi, ‘bizi tek başımıza iktidara getirin, terörü durduralım, şehit cenazelerini durduralım. 1 Kasım’da millet bunlara tek başına iktidar verdi. Ama terör durdu mu? Durmadı. Tam tersine terör olayları artarak devam etti, şehit cenazeleri artarak devam etti. Son bir yılda Zonguldak’ta 8 şehidimiz, tüm ülkede 600’e yakın şehidimiz ve 500’e yakın vatandaşımız terör olaylarında yaşamını yitirdi. Yine vatandaşlarımıza yalan söylediler, yine vatandaşlarımızı kandırdılar.”
     İktidarın zihniyetiyle terör sorununu çözülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Demirtaş, “Bunlar değil mi, Kayseri meydanında ‘PKK ile görüşen şerefsizdir’, deyip Oslo’da, İmralı’da, Dolmabahçe’de, Kandil’de pazarlık yaptıkları ortaya çıkan? Bunlar değil mi Habur’da PKK’lıların ayağına devletin savcısını, hakimini gönderip, PKK’lıları çiçekle karşılayan? Bunlar değil mi, Barzani ile Şivan Perver ile Diyarbakır meydanında ‘Megri, megri’ diye şarkı söyleyerek ağlayan?” ifadelerini kullandı. Demirtaş, “Sanki bunları kendileri yapmamış gibi, terörün sebebi kendileri değilmiş gibi, yalan söyleyerek, iftira atarak, en kirli, en adi siyaseti yaparak CHP’yi suçlamaya, CHP’yi terör ile PKK ile yan yana göstermeye çalışıyorlar. Bu ülkeyi 14 yıldır kim yönetiyor? Devletin askeri, devletin polisi, devletin jandarması, devletin istihbarat örgütleri, devletin valisi, devletin kaymakamını kim yönetiyor? Elinizden tutan mı var? Niye terörü durdurmuyorsunuz. Buradan AKP’lileri uyarıyorum, CHP ile mücadele edeceklerine PKK ile mücadele etsinler” diye konuştu. AK Parti’nin tüm Zonguldak’ın 14 yılda hiçbir sorununu çözmediği gibi, mevcut sorunlara yenilerini eklediğini belirten Demirtaş şu ifadelere kullandı: “Zonguldak AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle ekonomik olarak çöktü. İşte Erdemir özelleştirmesi, işte Çates özelleştirmesi, işte Seka özelleştirmesi. Bunları sattılar da ne oldu? Zonguldak daha iyiye mi gitti? Elbette ki hayır. Zonguldak ekonomik olarak çöktü. İflas etmedik, batmadı iş adamı kalmadı. Zonguldak küçülüyor. Özelleştirmelerden dolayı Zonguldak halkı hep kaybetti. Kaybetmeye de devam ediyor. Aldığımız duyumlara göre TTK’yı müessese müessese özelleştirecekler, yanında bir de termik santral lisansı verecekler. Tabii TTK limanı da başka bir iştah kabartan kurum. Yani havuzcu, yandaş şirketlere, adrese teslim ballı ihaleler yapacaklar.”
     TTK’nın özelleştirilmesinin TTK’nın kapatılması, en az 15 bin kişinin işsiz kalması, Tüm Zonguldak ekonomisinin çökmesi demek olduğunu savunan Demirtaş şöyle dedi: “TTK’nın özelleştirilmesi demek Zonguldak’ın iflas etmesi demektir. Eren Enerji örneği ortada. Yerli kömür ile termik santrali işleteceği vaadinde bulundu. Şimdi bakıyoruz hiç yerli kömür kullanmıyor. Bu ihaleleri alan şirketler de aynısını yapacak. Termik santrali kuracaklar, yerli kömür pahalı zarar ediyoruz diyecekler, ithal kömür ile enerji üretecekler. Aldıkları TTK müesseselerini de kapatacaklar. Bunun sonucu Zonguldak’ın tamamen iflas etmesi demektir. ‘TTK zarar ediyor, bunun için özelleştireceğiz’ diyorlar. 14 yıldır TTK’yı kim yönetiyor. Sen bostan korkuluğu musun? Niye TTK’yı zarar ettiriyorsun, ettirme. Senin beceriksiz yönetiminin faturasını tüm Zonguldak mı ödeyecek? Kendi beceriksizliğini bir tarafa koyup, TTK zarar ediyor gerekçesine sığınıp TTK’yı özelleştirerek kapatalım diyorsun.”
     Demirtaş, “Kim TTK özelleştirilsin, TTK kapatılsın derse, tüm Zonguldak’a ihanet eder” diyerek şunları söyledi: “TTK özelleştirilirse sadece Zonguldak Merkez bundan zarar görmez. Bundan Alaplı da, Ereğli de, Çaycuma da, Devrek de, Gökçebey de, Kilimli de, Kozlu da zarar görür. Tüm Zonguldak zarar görür. Derdiniz halka hizmetse Zonguldak’a hizmet etmekse TTK’yı ayağa kaldırın. TTK’nın üretim işçisi açıklarını giderin. TTK’ya 5 bin 500 işçi alın. Üretimi arttırın. Öte yandan termik santral lisanslarını da vereceğiz diyorsunuz. Yani Zonguldak’ı iflas ettirdiğiniz yetmiyormuş gibi, Zonguldak’ı termik santral cehennemine döndüreceksiniz. Zonguldak’a iki ihanet birden yapacaksınız. Biz CHP olarak Zonguldak’a ihanet olan TTK’nın satışına, özelleştirilmesine, havuzcu ve yandaş şirketlere termik santraller için peşkeş çekilmesine karşıyız.”
     Demirtaş haklarını aramak için açlık grevi yapan 245 maden işçisinin işten çıkarıldığını hatırlatarak, “Bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek son derece kolay. Bu arkadaşlar deneyimli madenciler. Bunları 5 bin 500 üretim işçisi açığı olan TTK’ya alırsınız, bu sorun çözülür. Bu mağduriyet giderilir. Bu kadar basit” diye konuştu. Demirtaş basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in Ereğli’de ekonomik durumun söylendiği kadar kötü olmadığına ilişkin iddialarını, “Bana göre durum böyle değil, Sayın Tetiker’in neden böyle dediğini bilemiyorum ama ya çarşıya inmiyor, üyesiyle görüşmüyor, ya da başka bir nedenle bunu söylüyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.133.160.156  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır