Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Ereğli-Devrek Yolu yapım işinde yolsuzluk mu var?
Ereğli-Devrek Yolu yapım işinde yolsuzluk mu var?
 
   

     Demirtaş, partisinin Ereğli İlçe Örgütü’nde düzenlediği basın toplantısında, ülke gündemi ile Zonguldak’ın ve Ereğli’nin sorunlarına dair değerlendirmelerini paylaştı. Ülkenin zor günlerden geçtiğini, bir yanda 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrası cemaat yapılanmasıyla mücadelenin sürdüğünü, bir yanda ise PKK terör örgütünün eylemlerinin devam ettiğini anlatan Demirtaş, IŞİD ve Suriye’de yaşananları da anımsattı. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Her gün terör saldırıları gerçekleşiyor. Her gün polislerimiz, askerlerimiz, şehit ediliyor. Türkiye maalesef yönetilemiyor. Türkiye büyük bir yönetim krizi ile karşı karşıya. Maalesef tüm Türkiye, AKP iktidarının 14 yıldır hem iç politikada, hem de dış politika da yaptığı büyük yanlışların, ağır faturasını ödüyor. Eğer Türkiye’de daha büyük kargaşa ve kaos yaşanmıyorsa, daha büyük fatura ödenmiyorsa, bunda vatandaşlarımızın sağduyusunun büyük bir payı olduğu da görünür gerçektir.” dedi.

     “AKP TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTEMİYOR MU?”
     Kısa süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir PKK saldırısı yaşandığını anımsatan Demirtaş, şöyle dedi: “Bunun sebebi Cumhuriyet Halk Partisinin terör karşısındaki net duruşudur. Buradan tekrarlıyorum. Amasız, fakatsız, AKP iktidarı terörü durdurmak için bizden hangi desteği isterse, o desteği vermeye hazırız. Yeter ki akan kan dursun, yeter ki terör önlensin. Ama maalesef AKP iktidarı, bizim bu çağrımıza kulaklarını tıkıyor, duymazdan geliyor. Terörün durdurulması için ‘TBMM’yi çalıştıralım, birlikte ortak akıllla teröre karşı çözüm üretelim’ diyoruz. Ama AKP’liler, meclise terörün durdurulması ve araştırılması için verdiğimiz araştırma önergelerini reddediyorlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi her türlü teröre (PKK, FETÖ, İŞİD, DHKPC vs.) ‘rahmet okuma’ yeri değildir. TBMM’nin görevi, terörü önlemektir. Terörü önleyecek adımları atmayacaksa, terörü önleyemeyecekse TBMM niye var? Milletvekilleri niye var? Bakanlar niye var? Hükümet niye var? Maalesef, CHP’nin ‘Terörün araştırılması ve önlenmesi için’ TBMM’de komisyon kurulmasına yönelik tüm teklifler AKP’nin oyları ile reddedildi. AKP, Meclisin terör ile ilgili çalışmasını engelliyor. İki de bir milli irade, milli irade, diyen AKP milletin meclisini terör konusunda çalışmasını niye engelliyor? İşte orası bir soru işareti. Acaba AKP terörün bitmesini istemiyor mu? Vatandaşlarımızın bunu iyi düşünmesi gerekir.”

     “15 TEMMUZ, AKP’NİN 14 YILLIK HATALARININ AĞIR BİR FATURASIDIR”
     15 Temmuz’da devlet içinde yuvalanmış FETÖ mensuplarının gerçekleştirdikleri darbe kalkışmasının ve bu girişimin püskürtülmesinin ülkemizin demokrasi tarihi için çok önemli bir aşama olduğunu da dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızın öncelikle düşünmesi gereken Türkiye’yi 15 Temmuz darbe girişimine sürükleyen nedenler nelerdir? 14 yıllık AKP iktidarı hangi hataları yapmıştır da darbe girişimi yaşanmıştır? AKP’nin yanlışlarının doğru tespit edilmesi gerekir. Bu yanlışlar doğru tespit edilir ve önlemler alınır ise Türkiye’de bir kez daha darbeler yaşanmaz. 15 Temmuz bir neden değil, sonuçtur. 15 Temmuz AKP iktidarının 14 yıllık yanlışlarının, hatalarının ağır bir faturasıdır. Ama maalesef milli birlik ve bütünlüğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde AKP iktidarının demokrasinin, parlamentonun, cumhuriyetin değerini ve önemini hala anlayamadığını ibretle görmekteyiz. Devletin içinde bir cemaati tasfiye ederken, yerine başka cemaatleri getirmektedirler. Bunlar yanlıştır. Devlet yönetiminde liyakat esas alınmalıdır. Nitekim cemaatler üzerinden devlete bürokrat almanın, yükseltmenin yanlışlığı 15 Temmuz’da ortaya çıktı. AKP iktidarı maalesef bu yanlışlardan ders almadan yine bu yanlışlara devam ediyor. Türkiye’yi başka felaketlere sürükleyecek adımlar atıyor. Ülkemizde bir kez daha darbe girişiminin yaşanmaması için demokrasimizi güçlendirmeliyiz. Parlamentomuzu güçlendirmeliyiz. Kuvvetler ayrılığını güçlendirmeliyiz. Hukuk devletini güçlendirmeliyiz. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamalıyız. Evrensel hukuk kurallarını herkese uygulamalıyız. Devlet yönetiminde ve bürokrasi de liyakatı, bilgiyi ve beceriyi esas almalıyız. Devlete olan güveni yeniden tesis etmeliyiz. Devleti yeniden kurucu ayarlarına, fabrika ayarlarına geri döndürmeliyiz. Eğer bunları yapmazsak, başka büyük sorunlar yaşarız. Yeni 15 Temmuzlar yaşarız.”
     Darbe girişimine destek veren kim varsa mutlaka cezalandırılması gerektiğini ve soruşturmaların titizlikle yürütülmesine gereksinim olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Ancak öyle gözaltılar, öyle tutuklamalar, öyle işten çıkarmalar, öyle mala el koymalar yapılıyor ki, sapla saman birbirine karıştırılıyor. Kurunun yanında yaş da yakılıyor. Bu yapılan yanlışlar da kamuoyunun vicdanını yaralıyor. Evrensel hukuk kuralları çiğneniyor, anayasal haklar çiğneniyor, temel insan hakları çiğneniyor. Suç işlediği iddia edilenlerin mallarına anayasa çiğnenerek el konuluyor. Adeta sivil darbe yapılıyor. Türkiye hızla diktatörlüğe sürükleniyor. Bizim bunları kabul etmemiz mümkün değildir.” görüşlerine yer verdi. Adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmasının yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını, kuvvetler ayrılığını, parlamenter demokratik rejimi ağır bir şekilde zedelediğine de işaret eden Demirtaş, “Türk milleti, saraylardan yönetilmeyi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, Cumhuriyeti kurarak 93 yıl önce tarihe gömmüştür. Türkiye’ye demokrasinin tam anlamıyla yerleşmesini istiyorsak, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamalıyız. Kuvvetler ayrılığını güçlendirmeliyiz. Türkiye’yi saraylardan yönetilen ülke olmaktan, tek adamla yönetilen ülke olmaktan çıkarmalıyız.” dedi.

     “TTK ÖZELLEŞİRSE ZONGULDAK ÇÖKER”
     Zonguldak’ın sorunlarının çözülmediği gibi, artarak sürdüğünü belirten Demirtaş, “AKP 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden iktidarı tek başına elde ettikten sonra, tüm Türkiye’ye sırtını döndüğü gibi, Zonguldak’a da sırtını döndü. Zonguldak’a verdiği sözleri unuttu. Zonguldak yine kötü kaderi ile baş başa kaldı.” ifadesini kullandı. TTK’nın özelleştirileceğine yönelik söylemler ve iddialara da değinen Demirtaş, şunları söyledi: “Ben sayın milletvekillerinin ve sayın Enerji Bakanlığı bürokratlarının ‘TTK özelleştirilmeyecek’ söylemlerinin Zonguldaklının tepkisini önlemek için, Zonguldaklının gazını almaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Enerji Bakanından ve Başbakandan bu güne kadar ‘TTK özelleştirilmeyecek’ cümlesini ise duymadık. Daha ötesi AKP iktidarının bakanlarından TTK’nın 5 bin üretim işçisi açığının giderileceğine yönelik, işçi alınmasına yönelik bir açıklamasını ve ya girişim duymadık. Burada maalesef Zonguldak AKP milletvekillerinin bir samimiyetsizliği var. Burada AKP’nin Zonguldak’a karşı bir samimiyetsizliği var. AKP, TTK’yı bu politikalar ile adım adım kapatmaya doğru götürüyor. Eğer TTK kapanırsa, TTK özelleşirse Zonguldak çöker. Bugüne kadar özelleştirmeden halkın yarar sağladığını hiç görmedik. Eğer, AKP milletvekilleri TTK’nın özelleştirilmeyeceği söylemlerinde samimi iseler, TTK’ya 5 bin işçi alınmasını sağlarlar. Eğer ekonomi iyi ise, her yere para harcanabiliyorsa, kaçak saraya milyarlarca lira harcanabiliyorsa, niye TTK’ya 5 bin işçiyi almıyorlar?”

     EREĞLİ-DEVREK YOLU
     AKP’nin Zonguldak’ta her alanda sınıfta kaldığı gibi, yol yapımında da sınıfta kaldığının altını çizen Demirtaş, şunları kaydetti: “2004 yılından beri 12 yıldır bitirilemeyen ve AKP iktidarda kalırsa en az 15 yıl daha bitirilemeyecek olan bir aşk hikayesi, bir ‘yolsuzluk hikayesi’; Ereğli- Devrek yolu. 82 milyonluk ödeneğin 65 milyonu bu yıl itibarıyla kullanılmış ama 56,5 km’lik yolun ancak 20 km’sinin sathi kaplaması bitmiştir. Bu demektir ki 12 yılda 56,5 km’lik yolun 20 km’sini ancak sathi kaplamasını yapabilmişlerse, yolun geri kalan 36,5 km’sini ve asfaltını da ancak 15 yılda tamamlayacaklar demektir. Nitekim, AKP’nin 14 yıllık iktidarı süresince Zonguldak Ereğli yolunu hala bitiremediği de göz önüne alındığında, Ereğli-Devrek yolunun da, AKP iktidarda kalırsa en az 15 yıl daha devam edeceği açıktır. Bir başka konu da işi alan Aga Enerji İnşaat A.Ş. Şirketi. Bayburt gruba ait olduğu bilinen bu şirketin ilginç bir hikayesi var. 2014 yılına kadar Ankara şirketi olan Aga Enerji ortaklarını, ismini değiştirdikten ve Ankara’dan İstanbul’a taşındıktan sonra büyük ihaleler alıyor. Geçen sene Ereğli Devrek yolu ihalesini aldıktan hemen sonra, yani 4 ayda 47 milyon TL ödenek almış. Yani 82 milyon liralık işin istihkakının neredeyse yarısını 4 ayda almış. Oysa işe bakıyoruz. Ortada 4 ayda 47 milyon liralık yapılan bir iş yok. Aga Enerji A.Ş.’nin bir anda bu kadar büyük işler alması ve istihkaklarını hızlı bir şekilde alması oldukça enteresan bir durum. Bir başka enteresanlık ise bu kadar büyük işler alan Aga Enerji A.Ş. şirketinin bir internet sitesi dahi yok. Bu Bayburt Grup da enteresan bir grup. Bayburt Grup’un bir başka şirketi Şenbay Madencilik-Özgün Yapı iş ortaklığı Filyos Liman ihalesini 537 milyon 888 bin liraya almış. Bu kadar büyük işler aldığı halde bir internet sitesi dahi olmayan, istihkaklarını hızlı bir şekilde devletten alan bu Aga Enerji A.Ş.’nin acaba büyük makamlarda bir ağası mı var? Acaba bu Aga A.Ş.’ye kim ağalık yapıyor? Acaba yapımı yılan hikayesine dönen, AKP iktidarında hiç bitmeyecek bir aşka dönüşen Ereğli- Devrek yolu, yeni bir “yolsuzluk” hikayesi mi? AKP iktidarda kaldığı sürece bu yol 15 yıldan önce bitmez. Ama şunu ifade etmek istiyorum. AKP iktidardan demokratik yollardan sandıkta gidecek ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bir yılda biz Ereğli Devrek yolunu bitireceğiz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.141.8.247  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır