Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  İnce: FETÖ ve AKP aynı bedende yaşadılar, kavgaları hikayedir
İnce: FETÖ ve AKP aynı bedende yaşadılar, kavgaları hikayedir
 
   

     Kdz. Ereğli’ye cenazeye katılmak üzere gelen Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İnce partililerle bir araya geldiği çay bahçesinde ilk olarak, yaşanan terör olaylarındaki şehit sayılarına dikkat çekti. İnce, 2002 yılında bir senede verilen şehit sayısının şimdi bir günde verildiğini iddia ettiği konuşmasında, “2002’de bir yılda verdiğimiz şehit sayısını artık bir günde veriyoruz. Bugün de 10 şehidimiz var. Oslo’da, İmralı’da pazarlık yapanlar, operasyon emri vermeyen valilerin hiç birisi ortada yok. Oslo’da CHP’yi şikayet edenler ortalıkta yok. Genelkurmay Başkanı şehit varken şahitlik yapan Genelkurmay başkanı ortada yok. Yine ‘kanı yerde kalmayacak’ nutukları yine ‘hesap soracağız’ nutukları var.” dedi. Mecliste kurulan Fettullahçı Terör Örgütünü araştırma komisyonu başkanlığına getirilen Reşat Peltek’in bir zamanlar FETÖ’nün avukatlığını yaptığını kaydeden İnce, şöyle dedi: “Diğer taraftan da 15 Temmuz’dan bu yana toplumu derinden ilgilendiren bir konu var. Bir darbe girişimi. 1957’den 2016’ya kadar bu topraklarda 10 kez askeri müdahale oldu. Kimi muhtıra idi, kimi darbe idi. Fakat onuncusu bu farklı. Bu bir terör örgütünün eylemi. Şimdi bakın, mecliste bir komisyon kuruldu. Darbeleri araştıracakmış bu komisyon. Başkanı kim? Başkanı FETÖ’nün avukatı. Geçmiş sözlerine bakarsanız, bu konuda FETÖ’nün siyasi uzantıları bugün FETÖ’yü araştıracakmış. Yani bu örgütü çözmeye çalışıyorlar. Hiç başka yerde aramasınlar. Bir meclis tutanaklarına baksınlar. Geçmişte FETÖ’yü kim övmüş. Bir meclis tutanakları. İki televizyon programlarına baksınlar. Üç gazetelerde yazılanlara baksınlar. Komisyon başkanı yaptıkları kişinin geçmişte söylediklerine baksınlar. Bence bu neye benziyor biliyor musunuz? Tilkiyi kümese bekçi yapmışlar. Tilki tavuktan çok anlar. Onun için kümese bekçi yapmışlar. FETÖ’yü en iyi bileni, FETÖ’yü araştırma komisyonunun başkanı yapmışlar. Hatırlarsanız 1992 yılında kurulan Karaelmas Üniversitesi’ni, 2011 yılında Tayyip Erdoğan buraya gelip, ‘Karaelmas Üniversitesini kim kurdu? Biz kurduk’ demişti. Onu bilen birisi, bugün FETÖ’cüleri çözemiyormuş. Onları çözmeye çalışıyormuş. FETÖ’nün avukatı, Ergenekon’da, Balyoz’da, casuslukta FETÖ’nün avukatlığını yapan, kumpas tetikçiliği yapan, zulüm bekçiliği yapan Reşat Peltek’i getirdiler kümesin başına bekçi yaptılar.”
     AKP’nin Fettullah Gülen ile aynı bedende 14 sene yaşadığını ve iade edilmesini de istemediklerini söyleyen Muharrem İnce, şöyle devam etti: “Türkiye’deki bu kavga FETÖ-AKP kavgası, hikayeden bir kavgadır. Bunlar aynı bedende beslenen iki canlıydı. Hani öküzkakan kuşu var ya, öküzkakan kuşu ile zürafa nasıl aynı bedende yaşarlar, bunlar da aynı bedende 14 sene birlikte yaşadılar. Birlikte beslendiler. İkisinin de ortak tarafları var. FETÖ laiklik düşmanı, AKP de laiklik düşmanı. FETÖ Cumhuriyet düşmanı, AKP de Cumhuriyet düşmanı. FETÖ Atatürk düşmanı, AKP de Atatürk düşmanı. Bunların kavgası kayıkçı kavgasıdır. Beraber büyüdüler, aynı bedende beslendiler. Hani bir şarkı var ya aynı bedende iki candık diye. Bunlar aynı beden de iki candı. Bu kavga kardeşlerin kavgasıdır. Ama zararı komşular çekiyor. İki kardeş kavga yapıyor. Zararı komşular çekiyor. Bu gizli tanıklık hadisesini çıkaran AKP değil mi? Özel yetkili mahkemeleri çıkaran AKP değil mi? Bütün bunların hepsini AKP yaptı. Şimdi numaradan Fettullah Gülen’i Amerika’dan getirmiş istiyormuş gibi yapıyorlar. Şundan emin olun ki AKP asla Fettullah Gülen’in iadesini istemiyor. Çünkü Fettullah Gülen iade olursa konuşacak. Eski ortaklıklarını anlatacak. Nasıl onlar için kanun çıkarıldığını, nasıl onlar için anayasa değişikliği yapıldığını, nasıl onlar için FETÖ için yönetmelik değişikliği yapıldığını, FETÖ’ye nasıl arsalar bağışladıklarını, binalar bağışladıklarını 17 üniversiteyi nasıl kurduklarını, hepsini anlatacak. İade edilsin istemiyorlar. Numaradan bunu konuşuyorlar.”
     Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mülakatlarda sorulan reis sorusuna da farklı bir boyuttan yaklaşan Muharrem İnce, “Bir başka konu, reis meselesi var. Reis kimdir diye mülakatta soruluyor. Utanmadan çocuğunun eğitiminden başka Milli Eğitim’den tek kelime anlamayan Milli Eğitim Bakanı dalga geçiyor milletle. ‘Efendim reis deyince sadece akla Cumhurbaşkanı gelmez, kim gelir, Temel Reis de gelir.’ İki tane sorum olacak ona. Birisi şu; çocuk Temel Reis dediğinde, aklına Safinaz gelirse, aklına ıspanak gelirse, bunu söylerse kaç puan alacak? Reis deyince aklıma Recep Tayyip Erdoğan gelince kaç puan alacak? Benim aklıma da reis deyince organize yolsuzluk çetesi reisi geliyor. Benim aklıma da bu geliyor. Ben eski bir öğretmen olarak şimdi yeni mezun olsaydım bu mülakata girseydim bana reis deyince aklına ne geliyordu diye sorsalardı ben bugünkü cevabı verirdim. Benim aklıma da reis deyince organize yolsuzluk çetesi reisi gelir. Tabi çocuklar bunu söyleyebilir mi? Orası tartışmalı.” diye konuştu. Konuşmasının son bölümünde AKP’nin toplumu böldüğünü iddia eden Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Bu toplumu bölmekten parçalamaktan başka hiç bir şey yapmıyorlar. Etnik olarak böldüler. Mezhepsel olarak böldüler. Yaşam biçimi olarak bölüyorlar şimdi de. Şortlu kadına tekme atılıyor. Türkiye ayağa kalkıyor. Başbakan, yani AKP’nin kayyum heyeti başkanı açıklama yapıyor. Ne diyor? ‘Mırıldanabilirsiniz’ diyor. Mırıldanamazsın. Herkesin yaşam biçimi kendisine. Mırıldanamazsın. Mırıldanabilirsin diyerek tekme atana cesaret veriyor. Yeni tekme atmaların önünü açıyor. Ama bu gidişattan kurtulacağız. Ortada bir AKP düzeni var. Bir medya düzeni var. Bir muhalefet düzeni var. Üçü de birbirlerinden memnun bunların. AKP muhalefetten memnun, muhalefet medyadan memnun. Gül gibi geçinip gidiyorlar. Benim itirazım. Bu AKP düzenine de itiraz ediyorum. Bu muhalefet düzenine de itiraz ediyorum. Bu medya düzenine de itiraz ediyorum. Üçünü birden bir yerinden kırmamız lazım. Bu iktidarı değiştirmemiz lazım. Bu iktidarı değiştirmemiz için önce bu muhalefeti değiştirmemiz lazım. Bu medyayı değiştirmemiz lazım. Böyle satılık bir medya ile karşı karşıyayız” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, daha sonra hayatını kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli ilçe Başkanı Sertan Ocakcı’nın ablası Nurdan Ocakçı Türkant’ın cenaze namazına katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce cenaze namazının ardından ilçeden ayrıldı.
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   34.229.50.161  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..
28 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Kdz. Ereğ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır