Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Ereğli MHP’de yeni yönetim kurulu göreve başladı
Ereğli MHP’de yeni yönetim kurulu göreve başladı
 
   

     MHP Ereğli İlçe Teşkilatı’nca ilçe kongreleri kapsamında oluşturulan yeni yönetim kurulunun tanıtımı dolayısıyla toplantı düzenlendi. MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin ve devletin son yıllarda hiç görülmediği kadar iç ve dışta tehditlerle, terör saldırıları ve ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu belirterek şunları söyledi: “TSK bir yandan Cerablus’ta 52. gününü dolduran bir operasyon içinde, diğer taraftan küresel güçler adını verdiğimiz koalisyon güçlerinin, Musul’da 3. gününü dolduran bir harekatıyla karşı karşıyayız. Bizi Suriye’de istemeyenler, bugün Musul’da da olmamızı istemeyenlerdir. Bugün Ortadoğu’daki gelişmeler küresel güçlerin, içeride de taşeron örgütleri olan DEAŞ, PKK ve FETÖ tarafından da ülkemiz iç tehditler, sıkıntılar ve kargaşayla karşı karşıyadır. PKK son bir yılda, geçen yıl Diyarbakır ve Cizre olaylarından bu yana bine yakın vatan evladını, askerimizi, polisimizi, korucumuzu şehit etmiştir. DEAŞ, yine geçen sene Urfa’daki canlı bomba eyleminden bu yana Ankara’da, Urfa’da, İstanbul’da, Gaziantep’te ona yakın canlı bomba eylemi yapmış, beş yüze yakın sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Diğer taraftan küresel güçlerin maşası olan FETÖ terör örgütü tarafından da ülkemiz ve milletimiz 15 Temmuz’da bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır.”
     Şeker, içte ve dışta bu gelişmeler yaşanırken, paralel olarak oluşan seçim gündemine de vurgu yaparak, “İç siyasetimiz başkanlık tartışmaları, darbe girişiminden sonra yerel seçimlerin öne alınması, anayasa tartışmalarında da, anayasa ve başkanlık modelinde de Nisan ayında bir referandumla karşı karşıya kalabiliriz. Diğer taraftan anayasa çalışmalarında yerel seçimlerin bir yıl öne alınması, genel seçimlerde de her an sürpriz bir takvim açıklanabilir bir duruma gelmiş durumdayız” diye konuştu. 13 Ekim tarihinde yeni ilçe yönetimi yapılanması görevinin kendisine verildiğini ifade eden Şeker şöyle devam etti: “Bu gelişmeler ışığında biz de MHP olarak iç siyasette, bir taraftan da kendi partimizin 9 Ekim tarihinde ilçe kongrelerimiz başlamıştır. Biz de Ereğli ilçe teşkilatı olarak 12. olağan kongremizi 25 Ocak 2017 ve 30 Nisan 2017 tarihleri arasında yapacağız. Bir taraftan kendi kongre dönemlerimiz, bir taraftan yaklaşan genel ve yerel seçimler havasında biz de Ereğli’de teşkilatımızı yenileme, yeniden yapılandırma ihtiyacı hissettik. Bu toplantıyı da bugün bu vesileyle düzenlemiş bulunmaktayız. 13 Ekim 2016 tarihinde Genel Başkan Yardımcımız Ankara Milletvekilimiz Sayın Şevkat Çetin ve genel başkanımız, liderimiz Devlet Bahçeli Bey tarafından tarafıma verilen Ereğli yönetim kurulumuzu yeniden yapılandırma görevini almış bulunmaktayım. 17 Ekim’de yapmış bulunduğumuz ilk toplantıda da görev dağılımını yapıp, yönetim kurulumuzu size tanıtmak için toplanmış bulunmaktayız.”
     Yönetim kurulundaki arkadaşlarına başarılar dileyen Şeker, “Ayrıca biliyorsunuz, konuşmamızın başında yerel seçimin bir yıl öne çekilebileceği, yani Mart 2019’da yapılacak olan seçimlerin Mart 2018’e çekilebilmesi liderler arasında konuşmak üzere komisyonlar sevk edilmiştir. Dolayısıyla 2016 yılının bittiğini düşünürsek, seçimlere bir sene kalmış gözüküyor. Biz de Karadeniz Ereğli’mize hizmet için özellikle bu yönetim kurulumuzu oluşturmaya çalıştık. Geçen dönemki eksikliklerimizi, aksaklıklarımızı görüp oraları tamir etmeye çalıştık” dedi. 14 yıllık AK Parti iktidarında Ereğli’nin hep verdiğini, kaybettiğini vurgulayan Şeker, şu değerlendirmelerde bulundu: “Şöyle bir gözden geçirirsek, 2006 yılında Erdemir özelleştirilmiş, akabinde sac sektörü ve nakliye sektörü ciddi zarara uğramış, yok olmanın eşiğine gelmiştir. OYAK Yönetiminin Erdemir’de işbaşı yapmasından sonra 1500’ü aşan kişi, çeşitli gerekçelerle, icralık durumlar, performans düşüklüğü ve başka sebeplerden işten atılmıştır. 2007 yılının sonunda, 2008’de küresel kriz sonucunda Tersaneler Bölgesi kapanmıştır. 11 bin 700 SSK’lı çalışandan 200-300 kişi ya vardır, ya yoktur. Arkasından 10 binleri bulan TTK’daki işçi sayısı, bin 200’lere kadar düşmüş. Arkasından rödevans sahasındaki HEMA kapanmış, yöremizdeki 800’ü aşkın arkadaşımız da işsiz kalmıştır. Bunu şöyle özetleyebiliriz. 14 yıllık AKP iktidarında 3 temel kırılma yaşamıştır bölgemiz. Erdemir’i kaybetmiştir, tersaneleri kaybetmiş, TTK’yı kaybetmek üzeredir. 14 yıllık AKP iktidarı bölgemize ciddi zararlar vermiştir. AKP iktidarı öncesi kazanımlarımızı tek tek kaybetmiş durumdayız.”
     Şeker, AKP’li çevrelerin Ereğli’ye bir köprülü kavşak yaptıklarından, hastane yaptıklarından, adliye binası yaptıklarından söz ettiğini ifade ederek, “Bunlar hizmet binalarıdır. Reel sektöre, sanayi ve tarım diyebileceğimiz reel sektöre bir katkısı yoktur. Ereğli hızla göç veren, terk edilen bir kent haline gelmiştir. İşte MHP bu yönetimiyle beraber önce partimizi sağlıklı bir süreçle, demokratik süreç içinde önce kongrelere, sonra da yerel seçimlere götürmek istiyoruz. Yerel yönetimlerde de iktidara talibiz. Karadeniz Ereğli Belediyesini kazanmak için köy ve mahalle çalışmalarımızı, tabana yönelik, insan temelli, teşkilat yapılanmalarımızı çalışmalarımızı ön plana çıkaracağız. 14 yıllık AKP döneminde kaybeden Ereğli, inşallah MHP’li Karadeniz Ereğli Belediyesiyle şaha kalkacaktır. Şimdiden hayırlı olsun” dedi. Buna göre Şeker’in başkanlığındaki yeni Karadeniz Ereğli MHP İlçe Yönetimi üçte ikiye yakın bölümünü yeni isimlerden oluşturdu. Yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Başkan Talat Şeker, Başkan Vekili Kemalettin Bektaş, İlçe Sekreteri Uğur İlhan, İlçe Sekreter Yardımcısı Yasin Yüksel, Mali Sekreter Ali Yıldırım, Mali Sekreter Yardımcısı Bayram Türkoğlu, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdal Şahin, Bürokrasi ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Ercan Yalçın, Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Konya, Basın ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Engin Pınar, Görevli Ünal Şengün, İşçi Komisyonundan sorumlu başkan yardımcısı Fatih Orhan, Görevli Kazım Yalçın, Esnaf Komisyonundan Sorumlu Başkan Yardımcısı Burak Günal, Mahalle Temsilciliklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Arslan, Köy Temsilciliklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Alaaddin Atar; Görevliler Cengiz Şahin; Yılmaz Meral, Deniz Akman; Yönetim Kurulu Üyeleri Olcay Özcan, Murat Uğurlu, Bayram Orhan, Kamil Kıvrak; Erol Kaya, Oktay Çeviren, Ömer Öztürk, Selahattin Aldırmaz, Kemal Akagündüz, Mustafa Yılmaz, Mustafa Dursun, Zeki Kalem, Remzi Yıldız, Nurullah Uzun, Murat Demir, Bedri Özkıyıcı, Fatih Demirel, Şaban Coşkun, Sezai Saraç, Abdullah Bekar.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.224.32.86  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır