Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Turpcu: Daha derin fay hatları oluşacak!
Turpcu: Daha derin fay hatları oluşacak!
 
   

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Ereğli İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, referandum tarihinin bugünlerde belli olacağını belirtti. AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında terörün sıfır olduğunu, komşularla ilişkilerin iyi olduğunu, ağır bir ekonomik krizden çıkılmasına rağmen insanların umutlu olduğunu dile getiren Turpçu, “Bugüne geldiğimizde bölünmediğimiz bir alan kalmadı. Etnik olarak bölündük, mezhep olarak bölündük, 94 yıllık laik Cumhuriyet karşısında anti laik bir kesim çıktı, dindarlık ve kindarlık çıktı. Nereden buraya geldik?” dedi. Turpçu, şöyle konuştu: “Yaşadığımız bir ekonomik sıkıntı var. Dolar bunlar işbaşına geldiğinde 1,6 liraydı, şimdi 4 liraya gidiyor. Bizim şirketlerimizin ve devletin 125 milyar dolar borcumuz vardı. Şimdi 425 milyar dolar. Üç yüz milyar doları harcadılar. En az elli milyar da şirketlerin satışından elde ettiler. Ne yaptılar bu paralarla? Uyduruk duble yollar yaptılar. Bitti mi bizim yolumuz, bitmedi. Bitti mi Devrek yolu, ihalesi yapıldı. Bitti mi Zonguldak Ankara yolu, bitmedi. Tersanelerimize bir çözüm bulup işsizliği mi engellediler? TTK’da bu kadar dışarıdan döviz pahalıyken dışarıdan kömür alıyoruz. Filyos Projesinin temelini atmadı bunlar. Liman inşaatının altyapı projesinin temelini attılar. Ne zaman biter bu ekonomik krizde? Bu da mümkün değil. Gemi karaya oturdu arkadaşlar. Bu kadar da suç işlediler. 17-25 Aralık’ta ortaya çıktı. Uluslararası mahkemede yargılanacak duruma geldiler. Anayasa değişikliği yargı ile ilgili büyük oranda.”
Turpçu, devlet başkanının hem parti başkanı, hem cumhurbaşkanı olmasına, Atatürk’e bile verilmeyen yetkilerin verilmek istendiğini ifade eden Turpçu şöyle dedi: “MHP’nin önde gelen isimleri hayır kampanyası yapacak, Saadet Partisi hayır kampanyası yapacak. Bunu sadece CHP’nin işi olarak görmüyorum. Bunlar 15 yılda ne istediler de yapmadılar? Tek kişi ile ilgili kararname çıkarıyorlar. İstediklerini çıkarıyorlar. Son dakika haberi diye televizyonlarda başlık atılamayacak. İstediklerini alıyorlar, istediklerini salıyorlar. Hemşerilerimiz, yurttaşlarımıza görev düşüyor. Anayasa ortadan kalkarsa daha derin fay hatları oluşacak. O anayasayla yönetilecek Türkiye’nin nereye gideceğini siz görün. Dışta ve içte bu kadar problemi olan bir ülkede tek adamı herkes ikna eder. Ne fren var, ne denetim sistemi var. Parti bayraklarımızı bırakıyoruz, sadece Türk bayraklarıyla referandumda sahaya çıkacağız. İki ayımız işimizi gücümüzü unutup tümüyle bu sistemin Türkiye’yi ne hale getireceğini anlatmalıyız. Genel merkezden gelen dokümanlar kullanılacak. Hayır’ın esas yönlendiricisi CHP olacak. Bu sadece CHP’ye hizmet değil, partisizleri de ilgilendiren bir tercih bu.”
CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, anayasa sürecinde evet-hayır sürecine girilmediğini belirterek şunları kaydetti: “Sosyal medyada gönlündeki doğruyu, yanlışı paylaşmak suç muydu, değildi. Ne yazık ki demokrasi diye yola çıkanlar, demokrasinin ne olduğundan habersizler. Başta Ereğli Belediyesi olmak üzere. Belediyede altı yıldır görev yapan bir arkadaşımız sosyal paylaşım sisteminde hayır dediği için işinden oldu. Ereğli Belediyesi bunun personelinin hayır paylaşımının yanlış olduğunu düşünüyor olabilir. Biz de Ereğli Belediyesi personelinin paylaşımlarını görüyoruz. Oradaki evetçilerin hiçbirine işlem uygulanmıyor. Bu saatten sonra bu kardeşimizin hukuksal masraflarını biz üstleneceğiz. Gereken desteği sağlayacağız. Belediye Başkanı ile bunu bizzat görüşeceğim. Bunun ahlaki olmadığını bilmelerini istiyorum.” İşten atıldığı iddia edilen Levent Lafçı da altı yıldır Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalıştığını ifade ederek, “Çıkış belgelerimde hiçbir gerekçe yok. Altı yıl çalıştım, herhangi bir kaytarmam olmadı. Evliyim iki çocuğum var. Paylaşımda bulunduğum için işten atıldım. Bu konuyu mahkemeye taşıyacağım” diye konuştu. Lafçı, Ereğli Belediyesi’nde çalışanların korku nedeniyle siyasi görüşlerini açıklayamadığını söyledi. Milletvekili Turpçu da işten atıldığı iddia edilen işçiye destek sözü verdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   54.91.19.62  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, propaganda döneminde kirli..
29 Mart 2024
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, OYKA Kağı..
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır