Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  BBP’li Çelik: Değişiklikler geçerse, ülke yönetimi bir kişinin iki dudağı arasında olacak
BBP’li Çelik: Değişiklikler geçerse, ülke yönetimi bir kişinin iki dudağı arasında olacak
 
   

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Turabi Çelik, anayasa değişikliği teklifine ilişkin, “Bu halk isterse başkanlık da gelir. Referandumdan, halka sormaktan korkmamak lazım. Netice itibarıyla halka gidecek, halk karar verecek. İnşallah halk oylaması vatana millete hayırlı uğurlu olur. Halk ne derse o olur. Halkın verdiği karara saygı göstermemiz gerekiyor. Biz sadece adaletsiz kalkınma istemiyoruz.” dedi. Halk oylamasıyla bir sıkıntılarının olmadığını, halka giderken de namuslu ve dürüst olarak artısı ve eksisiyle yeni anayasa teklifinin anlatılması gerektiğini vurgulayan Çelik, “Niye evet niye hayır! Düşünün ülkemizde iki tane milliyetçi vatansever var birisi hayır diyecek, birisi evet diyecek. İkisi de vatansever ama birbirlerine hain diyecekler. Evet ve hayırı o duruma getirdiler. Şimdi evet diyenler vatan haini, hayır diyenler vatansever. Hayır diyenler vatan haini, evet diyenler vatansever! Bunlar bizim insanlarımız sonuç ne çıkarsa çıksın bu ülkede hep beraber yaşayacağız. Onun için halkın kararına saygılı olacağız.” diye konuştu. Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak genel merkezlerinde kurultay yaptıklarını ve referandum sürecinin de bu kurultayda görüşüldüğünü ifade eden Çelik, şöyle devam etti: “Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak geçtiğimiz günlerde kurultayımız vardı. 81 il ve tüm ilçe teşkilatlarımız bu kurultaya katılarak çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunmuştur. Özellikle son günlerde ülkemizin gündeminde yer alan anayasa değişikliği referandum süreci de kurultayımızda görüşülmüş olup, halka gitmenin doğru bir karar olduğu vurgulanmıştır. Bizim meselemiz tek adamlık meselesi değil, bizim meselemiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da değil, bizim meselemiz genel yasadır. Mevcut hazırlanan yeni yasa bir ülkenin yönetimini bir kişinin iki dudağının arasına vermektedir. Bizim anlatmak istediğimiz budur ve biz buna karşıyız. Kaldı ki, TBMM’de 550 milletvekilimiz var bunu 600’e çıkaracaklar. Şimdi 550 kişinin sözü geçmiyor da 600 kişinin mi sözünün geçmesini bekliyorlar. Ayrıca bir kişi 600 kişiyi feshedebiliyor ama 600 kişi bir kişiyi feshedemiyor.
Düşünün ki, seçim oldu ve bir kişi seçildi ve bu kişi devletin üst kademelerinde kendi kararlarıyla atamalar yapabilecek. Milletvekilleri ne işe yarayacak o zaman? Peki ben de soruyorum demokrasi nerede? O zaman seçim yapmayalım sayın cumhurbaşkanı kim seçilirse seçilsin hükümetini, bakanlarını dışarıdan atasın, yargı organlarını da isim isim görevlendirsin. Akıbetimiz hayır ola. Irak’ın, Suriye’nin, Mısır’ın, Kuveyt’in, Libya’nın sonlarına bakın. Biz Büyük Birlik Partisi olarak bu ilgili yasaları ayrıntılı bir şekilde okuyoruz. Bizde hiç kimse kurumsal olarak fikir beyan edemez. Biz tabanımıza soracağız, istişaremizi yapacağız biz birlikten karar vereceğiz. Evet neyi getiriyor, neyi götürüyor. Hayır neyi getiriyor neyi götürüyor. Ama terazinin bir gözüne eveti koyduğumuz zaman bir gözüne hayırı koyduğumuz zaman buradan ‘Hayır’ tercihi çok ağır basıyor. Yapacağımız her şeyin ülkemizin hayrına olma zorunluluğu var. Ülkenin hayrına hayırlı bir şey yapmazsan ülkeyi felakete sürüklersin. Şimdi soruyorum ekonomimiz iyi mi? Hayır. Asgari ücretle çalışanın durumu iyi mi? Hayır. Emeklinin durumu iyi mi? Hayır. İşsizin durumu iyi mi? Hayır. Bunlar ülkemizde var olan şeylerdir.”
BBP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Çelik, “Bizim aslında canımızı acıtan başka bir şey daha var, şimdi vatan hainlerine idam dedik. Hükümeti bugün yönetenler bu kadar şeye rağmen kendileri bildiği halde neden vatan hainlerine idamı getirmedi?” ifadesini kullandı. Çelik, “Hani Cumhurbaşkanımız söz vermişti meclis getirsin ben onaylayacağım demişti. Meclisin elini tutan mı var, neden getirmedi? Çoğunluk istiyorlardı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ekibini de arkalarına aldılar, çoğunluğu sağladılar. Sizin elinizi tutan mı var neden getirmeniz idamı?” diye sordu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ekibine de yüklenen Çelik, “7 Haziran tarihinde şöyle bir söz kullanıyor. Hatta yüzde 16 oy alarak ve 80 milletvekili çıkararak. TBMM’de çoğunluğu elde edilmişken tüm koalisyon önerilerine hayır diyerek, CHP’ye tepki gösteriyor. 1 Kasım’da CHP, Sayın Bahçeli’ye bir teklif getirmiş başbakan siz olun diye. Ben HDP’lilerle vatan hainleriyle PKK’lılarla bir araya gelmem diyor. Onun daha sonrasına gidelim. 1 Kasım’da tekrar bu milleti seçime getiriyor, o seçimlerde 16.2’den 11.9’a düşüyor. Bunlar Sayın Bahçeli’nin hatalarıdır.” dedi. Bahçeli’nin şimdi anayasa değişikliği referandumunda birilerini başkan yapmak için kollarını sıvadığını dile getiren Çelik, “Devamına gelelim. Beraber olmayacağım diyerek teröristlere o kadar tepki gösteren Sayın Bahçeli’nin TBMM’de HDP’lilerle samimi bir ortamda ellerini sıkarken çekilmiş resimleri yer alıyor. Yani bu ülkeye ihanet eden PKK’lıların ellerini sıkıyor. Sayın Bahçeli, ‘Abi kardeş el ele yaşasın yeni MHP’, ‘Ver Bilal’i, al Hilal’i’, ‘Bugün Hilal, Bilal’e kurban olsun’ diyor. Ülkücüler, Türk milliyetçileri Sayın Bahçeli’nin yanında değil. Bahçeli kendi koltuğu sallanınca sığınacak liman aradı ve o limana sığındı. Anlaşıldı ki, Sayın Bahçeli’nin de böyle devlet millet diye bir derdi yokmuş. Türk milliyetçileri vatanseverler buna müsaade etmeyeceklerdir.” değerlendirmesinde bulundu. Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak, hiçbir zaman kendi tabanlarıyla istişare yapmadan, tabanlarının onayını almadan hareket etmeyeceklerini ifade eden Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz şimdi birilerine diktatör diyeceğiz, tek adam diyeceğiz sonra kalkıp onların yaptığı uygulamayı biz mi yapacağız? Biz bunu yapmayacağız. Biz şunu diyoruz ‘ülke için Hayır’lısı ne ise Hayır’lısı olsun diyoruz.’ Adaletsiz kalkınma istemiyoruz.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.146.65.212  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır