Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Ocakcı: Yurttaşlarımızın “Hayır” oyunda birleşeceğine inancım tam
Ocakcı: Yurttaşlarımızın “Hayır” oyunda birleşeceğine inancım tam
 
   

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Türk halkına dayatıldığı Anayasa Değişikliği Paketi’nin yine halkımız tarafından karara bağlanacağı 16 Nisan’a sayılı günler kaldı. Son yıllarda büyük ve onulmaz sorunlarla mücadele etmek mecburiyetine itilen yurttaşımız, bu referandumun günümüz şartları içinde gerçekleştirilecek olmasını gereksiz görmekle birlikte, yaşamak zorunda bırakıldıklarının da etkisiyle hayır oyunda birleşecektir. Buna inancımız tamdır. Zira halkımıza dayattıkları bu 18 maddelik değişiklik paketi ile Türkiye, sonu belirsiz bir yol ayrımına sürüklenmektedir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, büyük bedeller ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, bu değişiklikler onandığında yok alma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Halkımızın kararı nettir: Tüm yetkiler tek kişide toplanamaz. Yurttaşlarımız, bu referandumda çağdaşlığın, demokrasinin, özgürlüklerin ve hukukun üstünlüğünün temel alındığı parlamenter rejimin mi, yoksa tüm yetkileri elinde tutan, istediği her şeyi kimseye hesap vermeden yapabilen bir kişinin saltanatının mı tercih edileceğini biliyor. 16 Nisan’da, halkın baskı ve zulüm altında yaşadığı, temel hak ve özgürlüklerin olmadığı, gerici diktatörlük altında bir yaşam tercih edilmeyecektir. Ülkemizi eyaletlere ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Halkımıza dayatılan ancak ayrıntıları iktidar tarafından dürüstçe açıklanamayan bu değişiklik paketi sandıktan onay alırsa; Meclisin, yargının ve hükümetin yetkileri tek bir kişide toplanacak ve demokrasi tarihe gömülecektir. İşçilerin hakları tek bir kişinin kararına bırakılırsa, o hakları meydanlarda, mahkemelerde, grevlerde, mecliste savunmak ve o hakları kazanmak zorlaşacaktır. Bu anayasa dayatması toplumu kutuplaştıracak, halkı bölecektir. Halkımızın büyük bölümünün kabul etmediği ve ya içine sinmeyen bir anayasa, istikrarsızlığı ve kaosu tetikleyecektir. Bu da hem ekonomik kriz hem de işçinin, memurun, emeklinin ve asgari ücretlinin belinin bükülmesi demektir. Anayasa teklifi bir kişiye tek bir imzayla sendikaları kapatma, grevleri yasaklama, kıdem tazminatlarını kaldırma, toplu iş sözleşmelerini askıya alma, haklarını bile ödemeden istediğini işten atma yetkisi verecektir.
Oysa başta taşeronlar olmak üzere tüm asgari ücretlilerin güvenceli iş hakkı ortadan kalkacaktır. Toplumsal mutabakata dayanmayan ve işçilerin haklarını içermeyen bir anayasa kabul edilemez. İşsizlik hızla artarken, istediği tek şey kontrolsüz güç olan bir kişinin işi düşünülemez. Yurttaşımız borçlanarak yaşarken, zorunlu dayatmalara geçit verilemez. İşsizlik fonunda biriken ve işsizlere ödenmeyen paraların, teşvik ve varlık fonu adı altında patronlara peşkeş çekilmesine müsaade edilemez. İşte tüm bu sebeplerle Türk halkı; 16 Nisan’da ülkenin yıkıma, halkın uçuruma daha fazla sürüklenmesini önlemek için, ‘Hayır’ diyecektir. Çocuklarımızın savaşlarda kırılmasını engellemek için, ‘Hayır’ diyecektir. Türkiye’nin Libya, Irak ve Suriye’de yaşanan türden katliamlara sahne olmasını önlemek için, ‘Hayır’ diyecektir. Ülkenin bir tek kişi tarafından olağanüstü hal, sıkıyönetim ve savaş hali yasalarıyla yönetilmesinin önüne geçmek için, ‘Hayır’ diyecektir. Nasıl düşüneceğimize, neye inanıp-inanmayacağımıza, yaşam tarzımızın nasıl olacağına olağanüstü yetkilerle donatılmış bir adamın karar vermemesi için, ‘Hayır’ diyecektir. Grev ve direniş, söz, basın yayın ve örgütlenme hakkının bir kişi tarafından tasallut altına alınmasını engellemek için ‘Hayır’ diyecektir. İrademizi, seçme-seçilme hakkımızı bir tek kişinin eline teslim etmemek için, ‘Hayır’ diyecektir. Parlamentonun, mahkemelerin, üniversitelerin bir tek kişinin keyfi yönetimine bağlanmasını önlemek için, ‘Hayır’ diyecektir. Daha iyi koşullarda yaşama istemini dile getiren, çalışma ve iş koşullarının iyileştirilmesini isteyen, tam hak eşitliği, barış ve demokrasi isteyen kadınların horlanıp-aşağılanmasına ve cinsiyetçi ayrıma karşı çıkmak için ‘Hayır’ diyecektir. İstikbal ve istiklalini büyük savaşlarla elde etmiş aziz Türk halkı, tek bir adam mantığının başında bulunacağı yönetim anlayışına ‘Hayır’ diyecektir.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.133.159.224  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır