Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  CHP Belediye Başkan Aday Adayı Buket Müftüoğlu: Seçilirsem, dünya Ereğli’yi konuşacak
CHP Belediye Başkan Aday Adayı Buket Müftüoğlu: Seçilirsem, dünya Ereğli’yi konuşacak
 
   

Müftüoğlu, Yalı Caddesi’ndeki Otto Ereğli Kafe’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında yaptığı konuşmada, yaşamından ve 26 yıldır Genel Müdürlük yaptığı iş dünyasından bahsetti. Ülke genelinde yürüttüğü işine bağlı olarak, şehirciliği çok iyi bildiğini savunan Müftüoğlu, “Benim işim aslında yerel, halkla daha çok yakın temas kurmak, iç içe olmak ve kısa sonuçlar almaktır. Bugünün konjonktüründe Ankara’da görev yapsaydım, her halde 2 günde bir kaçarak Ereğli’ye geliyor olurdum. Komisyonlarda bulunurdum, çalışamazdım” diye konuştu. İstanbul’da kurduğu Promar’ın 26 yıldır Genel Müdürlüğünü sürdürdüğünü, bünyesindeki daimi ve geçici kadro çalışanları ile iç içe yaşadığını anlatan Buket Müftüoğlu, şunları söyledi: “Vefa, benim bu yaşamdaki şiarım, 26 yıldır yürüttüğüm şirketim, devlet ve piyasalara bir kuruş borcu olmayan, hiçbir şaibeye bulaşmamış bir şirkettir. Şirketimin kurulu olduğu İstanbul’da yaşıyor olmam konusunda zaman zaman eleştiriler alıyorum. Evet ben İstanbul’da para kazanıyorum. Ülke genelinde iş yapıyorum, işim gereği Türkiye’yi dolaşıyorum, yılda 2 kez yurtdışı bağlantılı iş yapıyorum. Ama beni eleştirenlerin kaçırdığı küçücük bir yer var. Ben, çalışmadığım, para kazanmadığım üç günlük kısa tatiller dahil hayatımın 25 senesinde, Cuma günü Ereğli’ye geliyorum, Cumartesi-pazar tatilimi bu kentte yaşıyorum, alışverişimi bu kentte yapıyorum. Dostluklarım arkadaşlıklarım burada, bayramlarımı burada geçiriyorum. Hiç kimseyi kötüleyip, kıyaslayarak bir açıklama yapmak istemiyorum. Her şeyi ve herkesi olduğu haliyle çok seviyorum. Ama küçücük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ereğli’de çalışıp, bu kentin bir takım açmazlarından nefret edip, sürekli şehri ve içinde yaşayanları kötüleyip, sürekli herkesin birbiriyle ilgili dedikodu yapmasının arasında sıkışmış, Cuma günü bunalıp, büyük şehirlere giderek yiyip, içip, eğlenip, gezerek, pazartesi sabahı yine hiç kimseyi görmeden işine dalan insanlar var. Benim bu insanlardan farkım, ben özel, kıymetli zamanlarımı, bayram ve tatillerimi, dostluk, eğlence ve akrabalık, sevgi beslenmelerini yaşayacağım zamanlarımı bu şehirde geçiriyorum. Şayet bu hayat çizgim olmasaydı, bugün geldiği tecrübeye, bilgi birikimime, bugünkü networküme, bugünkü bağlantıma çok zor gelirdim.
Bütün bilgimi, biriktirdiğim bütün dostlukları, bütün bağlantılarımı Karadeniz Ereğli Belediyesi için kullanmaya hazırım. Bayramlarda, seyranlarda özel günlerde açılışlarda, basın Allah kısmet eder de biz alırsak, Belediye İktisadi Teşebbüsleri (BİT) kuracağız, Ereğli limanını da Rusya’ya açacağız. Bu konuda eski Fenerbahçe Başkanlarından Ali Şen ile görüştüm, kendisinden Rus Lideri Putin’den randevu alması talebimde bulundum. Rusya’yı Ereğli Limanı’na bağlamak istediğimi söyledim. Hayallerim çok büyük. Hayaller kurulmak için var, kurulan hayallerin gerçekleştiğini ve mucizeleri gördüm. Hedef koyup, yapamayacağım, sonuca gidemeyeceğim hiçbir şey yok. Hayırlıysa, belediye başkanı olursam bambaşka bir hayatımız olacak. Dünya Ereğli’yi, Ereğli’deki huzuru, kardeşliği, girişimcilik ruhuyla dünya ile entegre olmuş, kendi ekonomisini yaratmış bir şehri konuşuyor olacak. Ben, sonuç odaklı halimde Karadeniz Ereğli’de Belediye Başkanlığını hem mesleğimden, hem işimin beni getirdiği noktadan hem de yapımdan dolayı iyi yaparım diye düşündüğüm için aday adayı oldum. Ben kaderciyim. Allah’a, yazdıklarına, kadere yüzde 100 inanan bir karakterim. Soyadım Müftüoğlu, gerçekten bunun hakkını verecek kadar inançlı bir insanım. Benim için, Ereğli için, sizler için ne hayırlıysa, -belki şu anda göremiyoruz ama- ileride en hayırlısını yaşadığımızı hepimiz kabul edeceğiz.”
Konuşmasında, toplantıya katılan basın mensuplarından isim isim bahseden ve diyaloglarını anlatan Müftüoğlu, belediye başkanı olması durumunda kadın gazetecilere pozitif ayrımcılık sağlayacağını, oluşturacakları BİT’lerden birinin de basın ile ilgili olacağını ve kaynak atarımı yapılacağını sözlerin ekledi. CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Buket Müftüoğlu’nun kahvaltılı toplantısına; CHP Başkan Vekili Sevdekar Aras, bazı eski ilçe başkanları ile bazı yakınları katıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.238.62.124  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır