Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Kestaneci Mahallesi sakinlerinden Posbıyık’a destek
Kestaneci Mahallesi sakinlerinden Posbıyık’a destek
 
   

Ziyarette konuşan Kestaneci Mahallesi Muhtarı Ahmet Özer, “Mahalle halkım ‘Efsane Başkanımızı ziyaret edelim’ dediler. Dolayısıyla bizler de kalktık geldik. Allah yolunuzu açık etsin. Sizi seviyoruz. Kestaneci Mahallesi Halil Posbıyık’ın kalesidir.” dedi. Kestaneci Mahallesi Muhtarı Ahmet Özer ve mahalle sakinlerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ise şöyle dedi: “Ereğli’de bir takım sıkıntılarımız var. Projeleri sırayla yapacağız, karmakarışık bir halde olmaz. Ereğli’nin bir defa düzene girmesi lazım. Çok büyük sıkıntıları var, çok büyük derdi var Ereğli’nin. Ereğli elden gidiyor, bütçe yok, delinmiş vaziyette. Elimizde bir tek kala kala fabrika kalmış, oradan verilen maaşlarla bu Ereğli geçiniyor o noktaya gelmiş vaziyette. Daha iyi noktaya gitmek için hep birlikte el ele vermemiz, bir şeyler yapmamız gerekiyor, üretmemiz lazım. Fabrika bizim için çok önemli, sendika bizim için çok önemli. Ama önemli olan birliğimizi, beraberliğimizi ortaya koymamız lazım. Mahallelerde sıkıntılar var, asfalt dökülmüyor, herkes şikayetçi, büyük problemler var. Burada bütün mesele tek lider altında toplanmamız lazım.”

“PROJELERİMİZİ 20 ŞUBAT’TAN SONRA AÇIKLAYACAĞIZ”
Belli hedeflerle yola çıktıklarını hatırlatan Halil Posbıyık, 20 Şubat’tan sonra projelerini de açıklayacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti: “Ereğli’de istihdam alanları yaratmak, kişilere üretime katkısı olsun diye büyük bir projemiz de var. 110 dönümlük bir yerde yapacağız Allah nasip ederse. Şimdi açıklamak istemiyorum daha erken. 20 Şubat’tan sonra açıklayacağım. Ereğli’de gerçekten işsizlik konusunda çok büyük problemler var. Bu problemleri yok etmemiz lazım, yoksa Ereğli kötü bir yere doğru gidiyor. Aynı zamanda Belediye iyice bölünmüş vaziyette, meclis bölünmüş vaziyette. Kim ne yapıyor, kim ne ediyor belli değil. Bu noktada Ereğli. Onun için hep birlikte hamle yapmamız gerekiyor mutlak surette. Mesela piknik alanı açtık Kestaneci’de insanlar ilk başta çok mutluydu, şimdi virane halde. Yazık günah yani. Yapılanı muhafaza etmekten daha ilaveler yapmamız gerekirken maalesef böyle bir ortamın içerisindeyiz. Kepez’deki de öyle, Belediyenin yapmış olduğu yer de öyle. Yazık günahtır.”

“LİDERE OY VERİN!”
Muhtar Özer ve mahalle sakinleri Kestaneci Piknik Alanı’na Posbıyık döneminden sonra hiçbir çivi çakılmamasına tepki göstererek, “Buraya gelenler, ‘burayı kim yapmış, 2 ay gibi kısa sürede, ne zaman yaptılar, müthiş tesis’ diyorlardı. Fakat bugün masaların ayakları kırık, ızgaraları yok. Sizden sonra hiçbir şey yapılmamış ama tesis mükemmel her gelen buranın Avrupa kenti olduğunu oradan görüyorlar.” dediler. Posbıyık da, daha yeni yerlerin yapılması gerektiğini belirterek, “Ereğli’yi yeniden Avrupa kenti yapmamız lazım, festivalleri tekrar başlatmamız lazım. Ben festival yapıyorum diye AK Partili arkadaşlarım, dostlarım kızıyorlardı ama şimdi kendileri seçim propaganlarında ‘festival yapacağız’ diyorlar. Bu da güzel bir gelişme ve güzel bir olay.” şeklinde konuştu. Hedefinin Ereğli’yi yeniden ayağa kaldırmak olduğunu belirten CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ereğli’yi eski günlerine kavuşturmak gerekiyor, yoksa ki ben Belediye Başkanlığı yaptım yani benim için yeni bir görev olmayacak. Ben Belediye Başkanlığının onurunu da yaşadım, sıkıntılarını da gördüm. Detaylara girersek halk otobüslerinin sorunu var, taksicilerin sorunu var. Neler var, neler? Biz burada adam seçeceğiz. Yaptığımız en büyük kötülük kendimize, bölgemize çocuklarımıza bir partizanlık saplantısı var bizde. Adama oy vermek, lidere oy vermek lazım. Allah hepimizi melek gibi dünyaya getiriyor. Herkes iyi insan ama iyi insan olmak yeterli değil. Herkes mesleğini yapacak. Politikacı politikacılığını, muhtar muhtarlığını, doktor doktorluğunu, hakim hakimliğini yapacak. Ama politikacı lider olacak, yönetici olacak. İyi insan yeterli değil yani.”
Bir mahalle sakininin, “Sıkıntılı günleri aşmak daha da kolay olacak. Sizin artık yeterince tecrübeniz var. Bu defa iyi bir ekiple bu işi başarırsanız, inanıyoruz ki eskisinden daha başarılı olacaksınız. Buna dikkat etmek gerekir.” biçimindeki sözlerine Posbıyık, “Evet bu konuya daha iyi dikkat edeceğim. Çünkü bu hataları yaptık, bu hatalarımızdan ders aldık. 4 sene sonra bambaşka bir Halil Posbıyık göreceksiniz.” karşılığını verdi.

“HASTANEYİ DEĞİL, TERMİNALİ BEN YAPTIM”
Posbıyık, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Parese gibi bir Halil Posbıyık, sessiz, sakin, saldırılara aldırış etmeyen, sadece hizmetten bahseden, 4 senedir eğitim aldım, kendi kendimi eğittiğimi zannediyorum. Hatalarımı, günahlarımı, sevaplarımı ortaya koyup bazen burada ben niye böyle yaptım diye odamda kafamı dövdüğüm zamanlar da oluyor. Allah’ın kullarıyız, hepimiz hatalar yapabiliyoruz. Hatalarımızı kabullendik, ondan vazgeçebilmek, özür dilemek de erdemliktir. Ben o özeleştiriyi yaptım. Belediye Başkanlığına tekrar geldiğimde nasıl olacağını göreceksiniz. Zaten Belediye Başkanlığına gelmemiz lazım Ereğli kötü vaziyette. Ereğli iyiye gitmiyor. Nasıl anlatacağımı bilemiyorum, gerçekten çok kötü vaziyette. Suyunuz gelir, çöpünüz alınır bu kadar yani. Esnaflar perişan vaziyette, çoğunun kepenkleri kapalı. Yaptığım ihaleyi iptal ettirdiler, müteahhit 60-70 milyar zarara girdi. İhaleyi yaptık, iptal ettirdiler Halil Posbıyık projesi diye. Böyle bir düşmanlık olmaz, olmaması lazım. Her tarafa ‘sevgi barış dostluk’ yazdık ‘denizin mavisi, ormanın yeşili, güneşin sarısı’ diye benle ilgili her şeyi yıktılar. Parkı yaptılar, güzel, Allah razı olsun, ellerine sağlık ama orayı taşla kaplamakla olmaz ki? Ama maalesef paldır küldür gidiyorlar. Diyorlar ki hastaneyi oraya Halil Posbıyık yaptı, Halil Posbıyık’ın yerleri vardı. Meydanbaşı’ndan yukarıya gidin bakın, 100 metrekare varsa, kim gelirse ona vereceğim, hibe edeceğim, helal olsun diyeceğim. Benim orada bir yerim yok. Orada 700 tane konut yaptım, hiçbir belediyenin yapamadığını, memurlara verdim. Onun için büyük bir alanı istimlak ettik o günün fiyatlarıyla, dolayısıyla 700 konutu yaptık, memurlara ödeyemiyorlar paraları, zorluk çekiyorlar. Başımız belaya girecek, diğer taraflara yapmaktan vazgeçtik, Ereğli’ye hastane yapacağız dediler, bana Fazlı Erdoğan devamlı geliyor, hastanenin yeri Osmantepe’dir. Osmantepe’ye olacak diye baskılar yaptım, yolu yok dedim ama bunlar ısrarla buraya yapmak istediler. Fazlı Erdoğan’ da Ereğli’ye hastane yapıyoruz burayı bedava vereceksin diye, ben de dedim halkın vergileriyle burayı aldım, zırnık vermem dedim, emlak vergisi üzerinden veririm.
Ananemin yeri yok, babaannemin yeri yok, benim mal varlığım demir çelikten emekli olan bir formen kadar benim mal varlığım yok. Ben de Demir çelikten emekliyim, benim işte Kestaneci Mahallesi’nde 4 odalı bir evim, İstanbul Sarıyer’de bir kooperatif evinde dairem var, kızım oturuyor orada da. Yalı Caddesi’nde de bir dükkan var hanımın üzerine kirada. Erdemir’den emekli olan bir mühendis kadar benim mal varlığım. Sizler benim hemşerimsiniz, mahallelimsiniz. Dün BMV bir arabam var onu İstanbul’a satmaya gönderdim, seçimlere katkıda bulunmak için, seçimde para lazım, para bulamıyorum. Bugün haber gelecek oradan seçim masrafları. Ama bizi zannediyorlar ki, muhalefet “Adası var Yunanistan’da, Amerika’da evi var” Alaska’da evi olan adam, şurada Çınar apartmanının yanında yeni yapılan apartmanın 3. katında özenerek aldığım bir dairem vardı onu da sattım. Herkes bir dedikodu, başarılı adamı engelleyemiyorlar. Namussuzlukla, hırsızlıkla suçlayamıyorlar, bu şekilde yapıyorlar. Biz Ereğli’yi sevdiğimiz için buradayız, halimizden hiç de şikayetçi değiliz Allah’a şükür. Ama bu Ereğli’de çok yanlış işler yapılıyor. Terminali oraya ben yaptım, hastaneyi ben yapmadım diyorum. Çünkü ben Ereğli’yi düşünen adamım. Oradan Alaplı’ya geçen çevre yolu projesi vardı. Bunları hesaplayarak, düşünerek yaptım. Orada bir takım sıkıntılar varsa ileride Allah razı olsun diyecekler bana. Çünkü ben mühendisim, hesaplayarak yaptım. Bu işleri bilen bir adamım. Dolayısıyla terminal bana ait ben yaptım. Ereğli’de planlı programlı bir iş yapılmıyor. Pata küte işler yapılıyor yazık oluyor Ereğli’ye. Ereğli’yi el ele vererek ayağa kaldırmamız lazım. Kimin için? Benim için çalışmanızı istemiyorum, ben Belediye Başkanı olsam ne olacak, olmasam ne olacak? Ama Ereğli göçmüş, Belediye göçmüş, bitmiş, burada bir rehabilitasyon gerekiyor. Ancak tecrübeli bir belediye başkanı olması gerekiyor. İsme bağlı falan değil bu ama tecrübeli bir belediyeciyi orada rehabilitasyon yapabilir.”
Kestaneci Mahallesi Muhtarı Ahmet Özer ve beraberindeki mahalle sakinleri, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık’a, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde destek vereceklerini ifade ederek ofisten ayrıldılar.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.140.242.165  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..
20 Nisan 2024
Zonguldak İstanbul Karayolunda yola dökülen yağ kazaya sebep oldu. Kazada yaralanan olmazken, araçta..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a 6’ncı Belediye Başkanlığı döneminde hayırlı olsun ziya..
19 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma Trafik timi ekiplerince yerli ve milli olan MEDAR isimli hız tes..
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır