Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Güney: Hukuki süreç devam ediyor, bize ulaşan bir sonuç yok
Güney: Hukuki süreç devam ediyor, bize ulaşan bir sonuç yok
 
   

          CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, hukuki sürecin devam ettiğini ve kendilerine henüz bir sonuç ulaşmadığını belirterek şöyle dedi: Şimdi bizim tabii itirazlardan dolayı listede üç tane arkadaşımız için bir itiraz şekli oldu herhalde. Şu ana kadar da bize herhangi bir şey gelmedi, bir sonuç gelmedi. Ama tabii bu itiraz şekilleri 1 Mart’a biliyorsunuz uzadı, 1 Mart’a kadar devam ediyor. Tabii onu da buradaki arkadaşlarımız değerlendirecek. Değerlendirmeden sonra da uygun bir isimlerle yollarına devam edecekler. Hukuki süreç tabii devam ediyor. Mart’ın 1’ine kadar devam eder. Bunun araştırmasını Yüksek Seçim Kurulu yapar. Bunu bize bildirir. Biz de ona göre hareket ederiz. Ayın 1’inde biliyorsunuz son gün. Ayın 1’inde ona göre de işlemlerimizi yaparız.”
          Güney, partilerinin Ereğli İlçe Örgütü’nde İlçe Başkanlığının vekaleten yürütüldüğünün ve yönetimin nasıl şekilleneceğinin sorulması üzerine de, “Şu anda Sevdekar arkadaşımız vekaleten yürütüyor. Tabii onu da şu anda herhangi bir şey yok. Tabii bunu Genel Merkezimiz bizim eğer İlçe Yönetimi hakkında karar verecekse, Genel Merkezimizden gelecek tebligata göre hareket ederiz. Takdir Genel Merkezindir.” dedi.
İl Başkanı Hakkı Güney, Kdz. Ereğli’de CHP’nin belediyeyi kazanması için büyük çaba gösterildiğini ve CHP İl Yönetimi olarak kısa süre içinde Ereğli’de yürütülen seçim çalışmalarına destek vererek katılacaklarını da dile getirdi. Güney, “Biz Ereğli’de bu seçimi alacağız. İddialı şekilde hazırlanıyoruz. Çünkü bütün projelerimizi bütün varımızı yoğumuzu Ereğli’nin geleceği için hazırladık. Değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum çalışmalarından dolayı. Zonguldak’tan da Ereğli’yi takip ediyoruz. Şimdi ayın 3’ünden sonra zaten Ereğli için de programlarımız olacak. İl yöneticisi arkadaşlarımızla beraber Ereğli’ye gelip buradaki seçim kampanyalarına katılacağız.” ifadelerine yer verdi.
          Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın büyük deneyim sahibi olduğunu anımsatan Güney, şu görüşlere yer verdi: “Onun için de çok mücadele ettik. Ereğli tabii onun projeleriyle, onun fikirleriyle, Ereğli’de tekrar istediği kültürel, sosyal bakımlardan Ereğli’nin genişlemesi anlamında kendisinin büyük katkıları olacak. Beş sene Ereğli’de bir duraklama dönemi geçirildi. Kültürel, sosyal festivaller hiçbir şey Ereğli halkına sunulmadı. Yani ekonomik anlamda da söyleyebiliriz. Çünkü buraya gelip esnaf arkadaşlarımızın sıkıntılarını dinliyorduk. Burada sekiz aydan beri çalışmalar yapmıştık.”
          Zonguldak il merkezinde de seçim çalışmalarının sürdüğünü anlatan Güney, dün eski belediye meclis üyeleri ve yeni belediye meclis üye adayları ile birlikte toplantı yaptıklarını söyledi. Aday belirleme sürecinin gecikmesinden ötürü, seçime kadar olan 45 günlük süreçte akıllıca ve hızlı davranmak gerektiğini vurgulayan Güney, şunları kaydetti: “Zonguldak’ta güzel çalışmalarımız var. Mahalle komitelerimiz hazır ve her gün onlarla istişare halindeyiz. Bizim en büyük özelliğimiz, bizim ‘nerede kalmıştık’tan başlıyor olmamız. Öbürkü arkadaşlar sıfırdan başlayacak. Biz Sayın Şenol Şanal’ın başkan yardımcılığı konusunda Zonguldak Belediyesi’nde yaptığı atılımlar var, icraatlar var. Tabii onun için bizim avantajlarımız var. Şenol Bey’in yetenekleri var. Sonuçta makine mühendisi. Zonguldak Belediyesi’ne de bir mühendisin getirilmesi lazım. O da Şenol Şanal. İnşallah 31 Mart’ta CHP bayrağını tekrar göndere çekeceğiz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.222.113.111  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır