Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş: Yüzsüzlüğün bu kadarına pes diyorum!
CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş: Yüzsüzlüğün bu kadarına pes diyorum!
 
   

                                                                                                                                  23 Şubat Cumartesi günü partisinin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan’ın proje ve Belediye Meclis üye adayları tanıtım toplantısında konuşan AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, CHP’li Zonguldak Belediyesi’ni hizmet üretmemekle suçlarken, “On yıldır bu şehirde yaşıyorum. Bu şehrin sahibi ve sakiniyim. Zonguldaklıyım demekten utanıyorum.” dedi. 2002 yılında AK Parti Merkez İlçe Başkanı, 2006-2015 yılları arasında da AKP Zonguldak İl Başkanı olarak görev yapan AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın bu sözleri hem Zonguldak il merkezinde hem de ilçelerinde tepkiye yol açtı.
          Uçar’ın bu sözlerini değerlendiren CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, Zonguldak’ın içinde bulunduğu kötü durumun birincil sorumlusunun AKP’li vekiller ve AKP iktidarı olduğunu vurguladı ve “Yüzsüzlüğün bu kadarına pes diyorum.” dedi. Demirtaş, şu görüşlere yer verdi: “Biz de Zonguldak’taki bu AK Partili vekilden utanıyoruz. Çünkü 17 yıldır bu ülkeyi AK Parti iktidarı yönetiyor. 17 yıldır Zonguldak’ı AK Parti yönetiyor. Ve 17 yıldır her dönem AK Parti üç milletvekiliyle parlamentoda temsil ediliyor. Zonguldak’ın geldiği içler acısı durumun birinci müsebbibi bu AK Partili milletvekilleri, AK Parti iktidarı ve zihniyetidir. Şimdi gelmişler Zonguldak’ı hizmet fakiri yapmışlar, Zonguldak’ı köy haline getirmişler ve ‘Zonguldaklıyım demeye utanıyorum’ diyor. Yazıklar olsun diyorum. Biz de sayın milletvekilimizden utanıyoruz. Yani kendisi aynı zamanda il başkanlığı da yaptı Zonguldak’ta. Zonguldak’a hiçbir hizmet getirmediler. Zonguldak’ı ekonomik olarak çökerttiler. Zonguldak’ın içini boşalttılar, Zonguldak’ı iflasa sürüklediler. Zonguldak’a hiçbir yatırım getirmediler, hiçbir hizmet yapmadılar. Şimdi de utanmadan diyorlar ki, ‘Biz işte Zonguldaklıyım demeye utanıyoruz.’ Pes diyorum! Yüzsüzlüğün bu kadarına pes diyorum.”

          AKP’NİN ‘GENEL İKTİDAR-YEREL İKTİDAR UYUMU’ TEZİ
          AKP’nin 2014 yılında Kdz. Ereğli’de Yerel Seçim propagandası yaparken, ‘Yerel iktidar ile genel iktidarın uyumuyla ilçeye hizmet geleceği’ tezini işlediğini anımsatan Demirtaş, bir önceki Mahalli İdareler Seçimi’nde CHP’nin AKP’den seçimle devraldığı Alaplı ve Çaycuma belediyelerinin AKP döneminde borç batağına sürüklendiğini söyledi. Demirtaş, şunları kaydetti: “Bakın 2014 yılında Zonguldak’ta iki ilçe var Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi olan. Bunlardan birisi Alaplı ilçesi diğeri de Çaycuma ilçesi. Bu iki belediyeyi de hatta buna Gülüç Belediyesi’ni de dahil edebiliriz. O üç belediye de AK Parti’deydi. Ne oldu? Bu belediyeleri Cumhuriyet Halk Partili belediyeler aldı, sosyal demokrat belediyeler aldı. Ve her iki belediye de borç batağındaydı. Hem Alaplı Belediyesi hem Çaycuma Belediyesi. AK Parti hem hiçbir hizmet getirmemişti hem de belediyeleri borç batağına, iflasa sürüklemişti. Ve bizim iki belediye başkanımız, Nuri Tekin ve Bülent Kantarcı halkın teveccühüyle yönetimi devraldılar. Ne yaptılar? Bu borç batağına sürüklenmiş iki belediyede yalnızca Zonguldak’a değil, tüm Türkiye’ye örnek olan işler yaptılar. Ve AK Parti iktidarında bunu yaptılar. Yani onların ‘Bir yere hizmet gelebilmesi için hem iktidar hem de belediyenin iktidar partisinde olması gerektiği, AK Parti belediyesi olması gerektiği’ tezi, Alaplı’da ve Çaycuma’da çökmüş durumda. Öte yandan 2014 yılında Ereğli’de bu tezi işlediler. Ne dediler? ‘AK Parti iktidarıyla uyumlu bir belediye olsun’ dediler. Ve Hüseyin Uysal devri başladı. Ne oldu? Hüseyin Uysal hiçbir hizmet getiremedi, hiçbir başarı elde edemedi. Ve AK Partililer Ereğli’de rant kavgasından vatandaşa hizmet etmeyi unuttular. Ereğli Belediyesi’nin kaynaklarını tükettiler. Ve neticede yine borç batağında bir belediye bırakarak hiçbir hizmet yapamadılar. Ereğli’nin beş yılı kaybedildi. Dolayısıyla AK Partililerin bu tezlerinin doğru olmadığı, yanlış olduğu, halkı yine kandırmaya yönelik olduğu, bu verdiğim üç örnekten ortaya çıkmış oluyor.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.141.31.209  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır