Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Şahin: Belediye başkanlığı bir meslek değil, hizmet makamıdır
Şahin: Belediye başkanlığı bir meslek değil, hizmet makamıdır
 
   

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, belediye meclis üyesi adayları ile birlikte ev ziyareti için Hamzafakıhlı Mahallesi’ne gitti. Mahallede havai fişek ve konfetilerle karşılanan Şahin, yoğun katılım nedeniyle ev ziyaretini mitinge çevirmek zorunda kaldı. Kendisini sıcak bir şekilde karşılayan vatandaşlarla tek tek selamlaşıp sohbet eden Şahin burada yaptığı konuşmada 2019-2024 yılları arasında hayata geçireceği projeler hakkında mahalle sakinlerine bilgiler verdi.
Verdiği sözleri yerine getirememesi durumunda bir daha aday olarak halkın karşısına çıkmayacağının garantisini veren Şahin, şunları söyledi: “İşsizliği azaltmak amacıyla hazırladığımız tekstil atölyeleri projelerimizden bir tanesini de inşallah Hamzafakıhlı bölgesinde açacağız. 2 bin metre karelik alana kuracağımız bu tekstil atölyelerinde en az 200-250 kişi çalışacak. Bunu yapmadığım takdirde bir dahaki dönem kesinlikle karşınıza çıkmayacağım, aday bile olmayacağım. Bunun garantisini veriyorum hepinize. Hamzafakıhlı’daki gençlerimizi kadınlarımızı kültür gezilerine göndereceğiz. Ereğli’den her hafta sonu otobüslerle Türkiye’nin turistik bölgelerine geziler düzenleyeceğiz. Yılda 52 hafta, 5 yılda 260 gezi düzenleyeceğiz. Otobüs ve yeme içme masrafları belediyemizden karşılanacak. Seçildiğimiz takdirde Nisan’ın son haftasında ilk gezimizi düzenleyeceğiz. Hamzafakıhlı’daki tüm öğrencilerimize buradan müjde veriyorum; hükümetimiz okullar açıldığında tüm ders kitaplarını nasıl sıraların üzerine bırakıyorsa biz de belediye olarak tüm kırtasiyelerini alacağız. Ailelerimizin ekonomilerine ciddi bir katkı sunacağız. Kırtasiye masrafını ortadan kaldıracağız inşallah.
Ereğli’de 2 olan fakülte sayımızı 5’e çıkartarak öğrenci sayımız 10 bin olacak. Yine küçük ölçekli sanayicilerimiz için 1000 metre karelik dükkanları bunlara ihtiyacı olan yatırımcılara kolaylık sağlayarak hayata geçireceğiz. Buralarda gençlerimizin iş ve aş bulmasını temin edeceğiz. Ben bir ekonomistim, hesap kitap adamıyım. Ben inşaat mühendisi ya da doktor değilim. Ben yatırım uzmanıyım. Ereğli’nin en büyük problemi işsizlik ve ekonomi. Biz bu sorunlara belediye olarak eğileceğiz. Ereğli’nin imar problemlerini 18. Madde uygulamasını hayata geçirerek çözeceğiz. Yeni yollar açıp, ulaşımı rahatlatacağız. Belediyeye ayrılan yerlere sosyal tesisler yapacağız. Kadınlarımız, gençlerimiz buralarda spor yapacak, günlerini yapacak. İmar uygulamalarından sonra doğalgaz sorunları da çözülecek. Ereğli’de iki ayrı bölgede yapacağımız havuzlarda Hamzafakıhlı’nın gençleri ücretsiz yüzme kursları olacak. Yine ilçemizde en az iki adet kapalı halı saha inşa edeceğiz. En az iki adet de futbol antrenman sahası inşa edeceğiz. Bu tesislerde giyinme soyunma kabinleri, tuvaletleri, duş alanlarında çocuklarımız sıcak suyla duşlarını alabilecek. Tekstil atölyelerinin yanlarına birer tanede kreş yapacağız. Kadınlarımız işe giderken çocuklarını güvenli bir ortama bırakacak, akşam işten çıkınca da çocuğunu alıp evine gidebilecek.
Başkalarının 10 liraya yaptığı işi bu kardeşiniz 5 liraya bitirir ve iki katı iş yapar. Ereğli’nin hesap bilen, genç, dinamik bir belediye başkanına ihtiyacı var. Sabahtan beri Ereğli’nin sokaklarını kapı kapı gezerek bu kardeşiniz yerinde görüyor. İnsanlarımızı dinliyorum. Çarşısından, sanayisine, oradan Hamzafakıhlı’ya geliyorum. Şimdi buradan da yine başka mahallelerimize gideceğiz. Benim enerjim tam, 5 yıl boyunca da böyle olacağım. Belediye başkanı seçildiğimde ilk yapacağım iş ne biliyor musunuz? Belediye binasında 5. katta olan belediye başkanlığı makamını birinci kata indireceğim. Herkes gelecek bana ulaşacak. Belediye başkanı ulaşılabilir olmalı, 24 saat telefonu açık olmalı. Belediye başkanlığı ofisini birinci kata indirip kapısını da sökeceğim inşallah. Ben daha önce ilçe başkanlığı yaptığım dönemde her arayan bana ulaşır ve derdine mutlaka bir çözüm bulurdu. Bizden 20 yıl önce, 5 yıl önce, şimdiki sizlere bazı sözler vermiş ve bunlar yapılmamış olabilir. Onların hesabını onlara sorun. Ben sizlerin karşınıza belediye başkanı adayı olarak ilk defa çıkıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız benim adaylığımı açıklayıp, sizlere emanet etti. Benim her sözümün arkasında Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği var. 20 yıl belediye başkanlığı yapıp sorunların hepsi ortadayken ‘Tekrar ben adayım, belediye başkanlığı yapmak istiyorum’ diyenler olabilir. Belediye başkanlığını meslek olarak bile görenler olabiliyor. Belediye başkanlığı bir meslek değil, hizmet makamıdır. Belediye başkanlığını yaparsın, çekilirsin arkadan gelen gençlerimize devredersin. Bir insan doğumundan ölümüne kadar belediye başkanı olmak zorunda değil.”
Şahin’in konuşması sık sık mahalleli gençlerin attığı sloganlar ve tezahüratlarla kesildi. Konuşmasının ardından mahalledeki kadınların taleplerini dinleyen Şahin, çocuklara da halı saha sözü verdi. Şahin Hamzafakıhlı ziyaretinden mahalle sakinlerinin tezahüratları eşliğinde ayrıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.117.188.64  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a 6’ncı Belediye Başkanlığı döneminde hayırlı olsun ziya..
19 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma Trafik timi ekiplerince yerli ve milli olan MEDAR isimli hız tes..
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır