Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  CHP Belediye Başkan Adayı Posbıyık, Ereğli TSO’yu ziyaret etti
CHP Belediye Başkan Adayı Posbıyık, Ereğli TSO’yu ziyaret etti
 
   

Beraberinde İlçe Başkanı Sevdekar Aras ve Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte günün ilk ziyaretini Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştiren CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Ticaret ve Sanayi Odası’nın kentin, sanayinin gelişmesi için var olması ve önde olması gereken en önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, TSO’yu son derece önemsediğini söyledi. Bir kentte istihdamın yaratıcılarının Ticaret ve Sanayi Odaları olduğunu belirten Posbıyık, geçtiğimiz yıl göreve gelen Ereğli TSO yönetimini de kutlayarak, önderlik yaparak ilçede istihdamın önünü açacaklarına inandıklarını ifade etti. 31 Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte Ereğli’de istihdamın ve ekonominin gelişmesi için ant içtiklerini ifade eden Posbıyık, Ticaret ve Sanayi Odasıyla yapacakları çalışmalarla birlikte çok başarılı işler yapacaklarına inandığını söyledi.
Ereğli gündeminde üniversite olayının bulunduğuna dikkat çeken CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, “Ereğli’de üniversite olayı bitmedi. Üniversite yeri eski hastanenin orası, hiç bir şeye gitmedi. Olduğu yerde duruyor, kimse almadı. Oraya üniversite yapılacak. Nasıl yapılacak? Ticaret ve Sanayi Odasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi partileriyle el ele verip beraber olup, aynı zamanda Ereğli için yapılacak işlerde de el ele verip buraya üniversiteyi kuracağız. Ereğli bitmiş vaziyette. Ereğli çok büyük sıkıntı yaşıyor. Ereğli’de hakikaten moral bozukluğu var. Buraların harekete geçmesi için başta üniversitenin buraya yapılması lazım. Üniversiteyi yapacağız. Mesela Site Kulüp’ün altında 48 tane lojman var, 88 evler diye geçer bende mühendisken oturmuştum. Bu 48 tane daireyi Demir Çelik’ten aldık. 29 yıllığına bize tahsis ettiler. Ve şu an Belediyenin elinde, ne için eğitim yuvası yapmak için, yani üniversite yurdu yapmak için. Belediye demek ki farkında değil, hiçbir şey yapmadı orası için. Gelir gelmez ilk işimiz buraya üniversite yurdu yapmak, önüne de büyük bir kafeterya yaparak bu üniversite yurdunu harekete geçireceğiz. Niçin? Üniversiteyi tetiklemek için. Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte yapacak çok işler var. İnanıyorum ki başarılı bir 5 yıl geçireceğiz” dedi.
Ereğli’de en büyük sıkıntılardan birinin de trafik karmaşası olduğunu belirten Posbıyık, şöyle dedi: “Projelerimiz hazır vaziyette zaten. Bildiğiniz bu Kent Meydanı olarak adlandırdığımız yerde iki katlı otopark yerin altında, onun Üstün Erçelik Otobüslerinin olduğu yerde belediye binası vardır. Biz ilk etapta Adliye ve Kaymakamlık binalarını yıkmak suretiyle alta iki katlı otopark. İlk defa tabi belediyenin idare sistemi iyi değil, iyi yönetilmiyor. Belediye Ereğli’de 5 senedir çok kötü noktaya geldi, bütçe delik. Türkiye’nin en zengin Belediyeleri arasındaydı Ereğli Belediyesi ama maalesef şuan da böyle bir ortamda değil. Ama geldiğimizde süratli bir şekilde, her türlü kaynak var. Ereğli’yi yine Türkiye’nin en zengin Belediyeleri haline getireceğimizden arkadaşlarımızla birlikte yürekten inanıyoruz. İlk etapta otopark kısmını ihale edeceğiz. Üst yapıyı hemen ihale etmeyeceğiz. Orada benim en büyük amaçlarımdan birisi belediye binasını da bir an evvel yapmak. Çünkü mevcut belediye binası belediye binası değil, hal binası. Çok önemli bir yer değil. Bir an evvel o belediye binasını taşımayı düşünüyoruz. Şu anki Belediye Binasını da Sağlık Bakanlığı’na hibe edip Butik Hastane yapılması konusunda bir düşüncemiz var. Bu hastane sorununu da bu şekilde ortadan kaldırmayı düşünüyoruz”
KELEŞ: BİRLİKTE YAPILACAK ÇOK İŞ VAR
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Arslan Keleş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ilçede bekleyen sorunlar olduğunu hatırlatarak, ilçede birlikte yapılacak çok iş olduğunu ifade etti. Ereğli’de yaşayanlar olarak bu şehri büyültmek gerektiğine değinen Keleş, şunları söyledi: “Her şeyden önce biz Ereğli’de yaşayan gerçek Ereğlililer olarak bu şehri büyültmemiz lazım. Bu şehri hep beraber büyülteceğiz. Bu şehir siyasileriyle, belediyesiyle, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla örgütlü ve gerçekten çalışmaya ihtiyacı olan bir hale gelmiş vaziyette, herkesin çok çalışması lazım. Çok yapılabilecek olan iş var. Biz göreve Mayıs ayında geldik. O günden bugüne kadar birtakım çalışmalarda bulunuyoruz. İyi gittiğimizi düşünüyorum. Şehrimizin her anlamda tanıtımı için hak ettiğini alabilmesi için bilhassa Ankara’da ciddi anlamda mücadeleler ediyoruz. Şehirde birçok bekleyen konuyla ilgili bizim üzerimize vazife olsun olmasın, her konuyla ilgili, bu şehrin ihtiyacıysa bizimde ihtiyacımız, çünkü biz de bu şehirde yaşıyoruz, her şeyden önce bireyiz, bu şehirde yaşayan insanlarız. Dolayısıyla bu iş için mücadele ediyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki birlikte yapılabilecek çok iş var. Bu şehirde yaşayan, nefes alan, bu şehrin yarınını düşünen herkes en büyük Ereğlilidir. Böyle düşünmemiz gerekiyor. Yeni istihdam sahaları açmamız gerekiyor. Bunu da Belediyenin mutlak suretle gücüne ihtiyacımız var, birlikte çalışmaya ihtiyacımız var.”
CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık da, Organize sanayi bölgesi bazı işadamlarına büyük geldiğine, Kışla sanayi sitesinin de küçük geldiğine dikkat çekerek, “Ereğli’de en büyük sıkıntı Organize Sanayi Bölgesi çok büyük geliyor bazı arkadaşlarımıza, Kışla Sanayi de küçük geliyor. Orta ölçekli bir sanayi kurulması gerekiyor Ereğli’de. Bunun için hep beraber çalışmamız lazım. Öncü olarak bize Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın istikamet vermesi lazım. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.


 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.224.149.242  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır