Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Posbıyık: Ereğli için canla başla çalışacağım ve sıkıntıları aşacağız
Posbıyık: Ereğli için canla başla çalışacağım ve sıkıntıları aşacağız
 
   

Miting havasında gerçekleşen Özdemirpark AVM karşısındaki CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın İkinci Seçim Bürosu’nun açılışı, CHP Ereğli İlçe Başkan Sevdekar Aras, Belediye Meclis üyesi adayları, İl Genel Meclis üyesi adayları ve CHP Gülüç Belediye Başkan Adayı Burak Emrah Yapıcı’nın da katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan CHP Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, Belediye yönetmenin ustalık olduğunu belirterek, “Biz yerel seçimlere büyük usta ile yola çıkıyoruz, büyük usta Halil Posbıyık ile yola çıkıyoruz. Belediye yönetmek ustalık ister. Ereğli 5 yılda çok kan kaybetti, 5 yıl daha kaybetmeye tahammülümüz yok. İşte biz bu sebeplerden ötürüdür ki Ereğli’nin büyük ustası Halil Posbıyık’la yolumuza devam edeceğiz. Ve inşallah Mart’ın sonu Halil Posbıyık’la bahar olacak. Bize bu yolda destek olacak bütün Ereğlilileri, parti gözetmeden, bizimle el ele yürüyecek herkesle bu yolda beraber olacağız. Ereğli meselesi dedik, işi ehline vermek gerekir. Bu anlamda Halil Posbıyık’a en az sizler kadar bütün Cumhuriyet Halk Partililer kadar ve bütün Ereğli halkı kadar güveniyoruz. Ben bütün destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi. Aras, bu arada 24 Haziran genel seçimlerinde İYİ Parti’den Zonguldak Milletvekili Adayı olan Batu Müftüoğlu ve Hava Çiçek’i de sahneye davet ederek, yerel seçimlerde destek istedi. Batu Müftüoğlu ve Hava Çiçek, “Martın sonu bahar, Ereğli’de güzel çiçekler açacak. Güzel günler gelecek, kaybettiğimiz o yıllar telafi edilecek. Daha hızlı ve daha güzel, daha neşeli, o özlediğimiz Ereğli geri gelecek inşallah. Martın sonu bahar. Başkanımıza güveniyoruz, Ereğli onunla en güzel yerlerde olacak inşallah” dediler.
Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın konuşmasına başlamadan önce Ereğli Belediye Meclis üyesi adayları ve İl Genel Meclis üyesi adayları sahneye davet edilerek açılışa katılan binlerce kişiye tanıtıldı. Belediye Meclis üyesi adayları Yaşar Balcı, Barbaros Tabak, Haluk Okur, Yaşare Aydın, Cengiz Güneş, Tarkan Atik, Naciye Tozkoparan, Fikret Aydeniz, Gönül Çelik, Mehmet Tayyar Mendeş, Aydın Demirci, Çetin Günce, Yılmaz Partlak, Erkan Mutlu, Mehmet Akçakaya, Osman Yeniköy, Gökhan Günay, Baki Erdoğan, Ergün Düzgün, Faruk Deniz, Gökhan Ünlü, Engin Durmaz, Hayri Çetin, Ayşegül Ergün, Hilmi Başkan, İsmail Oktay, Fikret Fota, Arzu Yazıcı, Emrah Karaarslan, Sertan Kuzu, Satılmış Yiğit ile İl Genel Meclis Üyesi Adayları Hayrettin Kartal, Mehmet Aksoy, Şanver Akdağ, Halit Kırmaz, Kenan Gündoğdu, Faruk Malhatun sahneye davet edilerek tanıtıldılar.

“BELEDİYEYİ BELEDİYECİLİĞİ BİLMEYENE TESLİM EDERSENİZ, EREĞLİ 5 YIL DAHA KAYBEDER”
Daha sonra sahneye davet edilen CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, sözlerine 1992 Mart’ında Kozlu’da meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden şehit madencileri saygıyla ve minnetle anarak başladı. CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Ereğli’nin 5 senede geldiği durumu izlediğini ve bu duruma sessiz kalamadığı için aday olduğunu ifade etti. Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu Ereğli halkı bizi çok iyi yerlere getirdi. Beni üst üste Belediye Başkanı yaptı. Benim bu insanlara, Ereğli’de, hatta köyde yaşayan insanlara vefa borcum var. Bu borcumu ödemek için Belediye Başkanlığına tekrar adaylığımı koydum. Ben Ereğli halkının, Ereğli’de yaşayan 110 bin kişinin Başkan adayıyım, halkın adayıyım, sizin adayınızım. Asla siyaset yapmaya gelmiyorum. Ben Ereğli halkına hizmet etmeye geliyorum. Bu böyle biline. Ereğli gerçekten çok kötü durumlara düştü. Gençlerimiz hep dışarıda. Memlekette işsizlik var, sıkıntılar var. Bunu aşacağız söz veriyorum, ömrümün son yıllarında canımla başımla çalışacağım. Bu sıkıntıların hepsini de aşacağız. Adaylığımı koymayabilirdim, ancak tecrübeli Belediye Başkan adayı çıkmadı. Karşımda çok değerli adaylar var. Ancak Belediyede tecrübe yok. Belediye Başkanı lider olmalı, Belediye Başkanı zaman zaman okşamalı, zaman zaman da yumruğunu masaya vurmasını da bilmeli. Tecrübeli olmalı. Onlar mesleğinde çok başarılı arkadaşlar ama Belediyeciliği bilmezler. Bu Belediyeyi bilmeyen insanlara Ereğli’yi 5 seneliğine daha teslim ederseniz Ereğli kötüye gider, 5 yıl daha kaybeder. Çocuklarınıza, torunlarınıza ihanet etmiş olursunuz. Ben partili ya da partisiz diye ayırmıyorum. Yerel yönetimlerde siyaset olmaz. Yerel seçimlerde herkes partisine oy verebilir. Ama yerel seçimlerde lider olana, belediyeci olana, tecrübeli olana, bu memleketin sorunlarını bilen insana oy verilir.

“EREĞLİ’DE SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ”
Ereğli gerçekten çok zor durumda, sıkıntılı durumda. Yani dışarıda yumruk gibi kravatlar takmış, tebessüm etmeye çalışan insanları görüyorsunuz ama hepsinin sıkıntısı var. Evine aç gidenler var, bunu biliyorum. Çok büyük sıkıntılar var, sosyal Belediyecilik yapacağız. Ereğli’de sosyal belediyecilik yapacağız. Ereğli Belediyesi ihtiyaç sahibi olan herkese maaş bağlayacak acize yardımını. Çok detaya inmeden, acize yardımlarını Ereğli halkına, ihtiyaç sahibi olanlara ödemeye başlayacağız. Emekli öğretmenlerimiz var, hepsi arkamızda. Onlar ülkeyi seviyorlar, onlar Ereğli için canlarını verirler. Bütün emekli öğretmenlerimizle toplantılar yaptık. Cumhuriyet Halk Evlerinde ve Kepez’deki yerimizde emekli öğretmenlerimizi bünyemize alacağız ve ücretsiz çocuklarımıza ders verdireceğiz. İnsanlar çok zor durumda. 31 tane mahalle var, 31 mahalleye kreş kuracağız ve ücretsiz olarak çalışanlarımızın çocuklarını kreşlerde eğiteceğiz. Bir kuruş dahi ücret almadan çocuklarımıza, bebelerimize orada eğitim verdireceğiz. Her mahallede kreşlerin yanında bir kütüphane kurulacak. Emekli öğretmenlerimiz, söz verdiler, ant içtiler, o kütüphanelerin başında olacaklar. Şu anda aşağıdaki Belediye Binası Belediye binası değil, hal binası, öyle yapmıştım. Kent Meydanının önüne eski Üstün Erçelik yazıhanelerinin oraya Belediye Sarayı yapılacak. Belediye 2 sene içerisinde oraya taşınacak. Ve şuanda Belediye Binası olarak kullanılan bina Sağlık Bakanlığına hibe edilecek ve burası butik hastahane olacak. Eskişehir Belediye Başkanı bir hareket başlattı, Halk Süt! Üreticimiz perişan vaziyette, anneler çocuklarına süt almakta zorluklar çekiyor. Bu işi Belediye üstleniyor. Bu projeyi hayata geçirirken de işçi alacağız. Belediye Halk sütü kuracak, üretenlerden sütü alıp, tüketiciye ulaştıracak. Bunu ben Ereğli’de ekibimle birlikte yapacağım inşallah.”
CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte ikinci seçim bürosunun açılış kurdelesini kestikten sonra ziyaretlerine kaldığı yerden devam etmek için alandan ayrıldı.


Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   13.59.82.167  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır