Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Ereğli’de denizcilik sektörü masaya yatırıldı
Ereğli’de denizcilik sektörü masaya yatırıldı
 
   

     İlçedeki Azim Otel’de düzenlenen toplantıya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Deniz Ticaret Odası (DTO) Batı Karadeniz Şube Başkanı İrfan Erdem, Ereğli Gümrük Müdürü Mehmet Yıldız, Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, TTK yetkilileri ile denizcilik sektörü temsilcileri katıldı.

     ERDEM: ERDEMİR LİMANI’NI DAHA VERİMLİ KULLANABİLİRİZ
     Toplantıda konuşan Deniz Ticaret Odası (DTO) Batı Karadeniz Şube Başkanı İrfan Erdem Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’dan, Ereğli ve Zonguldak’ta limanlar ve denizcilik sektörüne ilişkin sorunların konuşulması ve çözümlenmesi amacıyla bir toplantı düzenlenmesi talebinde bulunduklarını belirtti. Erdem, “Bugün ülkemizde istikrarlı ve güçlü bir hükümet var. Bu ülke ne çekmişse, koalisyonlardan çekmiştir. Tek parti döneminde bu ülke hep büyümüştür. Siyasi ve ekonomik tarihimizi incelediğinizde bunu görebilirsiniz. Genç ve güçlü bir valimiz var. Ülkemizin bir dolara bile ihtiyacı var. Kanun ve düzen çerçevesinde biz, denizcilik sektörü olarak bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz. Tabii ki sorunlar olabilir. Ancak bu sorunların en aza indirgenmesi gerekir.” dedi.
     Ereğli’de zaman zaman gündeme gelen liman ihtiyacı konusuna da değinen Erdem, “Ereğli’de ERDEMİR gibi çok büyük ve güçlü bir liman var. 2012 yılında 13 milyon ton mal elleçlenmiş. ERDEMİR Limanı’nı, üst yönetimle görüşerek daha rahat ve daha rantabl bir çalışma alanı haline getirebiliriz. Yeni limana ihtiyacımız varsa onu da yaparız. Ama elimizdeki mevcut limanları kullanmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

     AYYILDIZ: EREĞLİ’YE LİMAN GEREKİYORSA YAPILIR
     Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise, denizcilik sektörünün yetkilileriyle, bu alandaki durumu değerlendirmek, sıkıntıları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere bir araya geldiklerini ifade ederek, şöyle dedi: “Arkadaşlarımızla konuşup tartışarak, nedir-ne değildir istişare edeceğiz. Alanın ihtiyaçları, problemleri tartışılarak ortaya konulacak. Ereğli’ye liman lazımsa liman da olur. Alanın ona ihtiyacı varsa olur. Devletin yatırımları mutlaka bir gereksinim, bir ihtiyacın sonucunda olur. Ve o ihtiyaç varsa giderilir.”
     Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.15.174.76  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır