Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Tar: ERDEMİR’in yatırımları sürecek
Tar: ERDEMİR’in yatırımları sürecek
 
   

     (Metal Bulletin haberinden çeviri) – Metal Bulletin ve World Steel Dynamics tarafından düzenlenen Steel Success Strategies (Çelikte Başarı Stratejileri) konferansı İstanbul’da gerçekleştirildi. Pek çok ülkeden, demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıya, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar ve ERDEMİR Başdanışmanı Kemal Özden de katıldı. Tar ve Özden, toplantıda birer konuşma da yaptı.

     TAR: ERDEMİR’İN YATIRIMLARI SÜRECEK
     Konuşmasında, dünyadaki demir cevheri madenlerinin çoğunun Brezilya ve Avusturalya’da olduğunu anımsatan ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Fatih Tar, yönetme ve son teknolojiye yatırımın, katma değeri yüksek çelik üretmek için kritik bir nokta olduğuna vurgu yaptı. ERDEMİR’in yüksek fırın bazlı filmaşin, sıcak haddelenmiş rulo, soğuk haddelenmiş rulo, galvanizli rulo, teneke ve plaka ürettiğini belirten Tar, grubun ERDEMİR ve İSDEMİR tesisleriyle yıllık 9 milyon ton ham çelik üretim kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi.
     ERDEMİR Grubu’nun, İstanbul’a yakın olan Gebze ve Ereğli’nin yanı sıra, İskenderun’da da çelik servis merkezleri bulunduğunu da anlatan Tar, Manisa’da da yeni bir çelik servis merkezi hazırlığında olduklarını söyledi. Tar, “Çelik servis merkezleri, liman ve sanayi merkezleri ile yakın olmalı. ERDEMİR’in yatırımları ülke genelinde devam edecek.” dedi.



     ÖZDEN: ÇELİKTE ÜRETİM ARTIYOR AMA TALEP ARTMIYOR
     ERDEMİR Başdanışmanı Kemal Özden ise konferansta yaptığı konuşmada, kapasite fazlasının Türk çelik sanayisinin en önemli sorunlarından birisi olduğunu belirtti. Türkiye’nin ham çelik kapasitesinin yıllık 50 milyon tonu aştığını, ancak üretimin yıllık 36,5 milyon ton olduğunu ifade eden Özden, “Çelik üretiminde kapasite kullanımımız yüzde 72’dir.” dedi.
     Yassı çelikte, ülkedeki düşük kapasite kullanımının nedeninin ithalat olduğunu anlatan Özden, yassı çelik üretim kapasitesinin artmasına rağmen iç tüketimin karşılanması için Türkiye’nin 2012’de 6,5 milyon ton yassı çelik ithal ettiğini açıkladı. Özden, “Yassı çelikte kapasite kullanımı şu anda sadece yüzde 66’dır.” dedi. Ülkenin yassı çelik üretiminin 2011’de 15,9 milyon ton olarak gerçekleştiğini anımsatan Özden, gelecek yıl bu rakamın 18 milyon tona yükselebileceğini sözlerine ekledi.
     Yassı çelik ithalatının Çin gibi daha uzak kaynaklar yerine, çoğunlukla Rusya ve Ukrayna gibi komşu ülkelerden yapıldığını, Türkiye’nin de tüm küresel ihracatçılar için açık bir pazar olduğunu vurgulayan Özden, “BDT’deki kapasite fazlası ve AB’deki azalan talep Türkiye için büyük sorunlar oluşturuyor. Global çelik talebi önümüzdeki on yılda sadece yüzde 2-3 oranında artacak ama üretim çok daha hızlı artıyor. Herkes üretiyor ama talep artmıyor.” dedi.
     Çin’in hurda rezervindeki yükselmenin, gelecekte hurda fiyatlarının düşmesine neden olacağını tahmin ettiğini belirten Özden, ERDEMİR için de şöyle dedi: “ERDEMİR’in ham çelik kapasitesini artırmak için herhangi bir planı yok ancak dağıtım kabiliyetini artıracaktır. Ayrıca bir demir cevheri madeni yatırımı da olabilir.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.119.133.228  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır