Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR Grubu 424 milyon lira kar açıkladı
ERDEMİR Grubu 424 milyon lira kar açıkladı
 
   

     ERDEMİR Grubu’nun, faaliyet gösterdiği demir-çelik sektöründeki küresel daralmaya rağmen 2012 yılında da başarılı bir performans sergilediği belirtildi. 2012 yılında zarar açıklayan bir çok çelik şirketinin aksine ERDEMİR Grubu’nun yıllık konsolide net karının 424 milyon 181 bin 40 lira olarak gerçekleştiği ifade edildi.
     Şirketten yapılan açıklamaya göre, gerek Euro Bölgesi’nde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve Çin’deki arz fazlası, gerekse komşu ülkelerdeki olumsuz gelişmelerden sıyrılan ERDEMİR Grubu, karlı pozisyonunu 2012 yılında da korumaya devam etti. 2012 yılında 5 bin 983 bin tonu yassı ve bin 519 bin tonu uzun mamul olmak üzere toplamda 7 bin 502 bin ton nihai mamul üreten Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş ve bağlı ortaklıkları, nihai mamul satışını da 2011 yılına göre yüzde 12 seviyesinde artırarak 7 bin 448 bin ton satış yaptı.
     2012’de konsolide satış gelirlerini bir önceki yıla oranla yüzde 7 artıran ve 9.570,4 milyon TL’ye (5.339,8 milyon USD) çıkaran ERDEMİR Grubu’nun, FAVÖK (faiz, amortisman ve vergi öncesi kar) değeri ise 1.026,4 milyon TL (572,7 milyon USD) ve FAVÖK marjı da yüzde 11 olarak gerçekleşti.
     ERDEMİR’den yapılan açıklamada, “Sürdürülebilir karlılık ile büyüyen ve pazardaki gücünü artıran bir şirket olarak ERDEMİR Grubu 2013 yılında da varlıklarını en etkin şekilde yöneterek ve gerekli alanlarda kendisini yenileyerek başarılarını sürdürmeyi hedeflemektedir.” denildi.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » ÜNLÜ ÇELİK KRALINDAN "ENTELEKTÜEL SERMAYENİN ÖNEMİ"…!!! Ünal SAVAŞ

“ÜNLÜ ÇELİK KRALI ANDREW CARNEGIE’E ŞÖYLE BİR SORU SORMUŞLAR: “ELİNİZDEKİ BÜTÜN İMKANLÂRI KAYBETSENİZ, ACABA BÖYLE BİR SANAYİİ YENİ BAŞTAN NE KADAR ZAMANDA KURABİLİRSİNİZ?”

CARNEGİE CEVAP VERMİŞ:

“EĞER İMKÂNLARDAN KASTINIZ FABRİKALARIN FİZİKİ YAPILARI, MAKİNELER VE DONANIMSA, ÜÇ SENEYE KALMAZ ŞİMDİKİNDEN DAHA MÜKEMMEL VE MODERN BİR ŞEKİLDE SANAYİMİ KURABİLİRİM; FAKAT BÜTÜN ELEMANLARIMI, YANİ UZMANLARIMI, MÜHENDİSLERİMİ VE İŞÇİLERİMİ KAYBETMİŞSEM EĞER, O ZAMAN BU SANAYİİ KURMAK İÇİN ARTIK BENİM ÖMRÜM YETMEZ.”

ŞİRKETİMİZİN REKABET GÜCÜNÜ VE KURUMSAL PERFORMANSINI SEKTÖRÜMÜZE YÖN VEREN VE OYUNUN KURALLARINI BELİRLEYEN KÜRESEL ŞİRKETLER SEVİYESİNE ÇIKARMADA EN ÖNEMLİ BELİRLEYİCİ GÜÇ OLAN “ENTELEKTÜEL SERMAYEMİZE SAHİP ÇIKABİLMEK” DİLEKLERİMLE…

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“İNANIYORUM Kİ, BİR GÜN HERKES FESTİVALE HAYIR DİYECEK.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, 2005, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ – Erdemir retired, 2005, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”
-   Ünal Savaş / 25 Şubat 2013- 01:40
 » KURUMLAR KÂR ODAKLI DEĞİL, İNSAN ODAKLI OLMALIDIR. Ünal SAVAŞ

KURUMLAR KÂR ODAKLI DEĞİL, İNSAN ODAKLI OLMALI.

İş dünyasının liderlerinin bir araya geldiği eğitim ve bilgi platformu Patronlar Okulu’nda Prof. Dr Doğan Cüceloğlu yönetiminde “İŞ YERİNDE DEĞERLER VE GÜVEN” tartışıldı. Cüceloğlu, KURUM KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN DEĞERLER İLE BU DEĞERLERİN İLİŞKİLERİ NASIL ETKİLEDİĞİNE VE İŞYERİNDE GÜVENİN NASIL OLUŞTURULABİLECEĞİNE dair görüşlerini patronlar ile paylaştı.

KİŞİLERİN EKONOMİK NEDENLERİN YANI SIRA SOSYAL, KÜLTÜREL VE PSİKOLOJİK NEDENLERE BAĞLI OLARAK İŞ ORTAMINDA BULUNDUĞUNU belirten Cüceloğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“MADDİ GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILAYAN BİREY, DEĞERLERE İHTİYAÇ DUYMAKTADIR. EKONOMİK DAYANAĞIN YANI SIRA ÖĞRENME, İLİŞKİ KURMA VE MANEVİ DEĞERLER SAYESİNDE KİŞİ İLE KURUM ARASINDA DEĞERLER ANLAM KAZANMAYA BAŞLAR. Bu nedenle GÜNÜMÜZ KOŞULLARINDA MANEVİ OLARAK DA İHTİYAÇLARI KARŞILAYAN KURUMLAR FARKINDALIK YARATARAK UZUN ÖMÜRLÜ VE İTİBAR EDİLEBİLİR HALE GELEBİLMEKTEDİRLER.”

“SADECE PARA KAZANMAK İÇİN KURULAN VE KARLILIKTAN BAŞKA DEĞER TANIMAYAN ŞİRKETLER NİÇİN UZUN ÖMÜRLÜ OLMUYOR?” sorusundan yola çıkan Cüceloğlu, GÜVENİN KURUM İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜÇ OLDUĞUNU vurguladı. “KURUMLARIN KÂR ODAKLI OLMAKTAN ÇOK ‘İNSAN ODAKLI’ OLMASIYLA GÜVENİN OLUŞTURULABİLECEĞİNİ” belirten Cüceloğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“ÇALIŞANINA, MÜŞTERİYE, TOPLUMA, DOĞAYA VE İNSAN KAYNAKLARINA KARŞI SORUMLULUKLARINI BİLEN VE BU SORUMLULUKLARI KURUM KÜLTÜRÜYLE YAŞATABİLİR HALE GETİREN KURUMLAR, GÜVENİLİR OLARAK ALGILANIR. SORUMLULUKLARINI KURUM KÜLTÜRÜNDEN ALAN HER BİR BİREY, BU DEĞERLERİ İÇSELLEŞTİREREK KURUMUNUN AMACINA UYGUN HAREKET ETMEYE BAŞLAR. İŞİYLE YAŞAMI ARASINDA DUYGUSAL BİR BAĞ OLUŞTURAN BİREY, EYLEMLERİ İLE KURUMUN GÜVENİLİR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASINA KATKIDA BULUNUR.
Kaynak: Hürriyet

KURUMLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KÂR ODAKLI OLMAKLA DEĞİL, ANCAK VE ANCAK İNSAN ODAKLI OLMAKLA MÜMKÜNDÜR. EN DEĞERLİ SERMAYEMİZ OLAN "ENTELEKTÜEL SERMAYEMİZ" KORUNMALI, FÜTURSUZCA İSRAF EDİLMEMELİDİR???

SÖZÜN ÖZÜ -1)
"BİR ŞİRKETİ KÂR ODAKLI YÖNETMEK, BİR ARABAYI DİKİZ AYNASINA BAKARAK SÜRMEYE BENZER. SİZE NEREDE OLDUĞUNUZU GÖSTERİR, AMA NEREYE GİTTİĞİNİZİ GÖSTERMEZ." RAFAEL AGUYO

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“IF YOU HAVE WORLD-CLASS QUALITY PRODUCTS, SERVICES AND PEOPLE, YOU WILL ALSO GENERATE WORLD-CLASS PROFITS.” V. DANIEL HUNT

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, 2005, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ – Erdemir retired, 2005, Quality volunteer
-   Ünal Savaş / 20 Şubat 2013- 15:19
 
IP   18.216.32.116  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır