Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  “Çok sayıda vergi müfettişi istihdam edilecek”
“Çok sayıda vergi müfettişi istihdam edilecek”
 
   

     Maliye Bakanlığı Zonguldak Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanı Emre Demir ile vergi müfettişleri Salih Üstünol ve Burak Kanal tarafından üniversite öğrencilerine vergi müfettişliği ve mesleğe giriş sınavı hakkında bilgi verildi. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Maliye Kulübü öğrencileri tarafından Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda organize edilen programa, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Programa BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özcan Sözer, Maliye Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Dökmen, Maliye Kulüp Başkanı Yrd. Doç. Dr. Onur Eroğlu ve birçok akademik personel ile bölüm öğrencileri katıldı. Vergi Denetim Başkanlığı olarak en büyük görevlerinin kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve etkin vergi denetimi olduğunu belirten Demir, “Bartın ve Karabük’ü de içine alan kurulumuzun en asli görevi; bu bölgedeki kayıt dışı ekonomiyle mücadeledir. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Bakanlığımızın vergi denetimi konusunu tek çatı altına almasıyla daha etkin çalışıyoruz. Görevlerimiz arasında vergi incelemesi, tetkik soruşturma, kayıt dışılık ve yolsuzluklarla mücadele konuları yer alıyor. Zonguldak, Bartın ve Karabük bölgesinde 6’sı bayan 39 personelle hizmet veriyoruz. Bizim edindiğimiz tecrübelerin, mesleğe adım atma arifesinde olan sizlere örnek teşkil etmesini umuyorum.” dedi.

     “TARİHİMİZDE HİÇ OLMADIĞI KADAR VERGİ MÜFETTİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”
     Öğrencilere çok çalışarak başarılı olabileceklerini anlatan Zonguldak Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanı Emre Demir, “Çünkü tarihimizde hiç olmadığı kadar vergi müfettişi istihdam edilecek. Şu an 5 bin olan kadromuzun 12 bine çıkarılması düşünülüyor. Kısa vadede vergi müfettişi yardımcı alınması planlanıyor. Vergi müfettişi olmak isteyen arkadaşlar bunu değerlendirebilirler.” tavsiyesinde bulundu. Zonguldak Vergi Denetim Kurulu Başkanı Emre Demir, öğrencilerin ‘vergi müfettişliğinin zorlukları ve riskleriyle ilgili’ sorusu üzerine de, “Vergi müfettişliği mesleğini zor görmeyin. İnsanın severek yaptığı her meslek kolaydır. Yeter ki insanlar dürüst olabilsin.” dedi. Demir, kurumda erkek personel sayısının çok olmasının nedenini soran bir bayan öğrenciye, “Bu meslekte erkek ya da bayan mesleği diye bir ayrım yoktur. 4 yılda bir görev yeri değişikliğini göze alan bu görevi başarıyla icra edebilir.” diye cevap verdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.129.23.30  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır