Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Keleş: Projelerimiz, kişilerin değil şehrin kalkınması içindir
Keleş: Projelerimiz, kişilerin değil şehrin kalkınması içindir
 
   

     Keleş, Keleşler Park Otel’de düzenlediği basın toplantısında arkadaşlarıyla birlikte TSO Yönetim Kurulu’na farklı ve çağdaş bir yönetim anlayışı getirmek amacıyla aday olduğunu belirtti. Seçimlere çok kısa zaman kaldığını ifade eden Keleş şunları söyledi: “Bizim ekibimiz genç ve dinamik arkadaşlardan oluşuyor. Ancak bu noktada genç demekle yaşlarımızın değil, düşünce, hedef ve projelerimizin yeni, dinamik ve çağdaş olduğunu ifade ediyoruz. Çağdaş bir vizyonla yola çıktık. Bizim vizyonumuzun diğer aday gruplardan farkı da bu noktada netleşiyor. Bizler Ereğli’nin ekonomik ve sosyal sorunlarının var olan ve bugüne dek uygulanamayan, ancak sürekli vaat edilen çözümlerle değil, yeni ve atılımcı yöntemlerle ortadan kaldırılacağına inanıyoruz. Bizim hedeflediğimiz çözüm yöntemleri şahısların değil, şehrin kalkınmasına yönelik projelerden oluşuyor. Kişilerin değil, kişilere ait şirketlerin değil, tüm Ereğli’nin menfaatlerini ön planda tutan projeler hazırlıyoruz. Bu yüzden sadece bir sektörü değil, tüm sektörlerin gelişimini ve kalkınmasını sağlamayı kendimize görev edindik. Sadece gemi sanayiinin gelişimi, sadece sac sektörünün sorunlarının çözümlenmesi, Ereğli’yi kalkındırmaya yeterli mi? Elbette ki hayır. Her sektörü harekete geçirmek, Ereğli’yi el birliği ile büyütecek bir strateji geliştirmek mecburiyetindeyiz. Biz böyle bir anlayış ve bakış açısı ile TSO yönetimine aday olduk.”



     “TSO YÖNETİMİ, 6 AYDA BİR EKONOMİK RAPOR HAZIRLAMALI”
     Keleş, Ereğli gündeminin sürekli polemik ve tartışmalarla meşgul edildiğini, bu huzursuz ortamın Ereğli’yi olumsuz etkilediğini belirterek, “TSO’nun bu noktada önemli bir görevi olmalı; polemiklerin odağında yer almadan, sadece ve sadece hizmeti ilke edinen, tüm üyelerinin ekonomik durumunu düşünen ve bu duruşu ile gündemde olan bir yönetim oluşturmak istiyoruz.” dedi. TSO Başkan Adayı Keleş şöyle devam etti: “Üretim yapan ve üretimi düşünen tüm üyelerimize sektörlere bağlı olarak görevlendirilen uzman birimler tarafından hizmet verilecek. Örneğin teşvik kredileri, vergilendirme çalışmaları, yurt dışı fonlarından yararlanmak gibi destekler sağlamak için adayız. Teknoloji ve sanayi sürekli bir değişim ve gelişim içinde. Sektörlerde değişen ve gelişen yeni üretim sistemleri, yeni iş alanları, yeni ve çağdaş çalışma modellerini üyelerimize anlatmak, onların bu modellerden yararlanmasını sağlamak için adayız. Meslek gruplarının işlerini kolaylaştırmak, üyelerin karşılaştıkları sorunların çözümü için gereken her bilgiye odamız aracılığıyla ulaşabilmelerini sağlamak için adayız. Ereğli’nin 6 aylık dönemlerdeki ekonomik gidişatı hakkında bilgilendirici raporlar hazırlayarak üyelerimizin sektörel durumlarını net olarak görebilmeleri için adayız. Biliyorsunuz iki ekonomik rapor hazırlandı, biri Erdemir tarafından, diğeri de belediye tarafından. Bu ekonomik raporları hazırlayan iki kurum Ereğli TSO değil. Esas üzerine düşen görevini yapmıyorsun, bu görev bir başkaları tarafından yapılıyor ve sizinle paylaşılmıyor. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası bu işin içinde olmalı ve üyelerini her altı ayda bir hazırlanacak raporlarla üyelerini ekonomik gidişatla ilgili bilgilendirmeli.”

     “EREĞLİ’Yİ KAÇILIR DEĞİL, YAŞANIR KENT HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”
     Üyelerin en önemli sorunlarından birinin de doğru personel yönetimi olduğunu ifade eden Keleş şunları kaydetti: “Bunun Ereğli’mizdeki mevcut insan kaynağının yönetilmesi için de çok önemli olduğunu biliyoruz. İlgili uzmanlar tarafından verilecek eğitimler düzenleyeceğiz. Hem üyelerimizin var olan personelinin eğitimine katkı sağlamak, hem de şehrimizdeki işsiz gençlerin istihdamına yol vermek amacıyla, nitelikli insan gücü ihtiyacına çözüm üretmek için adayız. Üyelerimizin finansal varlıklarını doğru yönetebilmeleri için finans uzmanlarının vereceği eğitimler düzenleyeceğiz. Bizim önemli bir hedefimiz de Ereğli ekonomisini etkileyecek sarsıntıların önüne geçmektir. Ereğli ekonomisinin, küçük esnafından sanayicisine kadar ‘doğru bir strateji’ye yönlendirmek zorundayız. Meslek komitelerinin aktif hale getirilmesi bizim için önemlidir. İleri görüşlü iş adamlarımızın desteği ile sektörlerin birlikteliğini sağlamak amacıyla adayız.”
     Keleş, hizmeti engelli, hasta ve yaşlı üyelerin ayağına götüreceklerini, üyelerin ailelerine yönelik projeleri hayata geçireceklerini dile getirerek, “Ereğli’nin kaybetmekte olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel gücünü yeniden canlandırmak, bu kente yeni ve çağdaş bir vizyon kazandırmak, Ereğli’yi ‘kaçılır değil, yaşanır bir şehir’ haline getirmek için TSO yönetimine adayız.” dedi.



     “EREĞLİ’NİN KURTARICIYA İHTİYACI YOK”
     Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Keleş, diğer adaylardan birisiyle yürüttüğü birleşme görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının nedenlerine ve TSO Başkanlığına aday olacak gücü nereden aldığına ilişkin sorulara şöyle cevap verdi: “Gücümüzü halktan, yani üyelerimizden alıyoruz. Bunun dışında arkasına sığındığımız kimse yok. Bu yönde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sayın Erdem ile görüştüğümüz doğru, bize uzatılan ele karşılık verdik, görüşmeler sonucunda iki grubun birleşemeyeceği ortaya çıktı. Biz de yolumuza tek başımıza devam ediyoruz.” Keleş bir başka soru üzerine de, “Biz polemikleri geride bıraktık, biz yarına bakıyoruz.” dedi. Başkan Adayı Keleş, TSO’nun seçimlerde etkili olup olmadığına ilişkin bir soruya ise, “Yaptığımız işler dolayısıyla TSO üyesiyiz. Biz ticaret erbabıyız, bizim işimiz Ticaret ve Sanayi Odası. Önce ekonomik kalkınmayı sağlamalı, önce buradan başlamalıyız. Herkes her şeye burnunu sokmamalı.” cevabını verdi.
     Keleş, “Seçimin üç adaylı olması bir zenginliktir, illa ki sağ ya da sol ve ya siyah ve ya beyaz değil de bütün renklerin olduğu bir seçme şansı veriyorsunuz. Seçim sonuçlarının çok parçalı olması önemli değil. Buraya aday olan arkadaşlarımızın hepsi nitelikli insanlar. İlla ki ben olursam diye bir şey yok, biz olursak bir şeyler yapabiliriz. Eğer seçilirsek, parçalı da olsa gene orada biz olmanın yollarını arayacağız.” dedi. Başkan Adayı Keleş şöyle devam etti: “Ben geldim Ereğli’yi kurtaracağım, Ereğli’yi ancak ben kurtarırım gibi söylemimiz hiç olmadı, olamaz da. Ereğli’nin bir kurtarıcıya ihtiyacı yok, birlikteliğe ihtiyacı var. Biz de bu birlikteliği sağlayacak dinamizmi içimizde yaşıyoruz. Seçimi kazanacağız ama kaç grupta kazanacağımızı üyelerimizin takdiri belirleyecek.”
     Basın toplantısına eski AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve TSO Başkan Adayı Keleş’i destekleyen TSO üyeleri de katıldı. Keleş ve ekip arkadaşları basın toplantısının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » “KAÇILIR DEĞİL, YAŞANIR BİR ŞEHİR” İÇİN “BİRLEŞMEDEN KAÇILAMAZ.” Ünal SAVAŞ

HABERİN İÇİNDEN:
"Bizim hedeflediğimiz çözüm yöntemleri, şahısların değil, şehrin kalkınmasına yönelik projelerden oluşuyor. Kişilerin değil, kişilere ait şirketlerin değil; tüm Ereğli’nin menfaatlerini ön planda tutan projeler hazırlıyoruz." Arslan KELEŞ

SAYIN KELEŞ; 29 NİSAN 2013 GÜNÜ YAPMIŞ OLDUĞUNUZ BASIN AÇIKLAMASINDAN ALINTILADIĞIM YUKARIDA Kİ SÖZÜNÜZDEN HAREKETLE; SAYIN İRFAN ERDEM GRUBU İLE “NÜANS FARKLILIKLARI NEDENİYLE" BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANAN BİRLEŞME GÖRÜŞMELERİNE YENİDEN BAŞLAYARAK; "KİŞİLERİN DEĞİL, EREĞLİ´NİN ORTAK MENFAATLERİ İÇİN” UZLAŞMAYA ÇALIŞIR MISINIZ?

SİZ BUGÜN UZLAŞAMASANIZ BİLE SANDIK SİZİ 5 MAYIS 2013 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN SEÇİMDEN SONRA UZLAŞTIRACAKTIR. BİR ARAYA GETİRECEKTİR. ANCAK BUNUN EN HAYIRLISI SANDIKTAN ÖNCE UZLAŞMAKTIR VE BİR ARAYA GELMEKTİR. ÇÜNKÜ BUNDA "SİNERJİ" VARDIR. GÜÇ VARDIR. BAŞARI VARDIR.

LÜTFEN ŞUNU GÖZARDI ETMEYİNİZ Kİ, MATEMATİKSEL HESAP OLARAK BİR ARTI BİRİ NE KADAR TOPLARSANIZ TOPLAYIN HER ZAMAN İKİ EDER. ANCAK "SİNERJİ" OLUŞTURULDUĞUNDA BİR ARTI BİR, ÜÇ EDER, DÖRT EDER, BEŞ EDER. BİRLİKTEN HER ZAMAN KUVVET DOĞAR. TSO SEÇİMLERİNE KUVVETLİ OLARAK GİRMEK İSTEMEZ MİSİNİZ?

O ZAMAN GEREĞİNİ YAPINIZ VE KDZ. EREĞLİ´MİZİN İKTİSADİ VE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN "SİNERJİ" OLUŞTURUNUZ. BASIN TOPLANTISINDA SÖYLEMİŞ OLDUĞUNUZ BİRLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGEL OLAN "NÜANS FARKLILIKLARINI" BİR TEFERRUAT OLARAK GÖRÜNÜZ VE ENGELLERİ ORTADAN KALDIRINIZ. TEFERRUATLAR HİÇ BİR ZAMAN "EREĞLİ´MİZİN ORTAK MENFAATLERİNİN" ÖNÜNE GEÇMEMELİDİR.

İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARLA BOĞUŞMAKTA OLAN EREĞLİ’MİZİN BİRİKMİŞ DEVASA SORUNLARINI KİŞİSEL AMAÇLAR PEŞİNDE KOŞMADAN, BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE ORTAK ÇALIŞMA İLE ÇÖZEBİLİRİZ. BUNUN DIŞINDAKİ FERDİ VE LOKAL TÜM GİRİŞİMLER HAVANDA SU DÖVMEKTİR.

HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE OLMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEMDE, DİĞER TARAFI ÖTEKİLEŞTİREN BÖYLESİ BİR BÖLÜNMÜŞLÜK İLE GİDİLECEK BİR TSO SEÇİM SÜRECİNİN SONUCUNDA OLUŞACAK OLAN YENİ TSO YÖNETİMİNDEN EREĞLİ’ MİZİN BİRİKMİŞ DEVASA İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARINA POZİTİF YÖNDE ÇÖZÜM ÜRETMESİNİ BEKLEMEK ABESLE İŞTİGALDİR. EREĞLİ’MİZİN; BİR DÖRT YILI DAHA KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜ VE LÜKSÜ ARTIK KALMAMIŞTIR.

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
Ünal SAVAŞ – Kalite gönüllüsü, Quality volunteer
-   Ünal Savaş / 30 Nisan 2013- 18:55
 
IP   3.133.159.224  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır