Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Emlak Vergisi Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi
Emlak Vergisi Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi
 
   

     Dört yılda bir arsa ve arazi birim değer tespitinde bulunan Takdir Komisyonu’nun toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yer almadığı komisyonda, Posbıyık’a vekaleten bir memur, Belediye’yi temsilen bir üye, Vergi Dairesi, Tapu Sicil Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri görev aldı. Emlak Vergisi Takdir Komisyonu toplantısına konuşmacı olarak katılan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, vergi oranları ve düzenlemeleri konusunda bazı değerlendirmelerde bulundu. Ereğli’de hiçbir vatandaşın, ödemekle yükümlü oldukları emlak vergisi oranlarından şikayeti olmadığını ancak, arsa kapatanların yüksek oranda vergi ödemek zorunda kaldıklarından dolayı şikayet ettiklerini belirten Belediye Başkanı Posbıyık, 2014 yılında uygulanacak yeni emlak vergisi oranlarında da, Karadeniz Ereğli ekonomisinin durumu göz önüne alınarak herhangi bir artışın yapılmasından yana olmadıklarını, ancak bu konuda nihai kararın Takdir Komisyonu’nda olduğunu ifade etti.
     Posbıyık, şunları kaydetti: “Kimlerden oluştuğu yasayla belirlenen Emlak Vergisi Komisyonu, dört yılda bir emlak vergisi fiyatlarını, kentin ekonomik şartlarını göz önünde bulundurarak belirliyor. Bazıları bu emlak vergilerinin oranlarını sadece Belediye Başkanının belirlediğini sanarak yanlış bir düşünce içinde oluyorlar. Ben bu yılki Takdir Komisyonu’nda görev almadım, ancak düşüncelerimi ve takdirlerimi bu konuşmayla paylaşmak istedim. Açık bir dille ifade etmek isterim ki bu yıla kadar ödenen emlak vergilerinden hiçbir vatandaşımızın şikâyeti yoktur ancak sürekli arsa alıp satan ya da arsa kapatan bazı emlakçılar, bu alım-satımlarda yüksek vergiler ödemek zorunda kaldıkları için şikâyet ediyorlar. Vatandaşımızın durumu dikkate alındığında Ereğli’de emlak vergileri konusunda olumsuz hiçbir nokta yoktur. Ancak yine de, daha evvelden gelen fiyat dalgalanmalarında bir yanlışlık yapılmışsa, bu yanlışlıkların da Takdir Komisyonu tarafından değerlendirilip gerekirse düzeltme yapılabileceğini düşünüyorum. Ereğli Belediyesi olarak, kentimizin ekonomik şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda, 2014 yılı arsa birim değerlerine zam yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Elbette arsa birim değerlerine zam yapılıp yapılmayacağı konusunda karar Takdir Komisyonu üyelerinindir. Dolayısıyla da Takdir Komisyonu’nun Karadeniz Ereğli insanının durumunu göz önüne alıp en uygun ve en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyorum.”

(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.118.30.253  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır