Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR yetkilileri yerel tedarikçileri bilgilendirdi
ERDEMİR yetkilileri yerel tedarikçileri bilgilendirdi
 
   

     Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, TSO Başkanı Yaşar Tetiker, TSO Meclisi Başkanı Faruk Yazıcı, ERDEMİR Teknik Hizmetler ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Mücteba Bekcan, Satınalma Direktörü Berk Onay, Yatırım, Sözleşme, Kontrol ve Koordinasyon Müdürü Serhan Özdoğan, Sarf Malzemeleri Alım Yöneticisi Burçin Yürüten, Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney, Malzeme Alım Müdürü Canan Yıldırım Peker, İmalat ve Hizmet Alımları Müdürü Eftal İpek, İdari İşler Müdürü Rıza Erdem, Stratejik Planlama Müdürü Necati Altındaş, bazı TSO yöneticileri ve TSO üyeleri katıldı.
     Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Meclisi Başkanı Faruk Yazıcı, ERDEMİR’in dünyanın ve ülkenin en büyük kuruluşları arasında yer aldığını belirterek, “Bu toplantıyı, ERDEMİR’in üyelerimizle iş potansiyelini artırmak ve TSO üyelerinin işlerini geliştirmek adına düzenledik. Şirket yetkilileri, ERDEMİR’in bölgede ne kadar faydalı olduğu ve tedarikçilerden ne kadar mal temin ettiği gibi konularda sunum yapacaklar. Ardından da soru-cevap şeklinde devam edeceğiz.” dedi. Daha sonra, yaptığı sunumla birlikte dünya ve Türkiye çelik sektörü ile ERDEMİR Grubu hakkında bilgi veren şirketin Stratejik Planlama Müdürü Necati Altındaş, ülkenin demir-çelik sektöründeki ithalat miktarının büyük kısmını yassı ürünün oluşturduğunu söyledi. Dünyadaki sıcak rulo mamul fiyatlarının da değişken bir yapıda olduğunu dile getiren Altındaş, “Kimi zaman artan fiyatlar, kimi zaman da dibi bulmakta ve çelik üreticileri bu değişken fiyatlarla baş etmek durumunda kalmaktadır. 2008 yılında dünyada yaşanan ekonomik krizden sonra fiyat dalgalanmaları daha hızlı yaşanmaktadır. 2008 öncesinde hammaddelerde yıllık sözleşmeler yapılırken, ekonomik kriz sonrası sözleşmeler önce üç aylık, daha sonra da bir aylık sürelere çekilmiştir.” diye konuştu.
     2012 yılında dünya çelik sektörünün önde gelen büyük şirketlerinin zarar açıkladıklarını anlatan Altındaş, “Zararlar ve daralan talep, tesislerin kapatılmasına ve el değiştirmelerine neden oldu. Dünya çapında korumacı önlemlerde de artış yaşanmaktadır. Mamul fiyatları düşüş eğilimindeyken, hammadde fiyatları dalgalı bir seyir izleyerek pazardaki değişkenliği ve riskleri artırdı. ERDEMİR bu şartlarda üretim yapmakta ve rekabet etmektedir.” görüşüne yer verdi. ERDEMİR’in, Türkiye’nin tek ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi olduğunu anımsatan Altındaş, 6 grup şirketi, 12 bin 710 çalışanı ve 11,25 milyon ton ham çelik kapasitesiyle faaliyetini sürdürdüğünü ifade etti. Altındaş, şunları kaydetti: “ERDEMİR, 2012 yılı ham çelik üretimi rakamına göre dünyada 35., Avrupa’da ise 10. sıradadır. ERDEMİR Grup şirketlerinden olan ve dünya standartlarında uzun mamul üreten İSDEMİR, yapılan yatırımlar sonucunda yassı üretim pozisyonuna gelmiştir. ERDEMİR, ulusal ve uluslar arası sertifikalarca onaylanmış, 378 çelik kalitesiyle; boru-profil, beyaz eşya, otomotiv, makine, tarım araçları, yakıt araç-gereçleri, ev-büro eşyaları, ambalaj, elektrik endüstrisi ve gemi yapımı gibi pek çok sektöre hammadde sağlamaktadır.”
     Altındaş’ın konuşmasının ardından, basına kapalı olarak sürdürülen toplantı, ERDEMİR Satınalma Direktörü Berk Onay’ın şirketin satın alma politikası ve yerel tedarikçilerle ilişkileri üzerine yaptığı sunumla devam etti.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.38.24  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır