Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR’in yarıyıl karı 777 milyon TL oldu
ERDEMİR’in yarıyıl karı 777 milyon TL oldu
 
   

Aktif büyüklüğü 15 milyar TL (7 milyar USD) olan ERDEMİR Grubu yılın ilk altı ayında toplam 4 milyon ton nihai mamul satış miktarı gerçekleştirirken, yassı çelik satış miktarını geçen yılın aynı dönemine göre %6 artırarak, 3,4 milyon tona yükseltti. Bu dönemde ERDEMİR Grubu’nun net karı, önceki yılın aynı dönemine göre %19 artarak, 777 milyon TL (359 milyon USD) oldu. Ocak-Haziran dönemi finansal sonuçları ile ilgili değerlendirme yapan ERDEMİR Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, ERDEMİR Grubu’nun sağladığı istihdam, modern teknolojiye sahip tesisleri ve yarattığı katma değer ile sadece ülkemiz demir çelik sektörünün değil bölgemizin en büyük kuruluşları arasında yer aldığını, en yüksek değeri yaratma misyonuyla her geçen yıl biraz daha büyüyerek dünya klasında şirket olma yolunda ilerlemeye devam ettiklerini dile getirdi. Yılın ilk altı aylık dönemine ilişkin finansal sonuçların geçen yılın verilerinin üzerinde olduğunu, bu pozitif sonuçlarda en temel faktörün birinci çeyrekte olduğu gibi ikinci çeyrekte de düşük seyreden hammadde fiyatlarıyla birlikte güçlü iş hacmi olduğunu dile getiren Pandır, "Türkiye’de ürettiğimiz çeliği dünyadaki diğer ülkelerin sanayisine de kazandırmayı hedefliyoruz. Bu nedenle farklı ülkelerde satış ofisleri açmayı sürdürüyoruz. 2014 yılının ilk altı aylık döneminde Peru’dan Tayland’a, Senegal’den Kanada’ya kadar pek çok ülkeye toplam 491 bin ton ihracat gerçekleştirdik" dedi.
ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, "2020 vizyonumuzu dünya klasında şirket olmak olarak belirledik. Bu vizyon çerçevesinde inovasyon kültürünü benimseyen paydaşlarına ve topluma katma değer yaratan bir marka olmak istiyoruz. Hedefimiz 5 yıllık bir stratejik plan oluşturmak ve hızlıca hayata geçirmek. Bunu yaptığımızda dünya klasında şirket olma yolunda önemli bir adım atmış olacağımıza inanıyorum" dedi. ERDEMİR Grubu’nun küresel oyuncu olma yolunda Ar-Ge ve üretim kalitesine yatırım yapacaklarını belirten Pandır, yeni teknolojilere uygun yüksek katma değerli ürünler yapmaya odaklanacaklarını dile getirdi. ERDEMİR Grubu’nun 2013 yılı ham çelik üretim sıralamasına göre AB-28 Ülkeleri arasında 3. sırada yer aldığını belirten Ali Pandır, "Önümüzdeki dönemde de, aynı yaklaşımla, bu büyük gemiyi bir sürat motorunun çevikliğiyle yöneteceğiz" dedi.
ERDEMİR Grubu 2014 ilk 6 aylık Finansal Sonuçları:
· 2014 yılı ilk yarıyıl sıvı çelik üretimi, 4,1 milyon ton olarak gerçekleşti.
· 2014 yılı ilk yarıyıl nihai mamul üretimi 3,9 milyon ton olarak gerçekleşti.
· Ocak-Haziran dönemi nihai mamul satış miktarı ise 4,0 milyon ton oldu. Satışların %86 yassı, %14 ise uzun ürün olarak gerçekleşti.
· Toplam satış gelirleri 5,6 milyar TL (2,6 milyar USD) olarak gerçekleşirken, Grubun 2014 yılı yarıyıl net dönem karı ise %19 büyümeyle 777 milyon TL (359 milyon USD) oldu.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.191.22  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
20 Nisan 2024
Zonguldak İstanbul Karayolunda yola dökülen yağ kazaya sebep oldu. Kazada yaralanan olmazken, araçta..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a 6’ncı Belediye Başkanlığı döneminde hayırlı olsun ziya..
19 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma Trafik timi ekiplerince yerli ve milli olan MEDAR isimli hız tes..
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır