Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  “İSDEMİR’de yatırımlar yolculuğu bitmiyor”
“İSDEMİR’de yatırımlar yolculuğu bitmiyor”
 
   

     13 Mart Cuma günü akşam saatlerinde, Ereğli ve Zonguldak’ta görev yapan basın mensuplarının Ereğli ilçe merkezinde ERDEMİR Kurumsal İletişim Müdürlüğü ekibiyle buluşmasıyla başlayan gezi programı kapsamında, 14 Mart Cumartesi günü İSDEMİR gezisi gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde İskenderun’a ulaşan basın mensuplarına gezi programı boyunca, ERDEMİR Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney, ERDEMİR Kurumsal İletişim Şefi Cevat Bozkurt ile ERDEMİR Kurumsal İletişim Uzmanları Zafer Demirkan ve Haydar Özsu eşlik ettiler. İskenderun Demir ve Çelik A.Ş (İSDEMİR)’de, İSDEMİR Kurumsal İletişim Müdürü Harun Özdemir ve ekibi tarafından karşılanan Ereğli-Zonguldak grubu, kısa bir mola verilmesinin ardından İSDEMİR ve yapılan yatırımlar konusunda bilgilendirildi. İSDEMİR’deki konferans salonunda Kurumsal İletişim Müdürü Harun Özdemir tarafından, Ereğli ve Zonguldak’ta görev yapan basın mensuplarına brifing verildi. ERDEMİR Grubu’nun, ülkemizin en büyük ve tek entegre yassı çelik üreticisi olduğunu belirten Özdemir, sunumu sırasında ERDEMİR Grubu’nun dünya klasmanındaki konumu ile ilgili de bilgi verdi. ERDEMİR’in kuruluşundan itibaren kat edilen gelişmeleri ve devreye alınan tesisleri anlatan Özdemir, “ERDEMİR, 2001 yılından itibaren ERSEM ve ERENCO’nun kurulmasıyla grup olmaya başlıyor.” dedi.
     Aynı yıl, İSDEMİR’in de Erdemir Grubu’na katıldığını dile getiren Özdemir, 2006’da da özelleştirmeyle tüm grup şirketlerinin OYAK’a devredildiğini anımsattı. Erdemir Grup şirketleri İSDEMİR, ERMADEN, ERDEMİR Romanya, ERSEM, ERENCO ve Asya Pasifik’in, üretim alanlarıyla ilgili ayrı ayrı bilgi veren Özdemir, tüm grup şirketlerinin OYAK’a devredilmelerinin ardından kapasite artırımlarını, yenilemelerini, relineları sürekli devam ettirdiklerini söyledi. Özdemir, şöyle dedi: “Şu anda ERDEMİR’in sıvı maden kapasitesi 3.4 milyon ton, sıvı çelik kapasitesi de 3.8 milyon tondur. İSDEMİR’de ise bu rakamlar; 5.6 milyon ton sıvı maden kapasitesi, 5.3 milyon da sıvı çelik kapasitesi biçimindedir. Grubun ürettiği ürünlerle birlikte; çelik boru-profil, dayanıklı ev gereçleri, otomotiv sektörü, gemi inşa sektörü, makine imalat sektörü, yapı ve metal sektörleri olmak üzere, bir çok alana hizmet sunulmaktadır. Grup aslında, çeliğin değişik formlarının hepsini üretmektedir. Levha, sıcak haddelenmiş sac, soğuk haddelenmiş sac, teneke, galvanize sac, elektrik çeliği, yine uzun mamul olarak adlandırdığımız kütük ve kangal üretiliyor.”



     “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ”
     İş sağlığı ve güvenliğini son derece önemsediklerini de vurgulayan Özdemir, iş kazalarının oluşmaması ve sıfır kazaya ulaşabilmek için çalışanlara yalnızca eğitim ve malzeme sunmanın da ötesinde, davranışsal değişiklikleri harekete geçirecek çalışmalar da yürüttüklerini ifade etti. Özdemir, şöyle devam etti: “Biz tüm çalışmalarımızı yaparken, “önce iş sağlığı ve güvenliği” diyoruz. En son olarak İSDEMİR’de başlayan bir proje var. AKUT ile birlikte bir çalışma yaptık. Şu anda bizim 575 çalışanımız, herhangi bir kaza, olağanüstü hal ya da felakette bunlara müdahale etme adına, bir AKUT görevlisi gibi eğitim aldılar. Fabrika sahası içerisinde, 18 adet tam teçhizatlı “kazaya müdahale etme” konteynerlerimiz mevcuttur.”
     Erdemir Grup şirketlerinde 12 binin üzerinde çalışanın, İSDEMİR’de ise 5 bin 500’den fazla çalışanın görev yaptığını belirten İSDEMİR Kurumsal İletişim Müdürü Harun Özdemir, demir-çelik sektörünün, pek çok sektöre hammadde sağlaması nedeniyle, bir demir-çelik çalışanının, aslında 25 kişinin daha istihdam edilmesini beraberinde getirdiğini söyledi. İnsana yatırım yapmayı öncelediklerini de vurgulayan Özdemir, bir çalışanın bir yıl içerisinde, bir haftalık mesaisinin eğitimle geçtiğini ifade etti. Sürdürülebilirlik ve çevre konusunda da hassas olduklarını anlatan Özdemir, “İSDEMİR’de, 2006 yılından bugüne kadar 250 milyon dolarlık çevre yatırımı yaptık.” dedi.
     İSDEMİR’in kurulma çalışmalarına 1968 yılında başlandığını dile getiren Özdemir, ilk üretimin ise 1975 yılında gerçekleştirildiğini söyledi. İSDEMİR’in üretim sürecini ve mamullerin kullanım alanlarını da katılımcı basın mensuplarına sunumla anlatan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “1.1 milyon ton sıvı çelik kapasitesiyle üretime alınan İSDEMİR, 1984’te 2.2 milyon tonluk kapasiteye ulaşıyor. 2002’de ERDEMİR’le yollar kesişiyor. Ardından da, grup 2006’da tümüyle OYAK’a devrediliyor. Ancak İSDEMİR’in hem 2002’deki ERDEMİR’e, hem de 2006’daki OYAK’a devri sırasında yassı üretimine geçmesi koşulu ortaya konulmuştur. O tarihe kadar uzun ürün olarak adlandırdığımız mamulleri üreten İSDEMİR, 2008’de ilk yassı mamulünü alıyor. Böylelikle bu koşulu yerine getirmiş oluyor. Ancak yatırımlar yolculuğu bitmiyor, sürüyor. İSDEMİR bugün, kapasite bakımından Türkiye’nin en büyük entegre demir ve çelik fabrikasıdır. 3.5 milyon ton yıllık sıcak haddeleme kapasitesiyle Türkiye’nin uzun ve yassı ürün üreten tek entegre tesisidir. Sanıyorum dünyada da, hem uzun hem de yassı üreten, 2 ya da 3 tesisten biriyiz. İSDEMİR, kütük, kangal, slab, sıcak haddelenmiş rulo ve levha üretmektedir. Erdemir Grubu’nun satış yaptığı 108 ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz.”



     CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ÖZEL SEKTÖR YATIRIMI
     Cumhuriyet tarihinin tek seferde yapılan en büyük yatırımını, 2002-2012 döneminde 3 milyar dolarlık yatırımla İSDEMİR’de gerçekleştirildiğini vurgulayan Özdemir, “2002 yılında İSDEMİR’in ERDEMİR ile birleşmesiyle birlikte 3 planlı bir yatırım süreci başladı. En son yatırımımızı dördüncü yüksek fırın ve kok bataryalarıyla 2012 yılında tamamladık. Bu süreç (2002’den 2012’ye kadar), Cumhuriyet tarihimizin tek seferde yapılan en büyük özel sektör yatırımıdır. Kapasite 2.2 milyon tondan, 5.3 milyon tona çıktı. Böylelikle, daha önce üretilemeyen ve ülkemizin açığı olan yassı çelik üretimi de gerçekleştirilmeye başlandı. Bu yatırımlar, sürekli olarak devam ediyor.” şeklinde konuştu. Son bölümde basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özdemir, bir soru üzerine şunları kaydetti: “Demir-çelik sektörü dünya ihtiyaçlarına göre şekilleniyor. Ve her gün, her müşteri size yeni bir özellik getiriyor. Uzun üründe 251 farklı kalite üretiyoruz. Müşteri ihtiyaçlarına göre şekilleniyor. Esas AR-GE ile değişim yaşıyoruz. Bugüne kadar, müşteriden gelen taleplerle şekillendirdiğimiz kaliteleri, artık biz şekillendiriyoruz. Müşteriye biz sunuyoruz. Geleceğin ihtiyaçlarını öngörüyoruz. Erdemir Grubu, müşterinin neye ihtiyaç duyduğunu AR-GE ile öngörecek. Çelik sektöründe ilk AR-GE Merkezi’nin açılışı bu yıl gerçekleştirildi.”
     Brifingin ardından, İSDEMİR Kurumsal İletişim Müdürü Harun Özdemir ve Kurumsal İletişim Uzmanı Levent Urfalı, İSDEMİR tesislerini konuk basın mensuplarına gezdirerek, bölümlerle ilgili yerinde bilgi verdiler. Ereğli ve Zonguldak’ta görev yapan basın mensuplarının İSDEMİR gezisi programında, aynı gün Antakya merkezini de görme ve gezme olanağı bulan grup, Cumartesi gecesi konaklamanın ardından Pazar günü sabah saatlerinde de yola çıkarak İskenderun merkezinde serbest zaman geçirdi. Öğle saatlerinde İskenderun’dan dönüş yoluna çıkan grup, Adana’daki öğle yemeği molasının ardından, 16 Mart Pazartesi günü sabaha karşı Ereğli’ye ulaştı.



(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 » Fabrikalarımızla gurur duyuyoruz.Başta genel müdürümüz olmakla birlikte tüm çalışanlarımıza şükranlarımı arz ediyorum.Buradan ÇANAKKALE şehitlerimizi rahmetle aniyorom ruhları şat olsun.İSDEMİRDE çalışmak onurluluktur gururluluktur.selamlarımı sunuyorum -   Ali GÖK / 18 Mart 2015- 08:15
 
IP   3.142.98.108  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır