Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Tetiker: Üyelerimize 23 milyon liralık kredi sağladık
Tetiker: Üyelerimize 23 milyon liralık kredi sağladık
 
   

TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in, TSO Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlediği toplantıya TSO Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çivici ve Sibel Demirçin katıldı. Basın toplantısına geçmeden önce, önceki gün yakınlarını kaybeden gazeteci Hüseyin Aksakal ve Recep Akkaya’ya başsağlığında bulunan Tetiker ve Yönetim Kurulu üyeleri ayrıca terör saldırılarında şehit olan şehidimiz Vefa Karakurdu, asker, polis ve yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu. TSO Başkanı Tetiker, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR), Ereğli Organize Sanayi Bölgesi (OSB), tersaneler ve siyasilere yönelik açıklamalarda bulundu. Tetiker açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye ekonomisine baktığımız zaman Allaha çok şükür altından kalkamayacağımız bir sorun yok. Hangi şartlarda olursa olsun ekonomi asla ve asla soğumaya gelmez. 15 Temmuz hadisesi ağır bir olay şimdi onun yansımalarını ortadan, 15 Temmuz’un bizim önümüze koyduğu o ağır koşulları yaşamamak ve kendi üyelerimize şu an ne kadar acil yardımcı olmak gerekiyorsa bütün bunları icra etmek gayreti ile bir takım projeler geliştiriyoruz. Odalar ve Borsalar Birliğinin Başkanlığında. Bunların en önemli başlayan ayaklarından biri de Nefes Kredisi. Bu kredi düşük faizli, cazibesi çok yüksek ki bu faize para bulmak mümkündür. Başkanlar toplantımızda, inşallah büyük olasılıkla bunu gündeme getireceğim, olur olmaz bilemiyorum ama belki bunun birinci ayağı böyle geçer ikinci ayağında bir kredi daha tahsis edilir. Bu kredinin hiç olmasa 6 ay ödemesi geri kalan 2 yıl vadeli ya da 1,5 yıl vadeli olması için çalışacağız. Biz üyelerimize 23 milyon gibi bir rakam sağladık, bu 23 milyonluk rakam Batı Karadeniz’in yani Bolu, Düzce, Bartın, Karabük, Zonguldak vilayetlerini ilçeleriyle toplasanız bizim verdiğimiz meblağın yarısını bile vermesi mümkün değil. İller bazında da en yüksek rakamı üyesine sağlayan Ereğli Ticaret Odasıdır. İhanetin sınırı yok, halen daha var, Ereğli Ticaret Odasında da ihanet eden var, olabilir. Kartondan kahramanlar çıkıyor, beklentileri vardır. Ereğli Ticaret Odasına hiç bir şey vermeyen kahramanlıktan bahseden kişiler daha dikkatli olmanız lazım, üyeleri adına dikkatli olmanız lazım. Seçimi öne almaya çalışıyorlar, seçim 2017’nin Kasım Aralık ayından önce olmaz bunu bilsinler. Bu kişilerin bir kısmının siyasetten beklentisi var, siyasetten bir beklentisi olanlar kendilerini parlatacaklar, kendini öne çıkaracaklar, öbürünün Erdemir’den beklentisi var, Erdemir’e karşı kendini parlatacak, Erdemir’e karşı kendin ayrıcalıklı göstermeye çalışacak.
Göreve geldiğimiz andan itibaren koymuş olduğumuz hedeflerin hepsinde Allah’a şükür yüzde yüz Ticaret Odası adına başarı sağladık. Ancak, tersaneler konusunda 4 tersanecinin kendi aralarındaki bir takım anlaşmazlıklar sonucu tersaneler şimdilik o vaziyette duruyor. Ama bu demek değil ki tersaneler böyle kalacak. Biz kalan sağlar bizimdir diyerek tekrar bir hamle yapacağız, çalışmalarımız devam ediyor. Bu işi sulandırmak isteyen insanlar dışarıda kalır, bu işin içerisinde kalacağım, ekmeğimin peşindeyim diyen insanlarla birlikte de yolumuza devam etmeye çalışacağız. Organize Sanayi Bölgesinde aşağı yukarı 400 tane işçi ile aşladığımız noktada bugün çalışan 1200 civarı taşeronlarla çalışanlarla birlikte 1400-1500. Şu anda parselleri alan bizden kim varsa, iskân almayan yok inşaata başlamayan yok. İnşaatın aşağı yukarı 26-27 tanesi bitmiş, 2017’de üretime geçecek fabrikalar bunlar. Yani gelinen nokta tamamen Ereğli’de Organize Sanayi sorununun çözüldüğünü gösteriyor. Organize sanayi konusunda geçmişe dönüp baktığımızda dönemin siyasileri engelledi, başta belediye başkanını söylüyorum desin ki ben engellemedim, diyemez, neden? Yönetim kurulu Mehmet Genç zamanında ziyarete gidiyor. Kdz Ereğli’de 2 tane hatam var diyor Ruhi Cöbekoğlu, bir tanesi fakülteye hayır dedim, fakülte Alaplı’ya gitti daha sona üniversite Zonguldak’a gitti, üniversite ilk Ereğli’ye teklif edildi bunu reddetti. 2. hatam da Organize Sanayiye hayır demek oldu. 2 hata 2 vebal yeter. 2. proje ise KOSKEB Kredisi. Bu kredi özellikle Ereğli’deki, bize üye olsun olmasın KOSGEB veri tabanına kayıtlı bütün KOBİLER bundan faydalanabilir. Kredi 1 yıl geri ödemesiz, 50 bin TL, 1 yıl ödemiyorsunuz 2. yıldan itibaren 3 ayda bir 12- 24- 36 vadeye kadar ödeme seçenekleri var.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.85.211.2  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..
28 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Kdz. Ereğ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır