Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  AR-GE Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi
AR-GE Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi
 
   

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Zonguldak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Resul Acar, toplantıda yaptığı konuşmada günümüzde bilgi ve iletişim teknolojilerinin ülkelerin rekabet gücünün arttırılması, refah düzeyinin yükseltilmesi ve nitelikli istihdamın geliştirilmesi bakımından taşıdığı önemin giderek arttığını söyledi. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmeyi hedefleyen Türkiye’nin, bu hedefini gerçekleştirmek için bilim, sanayi ve teknolojiye büyük önem verdiğini ifade eden Acar, şunları kaydetti: “Bir ülkenin küresel rekabete uygun üretim yapabilmesi için, sanayisinin ve ekonomisinin temelini bilgi üretimine dayandırması, üretilen bilgiyi teknoloji ve ticari ürünlere dönüştürmesi, bu teknolojilerin kullanılması, yayılması süreçlerini de doğru kurgulaması ve işletmesi gerekmektedir. Bu gereklilik Ar-Ge ve yenilikçilik ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Bu çerçevede, bakanlığımız öncülüğünde 81 ilde Bilim Merkezleri’nin kurulmasına karar verilmiş olup, Türkiye’nin ilk bilişim vadisinin temeli de Kocaeli Gebze’de 26 Mayıs 2015 tarihinde atılmıştır. Ayrıca kamu-üniversite ve sanayicinin birlikte çalışmasını sağlamak üzere 81 ilimizde ilin en yüksek amiri başkanlığında Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulları oluşturulmuştur. Bu amaçla, ilimizde faaliyet göstermek üzere, vali yardımcımız başkanlığında kurulan Zonguldak KUSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu, 20 Nisan 2016 tarihinde ilk toplantısını yapmıştır. Oluşturulan grup, 8 sanayi kuruluşunu ziyaret etmiş, sanayicimize Ar-Ge ve yenilikçilik çalışmaları hakkında tanıtıcı bilgiler verilmiş, firma yetkililerince anket formları doldurulmuştur. Sanayimizin yapısını rekabet edebilir duruma getirmek ve orta ve düşük teknolojili ürünlerin üretiminden yüksek teknolojili ürünler üretimine geçişte, KÜSİ kurullarının faaliyetleri önemli bir rol oynayacaktır.”
TSO Başkanı Yaşar Tetiker, katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “En önemli hedeflerden biri pazarlarda tutunabilmek. Bunun için en önemli şey kalite. Kaliteyi Ar-Ge çalışmaları, tasarım merkezleri ve sermayenizden ayıracağınız payla bu konulara ağırlık vererek, karı, pazarları yakalayacaksınız. Dünya neyle küçülmüş? Haberleşme ile havaalanları ile küçülmüş. Her ülkeye uçak var. Buradan yoksa Frankfurt’tan Paris’ten gidebiliyorsunuz. Mal satmak neyle olur? Bu çalışmalar Ar-Ge merkezi ve bu safhada yapılan çalışmalarla olur.” Bir toplu iğne bulamayan bir ülkeden, motor, diferansiyel döken bir ülke haline gelindiğini belirten Tetiker, “Altı ayda, senede bir kriz görmüş, on senede bir ihtilaller görmüş bir ülkede bunları başarmış, Almanya’ya, İngiltere’ye sanayi ürünü satar hale gelmişsek, bunun nedeni Ar-Ge çalışmaları ve araştırma faaliyetleridir” dedi. Toplantıda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE ve Tasarım Merkezleri Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk tarafından AR-GE ve Tasarım Merkezlerine Sağlanan Destekler ve Başvuru Merkezleri konulu bilgilendirme gerçekleştirdi. Yeminli Mali Müşavir Necmi Ulus, AR-GE ve Tasarım Merkezi Olmanın Mali Avantajları Üzerine Örnek Uygulamalar konusunda bilgi verdi. Toplantı kapsamında AR-GE ve Tasarım Merkezi olabilecek firmalarla randevu esaslı birebir görüşmeler gerçekleştirildi. Toplantıyı Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, TSO Yöneticileri ve işadamları izledi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.227.0.192  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır