Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR ve İSDEMİR’de yeni yatırım projeleri
ERDEMİR ve İSDEMİR’de yeni yatırım projeleri
 
   

         Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’na gönderilen açıklamaya göre, ERDEMİR Yönetim Kurulu’nca Yeni Sinter Fabrikası ve 4. Kok Bataryası yatırımlarının hayata geçirilmesi için karar alındı. Açıklamada, ERDEMİR’deki bu yeni yatırımlarla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Şirketimiz Yönetim Kurulu, Yeni Sinter Fabrikası ve 4. Kok Bataryası yatırımları için projelerin uygulamaya geçirilmesi konusunda 7 Şubat 2019 tarihinde karar almıştır. Yeni Sinter Fabrikası ve Kok Bataryası yatırımları ile sinter kullanım oranı artırılarak ithalat yolu ile karşılanan pelet ve yüksek fırınlarda kok tüketiminde tasarruf sağlanması; 4. Kok Bataryası Yapımı ve Tali Ürün Tesisleri Modernizasyonu ile Erdemir’in kok ihtiyacı konusunda kendine yeter hale gelmesi ve ekonomik ömrünü dolduracak olan Tali Ürün Tesisleri’nin yenilenmesi planlanmaktadır.”
          Aynı açıklamada, İSDEMİR’de de iki yeni yatırım ve bir modernizasyon projesi için yönetim kurulu kararı alındığı ifade edildi. İSDEMİR Yönetim Kurulu’nun aldığı kararlarla ilgili olarak şöyle denildi: “Bağlı ortaklığımız İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu, 3 No’lu Kok Bataryası Modernizasyonu, Yeni Sinter Fabrikası ve Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi yatırımları için projelerin uygulamaya geçirilmesi konusunda 7 Şubat 2019 tarihinde karar almıştır. Yeni yatırımlar ile İsdemir 3 No’lu Kok Bataryası modernizasyonu ile yüksek fırınların ihtiyacı olan metalürjik kok üretiminin sağlaması, İsdemir Yeni Sinter Fabrikası yatırımı ile yüksek fırın yatırımları sonrası artacak olan sinter ihtiyacının karşılanması, İsdemir Vakum Altında Gaz Giderme Tesis yatırımı ile ticari kaliteler yerine yüksek nitelikli çelik üretiminin artırılarak ürün çeşitliliğinin sağlanması planlanmaktadır.”
          Açıklamada, ERDEMİR ve İSDEMİR’deki bu yeni yatırımların uygulamaya geçirilmesine ilişkin kararlarla ilgili olarak, “Yönetim Kurullarımızın aldığı yatırım kararları; geriye entegrasyonda tam yeterliliğe, enerji verimliliğinde güncel teknolojiye ve yüksek nitelikli ürün gamında var olan dar boğazların ortadan kaldırılmasına yönelik stratejik girişimlerdir. Yatırımların tamamlanması ile beraber OYAK Maden Metalürji Grubu, paydaşlarına sürdürülebilir değer yaratmada önemli kilometre taşlarını gerçekleştirmiş olacaktır.” denildi.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.147.66.178  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır