Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Turgut: Erdemir’de 2. Galvanizleme Hattımızı 2019 yılı başında devreye alacağız
Turgut: Erdemir’de 2. Galvanizleme Hattımızı 2019 yılı başında devreye alacağız
 
   

          OYAK Maden Metalürji Grubu Pazarlama ve Satış Koordinatörü Başak Turgut, SteelOrbis’in yayını olan Prime dergisinin Ocak sayısı için bir yazı hazırladı. Dergide yer alan yazısında 2018 yılının dünya çelik sektörü ve Türkiye açısından bir değerlendirmesini yapan Turgut, 2019 yılına dair öngörülerini de paylaştı. Yazısının son bölümünde OYAK Maden Metalürji Grubu’nun ülkemiz için katma değer oluşturmaya devam edeceğini dile getiren Turgut, “Katma değeri yüksek galvanizli malzemelerin üretiminin yapılacağı 2. Galvanizleme Hattımızı Erdemir’de 2019 yılı başında devreye alacağız.” dedi.
          Diğer yandan, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş tarafından Şubat ayının ilk haftasında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirilen 2018 yılına ait faaliyet raporunda da, ERDEMİR’in Ereğli tesislerinde 2. Galvanizleme Hattı Projesi’nde devreye alma çalışmalarının devam ettiği bilgisine yer verilmişti. Faaliyet raporunda, “Şirketimizin hali hazırda soğuk haddeleme alt yapısı bulunan Ereğli Tesisleri’nde 2. Galvanizleme Hattının 2019 yılı ilk çeyreğinde devreye girecek şekilde inşaat çalışmaları devam ediyor.” ifadeleri yer almıştı.
          OYAK Maden Metalürji Grubu Pazarlama ve Satış Koordinatörü Başak Turgut’un SteelOrbis’in yayını olan Prime dergisinin Ocak sayısındaki yazısı şöyle:

          Çin’in izleyeceği politikalar önem taşıyor
          2018 yılı dünya, Türkiye ve sektörümüz açısından hem olumlu hem olumsuz gelişmelerin birlikte yaşandığı, hareketli bir dönem oldu. Amerikan Merkez Bankası FED’in parasal sıkılaştırma politikaları, ticaret savaşları, kurlardaki volatilite ve para birimlerindeki değer kayıpları, yüksek enflasyon sıkça konuştuğumuz konular arasında yer aldı. Tüm bu gelişmelere rağmen dünya, son otuz yıllık büyüme ortalamasında, yüksek diyebileceğimiz bir oranda büyümeye devam etti. Her ne kadar dünyanın birçok ülkesinde risklerden söz etsek de dünya ekonomisinde en büyük paya sahip olan ekonomilerin olumlu gidişatı bu büyümede etkili oldu. Ancak gelişmekte olan ülkelere yönelik risklerin devam etmesi ve küresel büyümeye yönelik beklentilerin zayıflaması ile birlikte, 2019 yılına yönelik tahminler büyümenin 2018 yılının bir miktar altında kalacağına işaret ediyor.
Ülkemiz açısından baktığımızda özellikle yılın ikinci yarısının kurdaki değişkenlikler nedeniyle zorlayıcı olduğunu, azalan yurtiçi talebin ve nakit sıkışıklığının hemen her sektörü etkilediğini gözlemledik. Tüm zorlayıcı etkilere rağmen çoğu sektörde Türk üreticilerin ihracata yönelebilmesi, ekonomimize destekleyici bir etki yarattı.
          2018 yılında küresel çelik talebi gelişmiş ülkelerdeki altyapı yatırımları ve gelişmekte olan ülkelerde iyileşen ekonomik performansa bağlı olarak büyümeye devam etti. Dünya Çelik Birliği 2018 için istisnai bir biçimde tüketimin %4 seviyesinde büyümesini bekliyor. Bu dönemde Türkiye ise yılın ikinci yarısında yaşanan olumsuz gelişmelere bağlı olarak dünyada çelik tüketimi daralan ülkeler arasında yer aldı. Önümüzdeki yıl için Dünya Çelik Birliği küresel talepte %1.4’lük bir artış tahmininde bulunuyor. Türkiye açısından 2019 yılı çelik tüketiminin 2018 yılına benzer seviyede gerçekleşmesini öngörüyoruz.
          Sektörümüzün en büyük oyuncusu olan ve büyümesi tek haneli rakamlara gelen Çin’in sektörümüzde yakın geçmişte olduğu gibi zorlaştırıcı bir etkiye sahip olmaması için önümüzdeki dönemde izleyeceği politikalar önem taşıyor. Özellikle devlet teşviklerini çok etkili bir mekanizma olarak çalıştıran Çin, ekonomik büyümesindeki yavaşlamasını planlı bir şekilde kontrol etmeye çalışıyor. Büyük altyapı yatırımlarını hayata geçiren Çin, piyasaya ciddi oranda likidite sunuyor. 2015’ten bu yana 150 milyon ton seviyesinde kapasite azaltan Çin çelik sektörünün iç talep tarafında kontrollü büyümenin sürmesi durumunda küresel endüstri için sorun yaratmayacağına ve agresif bir ihracat politikası izlemeyeceğine inanıyoruz.
          Özetlemek gerekirse 2019 yılına girerken hızlı değişen pazar şartlarına adaptasyonun giderek daha fazla önem kazandığını görüyoruz. Sektörümüz açısından şartları zorlaştıran önemli konuların başında ticaret savaşları geliyor. Türk üreticiler olarak Dünya Ticaret Örgütü kuralları çerçevesinde adil rekabete inanıyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde haksızlığa uğruyor ancak mücadelemizi sürdürüyoruz. Korumacılık önlemlerinin etkisiyle bölgeler içindeki ticaretin arttığına tanık oluyoruz. Ancak bölgeler dışındaki ticarette de çok radikal bir azalma söz konusu değil. 2019 yılında da dış ticaretin benzer seviyelerde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Türk çelik üreticileri bu ticaretten hak ettiği payı alarak cari açığımızın giderilmesi yönünde katkıda bulunmaya devam edecek.
          OYAK Maden Metalürji Grubu olarak dünyanın bütünüyle değiştiği bir süreçte olduğunun bilincindeyiz. Bu sürecin dinamiklerini anlayarak, sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek, riskleri doğru yöneterek, ülkemiz için katma değer yaratmayı sürdüreceğiz. Ülkemizde üretilmeyen ürünlerin üretilmesine önem veriyoruz. Bu kapsamda başta otomotiv sektörüne yönelik olmak üzere, katma değeri yüksek galvanizli malzemelerin üretiminin yapılacağı 2. Galvanizleme Hattımızı Erdemir’de 2019 yılı başında devreye alacağız. Ayrıca Ar-Ge çalışmalarımızla müşterilerimize sunduğumuz katma değeri artıracağız.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.17.154.171  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır