Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  “İktidar partisinin görevi zararı dillendirmek değildir”
“İktidar partisinin görevi zararı dillendirmek değildir”
 
   

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Daire Başkanlığı’nda nezaretçi eğitimi alan madencileri ziyaret ederek çeşitli konularda bilgi verdi. Ziyarete GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ın yanı sıra GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun katıldı. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, nezaretçi kursu, toplu iş sözleşmesi süreci, TTK’ya işçi alımı ile TTK’nın durumu hakkında kursiyerlere bilgi vererek görüşlerini aktardı. Toplu İş Sözleşmesi döneminde olduklarını belirten Alabaş, taslak çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

“SİYASİLERİN GÖREVİ İŞÇİ AÇIKLARINI GİDERMEKTİR”
En önemli konunun, TTK’nın yaşatılması olduğunu dile getiren Alabaş, bu nedenle de 1,5 yıldır işçi alımı için girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, şöyle dedi: “En son iktidar partisi milletvekili ve il başkanı Sayın Enerji Bakanının Zonguldak’a gelerek bu müjdeyi kendisinin vereceğini açıkladılar. İşçi açıklarının giderilmesi kurumun yaşaması ve Zonguldak için çok önemli. Yıllık 5 milyon ton üretim kapasitesine göre planlanmış ayak açıklığı olan, havalandırması olan, kuyu sistemi olan, elektrik tertibatı olan, genel müdürlüğü, daire başkanlıkları olan bir kurumun 5 milyon ton üretecek hazırlık ve üretim işçisi çalıştırmaması durumunda zarar etmesi kaçınılmazdır. Biz şunu söylüyoruz, iktidar partisinin görevi TTK’nın zararını dillendirmek değildir. Ya da siyasetin görevi Zonguldak’ın, Türkiye’nin gözbebeği olan TTK’nın zararını dillendirmek değil. Onların görevi kurumun ihtiyaçlarını gidermek, kurulu kapasitesi olan yıllık 5 milyon üretebilmesi adına gerekli olan tedbirleri almaktır.”

“TTK’NIN KÜÇÜLTÜLMESİNİ KABUL ETMEYİZ”
1.5 yıldır gerek bölge milletvekilleriyle, gerekse Enerji Bakanıyla yaptıkları görüşmelerde hep bir olumlu hava estirildiğini, yapılan görüşmelerden örnekler vererek anlatan GMİS Genel Başkanı Alabaş, şöyle devam etti: “Bize verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Artık TTK’daki işçi açıkları had safhaya ulaştı ve iş sağlığı ve güvenliğini de tehdit eder hale geldi. Arkadaşlarımızın moral ve motivasyonları, üretimi olumsuz etkiliyor. İşçi alınması herkesin sorumluluğudur, sadece GMİS’in değil. Zonguldak’ta siyaset yapan, ticaret yapan, Zonguldak’ta nefes alan herkesin sorumluluğu ve sorunudur.
İşçi alımının gecikmesi özellikle Üzülmez bölgemizde, özellikle bir milletvekilinin, kurumda özelleştirme ya da kapatma olmayacağı ancak verimsiz alanların rödevans usulüyle kiraya verileceği yönünde bir tv konuşmasının ardından “Acaba kurumda bir küçülmeye mi gidiliyor?” endişesi ve söylentileri aldı yürüdü.
TTK, hiç kimsenin malı değil. Alalım şunu şu filanca şirkete verelim deme hakkına hiç kimse sahip değildir. En sıradan satışın bile bir prosedürü vardır. Ve mutlaka her gelişmeden haberimiz olur.”

“KİMSENİN TTK’NIN BİR BÖLGESİNE GÖZ DİKMESİNE İZİN VERMEYİZ”
GMİS ve Zonguldak’ın, geçmişte TTK için verdiği mücadeleleri anımsatan Alabaş, şunları kaydetti: “Genel Maden-İş Sendikası ve Zonguldak halkı bunun mücadelesini geçmişte verdi, bugün de verebilecek güçtedir. Bundan hiç kimsenin en küçük bir şüphesi dahi olmasın. Buna Zonguldak halkı ve maden işçisi müsaade etmez. Maden işçisi geçmişinden aldığı mücadele genleriyle, bu kurumun kimsenin babasının malı olmadığını hatırlatır.
Hiç kimsenin, TTK’nın bir bölgesine ya da çalıştığı yerlere göz dikmesine müsaade etmeyiz. Buna kimsenin cesaret edebileceğini sanmıyorum, kimse de cesaret etmeye kalkmasın. Bu tür dönemlerde üyesiyle sendikasının arasını açmak isteyenlerin ortaya attıkları söylentiler olur. GMİS, kurumsal bir kimliktir. Yöneticiler gelir geçer ama aslolan maden işçisi ve GMİS’in kurumsal kimliğidir.
Özellikle 1980 sonrasında TTK’nın kapatılacağı, özelleştirileceği yönünde bir kamuoyu oluşturulmaya çalıştırıldı. Siyaset çöplüğü, bu çabaları harcayan siyasi partilerle doludur. Ama GMİS burada, maden işçisi burada. Biz TTK ve maden işçisi için hiçbir mücadeleden geri kalmayız.”
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, konuşmasının ardından nezaretçi kursuna katılan maden işçilerinin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.12.36.30  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır