Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR, Kızılcapınar’da HES kurmak için başvuruda bulundu
ERDEMİR, Kızılcapınar’da HES kurmak için başvuruda bulundu
 
   



Edinilen bilgiye göre, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş’nin 3 Ocak 2019’da kurduğu Erdemir Enerji Üretim A.Ş. tarafından, Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kızılcapınar Köyü’nde hidroelektrik santrali (HES) kurmak için Zonguldak Valiliği’ne başvuruda bulunuldu. Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, söz konusu Kızılcapınar HES Projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin başlatıldığı öğrenildi.

PROJENİN DETAYLARI
ERDEMİR tarafından Çınar Mühendislik Müşavirlik A.Ş’ye hazırlatılan proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, 70.057.121 liralık proje bedeline sahip Kızılcapınar HES Projesi’yle yıllık 18,68 GWh’lik (Gigawatt saat) elektrik üretilmesi planlanıyor. Hidroelektrik santralinin barajın eteğine kurulacağı ifade edilen proje dosyasında, iki üniteli HES’in kurulu gücünün ise 5,35 MW (megawatt) olacağı bilgisine yer veriliyor. HES projesinin inşa sürecinin 18 ay süreci öngörülen tanıtım dosyasında, santralin inşa aşamasında 50, işletme aşamasında ise 10 kişinin çalışacağı belirtildi.

KIZILCAPINAR BARAJI
DSİ verilerine göre Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kızılcapınar Köyü’ndeki (Ova Köyü) Kızılcapınar Barajı’nın inşa çalışması 1991 yılında başladı ve inşaatı 1993 yılında tamamlanarak baraj işletmeye alındı. Kamulaştırma ve baraj yapım maliyetlerini ERDEMİR’in karşıladığı da yer alan bilgilerde, barajın işletme hakkının da bütünüyle ERDEMİR’e ait olduğu belirtiliyor. Kızlar Çayı (Gülüç Çayı) üzerinde kurulu olan Kızılcapınar Barajı, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş’nin endüstri suyu teminini sağlamak amacıyla inşa edilmişti. Baraj, DSİ 23. Bölge Müdürlüğü-Kastamonu sorumluluk sahasında yer alıyor.
(sabriye aşır)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.189.170.17  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır