Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Dede: İktidar enflasyonla mücadele yerine, ülkeyi enflasyonla idare ediyor
Dede: İktidar enflasyonla mücadele yerine, ülkeyi enflasyonla idare ediyor
 
   


Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Mücahit Dede yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Enflasyon ocak ayında TÜİK’e göre yüzde 6,7, ENAG’a göre yüzde 9,38 oranında arttı. Hangi oran doğru olursa olsun, şu bir gerçektir ki Türkiye yüzlerce ülkenin bir yılda bile görmediği enflasyon oranlarını bir ayda yaşamaktadır. Bizi şaşırtan ise ekonomiyi yönetenlerin bu enflasyonu olağan bir durum olarak görüp düşürmek için kıllarını bile kıpırdatmamalarıdır. Yüksek enflasyon bizim gibi emeğiyle kazandığı ücretliler, emekliler, dar ve sabit gelirlilerin en büyük düşmanıdır. İktidar enflasyondan nemalanan küçük bir kesimi mutlu etmek için milyonlarca ücretliyi, emekliyi, dar gelirliyi perişan etmektedir. Bilindiği gibi bu yılbaşında kamu çalışanları ve emeklilerinin aylıklarına 2023 yılının ikinci altı ayına ilişkin enflasyon farkı hariç yüzde 15 oranında zam yapılmıştı. TÜİK’in açıkladığı enflasyona göre bu zammın neredeyse yarısı, ENAG’a göre ise yarısından fazlası daha yılın ilk ayında erimiştir.
Bu gidişle TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranına göre bile şubat en geç mart ayında enflasyon farkı nedeniyle alacaklı duruma gelecek olan kamu çalışanları ve emekliler, ücret ve aylıklarındaki bu erimenin telafi edilmesi için temmuz ayına kadar beklemek zorunda kalacaklardır. Ne yazık ki iktidar enflasyonla mücadele etmek yerine ülkeyi enflasyonla idare etmeye çalışmaktadır. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden sonra Türkiye’yi yeni bir zam tsunamisinin beklediğini ve ücretlerin daha da şahlanacak enflasyonun altında bugünkünden çok daha ağır bir şekilde ezileceğini hepimiz biliyoruz. İktidarı seçim kaybetme korkusunu bir yana bırakıp, halkın gerçek sorunu olan hayat pahalılığıyla mücadele etmeye ve enflasyonu doğru hesaplamaya çağırıyoruz. Tüm Yerel-Sen olarak; bir kez daha enflasyon farkının ücretlere altıncı ayın sonu beklenmeden, enflasyonun yüzde 15’lik zam oranını aştığı aydan itibaren yansıtılmaya başlanması gerektiğini hatırlatıyoruz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   13.58.216.18  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır