Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  Anasınıfı öğrencilerine milli kahramanlar anlatılacak
Anasınıfı öğrencilerine milli kahramanlar anlatılacak
 
   

     Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü formatör öğretmenleri İlkay Solmaz ve Artuğ Solmaz, Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu’nda düzenlenen toplantıda, projenin oluşum süreci, içeriği ve nasıl uygulanacağı konusunda bilgi verdi.
     İlkay Solmaz yaptığı tanıtım sunumunda, projenin esas olarak ana sınıfı öğrencilerini kapsadığını dile getirdi. İçeriği açısından farklı branşlarda öğretmenlerin projenin oluşumuna katkı verdiğini ifade eden Solmaz, “Çünkü bu tekdüze bir proje değil. Anasınıfı eğitimi formatında öğrenciye sunulması gerekiyordu. Branşlarına göre, öğretmenlerimizin kimisi metinleri, şiirleri, tekerlemeleri yazdı, müzik öğretmenlerimiz müziğini oluşturdu, bazı öğretmenlerimiz oyun ve drama bölümünü oluşturdu. Sunulan proje mutlak bir kalıp değildir. Öğretmenlerimize bir fikir verme, örnek olma amacını taşımaktadır. Öğretmenlerimiz, bunlardan hareketle uygulama aşamasında kendilerinden bir şeyler katabilecek ve yeniden şekillendirerek öğrencilerine sunacaklardır.” dedi.
     Tanıtım toplantısında, CD kaydı üzerinden konuşması sunulan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ise projenin yapılan bir araştırma sonucu gerçekleştirildiğini dile getirerek, “Yapılan araştırmada gördük ki özellikle okul öncesi ve ana sınıfı çağı çocuklarımızın çok büyük bir bölümü, özellikle TV ve sinema kültürünün de etkisiyle milli kahramanlarımızdan daha çok yabancı kahramanları tanıyor ve onları rol model alıyor. Araştırmada ortaya çıktı ki çocuklarımızın sadece yüzde 14’ü milli kahramanlarımızı bilebiliyor. Proje, bu ihtiyaçtan kaynaklandı. Projenin ilk aşamasında, milli masal kahramanımız Keloğlan’ın tanıtımı yapılacaktır. Bunun için her türlü görsel, işitsel, yazınsal materyal hazırlanmıştır. Ardından, 23 Nisan tarihini içine alacak bir dönemde ulu önder Atatürk’ün tanıtımı yapılacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.
     Projenin detaylarına ilişkin sunumlarla devam eden tanıtım toplantısında, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, bazı şube müdürleri, okul müdürleri ve yöneticileri ile okul öncesi ve ana sınıfı öğretmenleri hazır bulundu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.200.196.38  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır