Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  BEÜ, Fen Edebiyat dekanlarını ağırlıyor
BEÜ, Fen Edebiyat dekanlarını ağırlıyor
 
   

     Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), ‘8. Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Dedeman Otel’de 2 gün sürecek toplantının açılış toplantısına Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Durmuş Günay, Prof. Dr. Tufan Düzpınar, Prof. Dr. Mehmet Şişman, çeşitli üniversitelerin rektörleri, fen, edebiyat fakülteleri dekanları katıldı. Programda konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, toplantının, ülkedeki fen edebiyat fakültelerinin durumunun iyileştirilmesine katkıda bulunmasını diledi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise önümüzdeki yıllarda Türk yüksek öğretiminde çok önemli mesafeler kat edildiğinin görüleceğini ifade etti.
     Günay, “Bülent Ecevit Üniversitesi ülkemizin kuzeybatı kıyısında adeta bir gemici feneri gibi ufkumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Burada bütün üniversitelerimizin de benzer başarılarına takdirle tanık olduğumuzu belirtmek isterim. İnşallah önümüzdeki yıllarda Türk yüksek öğretiminde çok mesafeler kat edeceklerdir. Fen-Edebiyat fakültelerinin karşılaştığı sorunları analiz edip çözmek için burada toplandık. Ortak akılla sorunları çözmeye çalışacağız. Hayat bir sorun çözme sürecidir.” diye konuştu.
     2008 yılında yaşanan gelişmelerle yüksek öğretimin kıymete bindiğini belirten Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesele bu gün karşılaştığımız özellikle 2008 yılından bu yana Türk yüksek öğreniminde kontenjan artışı oldu. Yüksek öğretimi kıymete bindirdi. Akademisyenler çok değerli oldu. Bu arada bu tarz sorunlar da ortaya çıktı. Bu da doğal bir şeydir. Bir yerde gelişme oluyorsa, orada kaçınılmaz bazı sorunlar olacak. Bu da gelişmenin bir göstergesidir. Önümüzde bizim karşı karşıya olduğumuz 2013 yılında alacağımız öğrenciler, yani kontenjan belirleyeceğiz. Yol gösterecek bir sonuçlar çıkartabilir miyiz? Bu sorunun kaynağını doğru tespit etmek önemlidir. Sonra da nasıl çözümler geliştirebiliriz? Şu anda ve gelecek için. Bu konuya odaklanmamız gerekiyor. Bu toplantı, kontenjan belirlemek için önemlidir.”
     Toplantı 2 gün sürecek oturumların ardından sona erecek.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.135.213.214  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır