Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  Öğrenciler Ereğli’ye Minyatürk yapacaklar
Öğrenciler Ereğli’ye Minyatürk yapacaklar
 
   

     Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi’nden 150 öğrenci Osmanlı Devleti döneminde gerçekleşen 25 ayrı savaşın panoramik maketlerini yaptıkları bir projeye imza attı. Tarih öğretmeni Ersan Arslan’ın başlattığı projede çalışan öğrenciler savaşları adeta yaşayarak en ince detaylarına kadar öğrenme fırsatı buluyor. Tarih öğretmeni Ersan Arslan’ın ‘Cepheden Cepheye Osmanlı ’ adını verdiği projede şu ana kadar Osmanlı Dönemi’nde gerçekleşen 25 ayrı savaşın panoramik maketleri yapıldı. Türkiye’de ilk kez yapılan proje ile öğrenciler hem yeteneklerini ortaya koyuyor, hem de yaptıkları çalışmalar sırasında savaşları en ince ayrıntısına kadar öğrenme fırsatı buluyor. Bu hafta sonuna kadar ‘Cepheden Cepheye Osmanlı’ projesini bitireceklerini ifade eden Arslan, “Hemen akabinde ise 36 tane dünya kültürüne katkı sağlamış eserin minyatürünü yine 150 öğrencimizle birlikte yapacağız.” dedi.
     Arslan, herkesin atıl diye bakabileceği kürdan, kurutulmuş mısır unu, toz şeker, köpük ve jöle gibi malzemeleri kullanarak panoramik savaş maketlerini hazırladıklarını belirtti. Öğrencilerin plastik askerlerin üzerlerindeki elbiseleri o gün üzerlerinde giydikleri elbiselere uygun olarak tek tek dikerek yaptıklarını söyledi. 10 yıldır devam eden çalışmaları Karadeniz Ereğli Gençlik Hizmetleri yetkililerinin getirdiği teklifle spor salonunda devam ettirmeye başladıklarını anlatan Arslan, şöyle dedi: “Bu spor salonunda yaklaşık 150 kadar öğrenci ile biz böyle bir çalışma başlattık. Ekim ayından bu yana haftanın beş günü her gün 25 öğrenci buraya geliyor. Biz tam 9 tane Osmanlı zaferini 25 proje üzerinden götürüyoruz. Her bir savaş için 6 tane öğrenci görevli. Öncelikle savaşın orijinal bir şekilde tarihçesini araştırıyorlar. Daha sonra savaşın mekânını araştırıyorlar. Savaş hakkında bütün bilgileri edindikten sonra, plastik askerlere teker teker Yeniçeri kıyafetleri dikiyorlar. Osmanlı askerlerinin ya da Çanakkale’deki Türk askerlerinin kıyafetlerini tek tek dikiyorlar. Savaşın yapıldığı mekânları oluşturuyorlar. Yaklaşık 6 aydır biz bu şekilde çalışıyoruz. Mayıs ayında da bu projemizi sergileyeceğiz. Bu hafta sonuna kadar 25 adet savaş projemizi tamamlıyoruz. Bu projeler panoramik maket görüntüsünde, 3’er metre kare alan içerisinde bulunuyor.”
     Savaş projelerini bitirdikten sonra 150 öğrenciyle Minyatürk Projesi’ne başlayacaklarını anlatan Arslan, “36 tane dünya kültürüne katkı sağlamış eserin minyatürünü yapacaklar. Bu çalışma sonunda çocuklar hem tarihi seviyorlar, hem birlikte çalışmayı öğreniyorlar hem de tarihi yaparak yaşayarak öğrenme şansı buluyorlar.” diye konuştu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.200.39.110  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır