Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  6 eğitilebilir engelli sınıfı 22 Nisan’da açılacak
6 eğitilebilir engelli sınıfı 22 Nisan’da açılacak
 
   

     Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, Kadın Meclisi bünyesindeki Sevgi Çemberi yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. “Eğitim Bütün Engelleri Ortadan Kaldırır” adı altında başlattıkları proje ile ilçedeki okullara eğitilebilir engelli sınıfları açmayı hedeflediklerini anımsattı. Düzenledikleri yardım gecesi ve ardından da hayırseverlerin destekleriyle elde ettikleri bütçe sayesinde, ilk etapta açmayı düşündükleri sınıf sayısını artırdıklarını belirten Posbıyık, şöyle dedi: “Göreve gelmemizin ardından insan odaklı, insana yönelik ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik projeleri hayata geçirdik. Eğitilebilir engelli yavrularımız için tam donanımlı engelli sınıfları açmak üzere yönetim kurulu olarak karar aldık. Tek ya da iki sınıf açabiliriz amacıyla yola çıkmıştık. Hangi okullarda ihtiyaç olduğuna dair bir fizibilite çalışması yaptığımızda da gördük ki, maalesef okullarımızdaki engelli sınıfları acınacak haldeydi. Eğitimcilerimiz, öğretmenlerimiz var ve pırıl pırıllar ancak gerek araç-gereç, gerekse fiziki yapılar bakımından çocuklarımızın bu sınıflarda sağlıklı eğitim almaları mümkün değildi. Önce ERDEMİR Genel Müdürü Sayın Fatih Tar ile görüşerek, büyük sponsor olması için yola çıktık. Sağ olsunlar bizi kırmadılar ve projeye önem verdiklerini, kendilerinden ne istiyorsak destek olacaklarını ifade ettiler. ERDEMİR’den aldığımız bu güçle yola çıktık. Ereğli’deki saygıdeğer esnaflar ve hayırseverlerle bir araya geldiğimiz bir gece düzenledik. Bu geceden beklentilerimizin üzerinde bir gelir elde ettik.”

     6 EĞİTİLEBİLİR ENGELLİ SINIFI 22 NİSAN’DA AYNI ANDA AÇILACAK
     Çocukları ve çocukların eğitimini çok önemsediklerini vurgulayan Posbıyık, şöyle devam etti: “Bizler daha sağduyulu olursak ve onlar için bu projeleri daha da detaylandırarak hayata geçirebilirsek, her birine tek tek ulaşacağımıza inanıyorum. Bu proje için, gece-gündüz demeden ciddi bir çaba sarf ettik. Bir sınıf için yola çıktık, iki sınıf olabilir dedik ancak bugün altı sınıfı hatta belki bir yedincisini açabilecek durumdayız. Bu konuda desteklerini esirgemeyen ERDEMİR Genel Müdürü Sayın Fatih Tar’a, isimlerini sayamadığım çok değerli esnaflara, dostlarımıza, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ereğli Belediyesi’nin de bu projede bizlere verdiği desteği göz ardı etmemiz mümkün değildir. Altı sınıfın fiziki yapısının yeniden düzenlenmesi için Belediye’nin desteğine teşekkür ediyorum. 22 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’te Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu’nda projenin açılışını yapacağız. Ormanlı Şehit Madenciler İlköğretim Okulu, Ormanlı İlköğretim, İsmet İnönü İlköğretim, Atatürk Orta Okulu’nda birer ve Kışla Mahmut Likoğlu’nda iki sınıf açılacak. Tören Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu’nda yapılırken, diğer tüm sınıflar da aynı anda açılacak ve canlı bağlantılarla her bir sınıfta yaşanan açılış heyecanını, Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu’nda yaşayabileceğiz. Pek çok proje gerçekleştirdik ama beni en çok heyecanlandıran proje bu oldu. Bu projeyi hayata geçirdikten sonra da, engellilerle ilgili olarak yeni çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz.”
     Posbıyık, Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü nedeniyle de, engelli çocuklar ve anneleri temalı resim etkinliği düzenleyeceklerini, Anneler Günü’nde de engelli çocuklar ve anneleriyle bir araya geleceklerini açıkladı.

     “HASSAS KONULARIN SİYASİ MALZEME YAPILMASI ÜZÜCÜ”
     Geçtiğimiz günlerde, Ereğli Belediye Meclisi’nin AKP’li üyelerince düzenlenen basın toplantısında dile getirilen bazı iddialara yönelik soruyu da yanıtlayan Posbıyık, şunları kaydetti: “Kimseye bu konuda hesap vermek zorunda değiliz. Bizim bir yönetim kurulumuz var. Ayrıca bu projeyi, Valilikle protokol yaparak hayata geçiriyoruz. Ereğli Belediyesi ve ülkedeki tüm belediyeler, okullara ve camilere yardım ederler. Belediye’nin bizim yapmış olduğumuz sınıfların boyasını, badanasını yapmasından daha doğal bir şey olabilir mi? Beni üzen, Ereğli halkının seçtiği meclis üyelerinin böylesine hassas bir konuyu siyasi malzeme yaparak, belden aşağı vurmaya kalkmasıdır. Esefle kınıyorum. Ben şu anda politikacı değilim. Benim yaptığım sadece, insanlık adına eğitilebilir engelli çocuklarımıza ve ailelerine destek vermek amacıyla yola çıkmaktır. Bu eleştirilerde bulunan, maddi harcamalarımızı sorgulama cesareti gösteren meclis üyelerinin esas görevlerinin ne olduğunu hala bilmediklerini düşünüyorum. Bu içler acısı bir durumdur. Anladığım kadarıyla Meclis’te bir gol yemişler, yedikleri golün hıncını bu kadar hassasiyetle yapılan bir projeye çamur atarak almaya kalkmaları maalesef beni son derece üzdü. O arkadaşlarım adına da hicap duydum. Onlara hesap vermek zorunda da değiliz. Onlar asli görevleri olan meclis üyeliğini yapsınlar. Yaptığımız güzel çalışmalardan, son derece rahatsız olduklarını görüyorum.”
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.5.239  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır