Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  BEÜ’de Durmuş Günay Kütüphanesi açıldı
BEÜ’de Durmuş Günay Kütüphanesi açıldı
 
   

     Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu’nca alınan karara göre, merkez kampüste yapılan tam donanımlı kütüphaneye, 2008 yılından bu yana YÖK üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Günay’ın adının verilmesi kararlaştırılmıştı. Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda sinevizyon gösterileri ve plaket töreniyle başlayan açılış törenine Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, eski YÖK üyeleri Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Prof. Dr. Halis Ayhan ve akademisyenler katıldı. Programda konuşan ÖSYM Başkanı Ali Demir, “Benim kişisel hayatımda önemli dönüm noktaları oluşturmuş değerli hocamız adına tahsis edilmiş bir kütüphanenin açılış törenine katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir Anadolu çocuğu olarak bu noktaya gelmiş, hayatını iki defa feda etmiş bir büyüğümüz için yapılan bir törenin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Böyle bir isim vererek bu etkinliği düzenleme cesareti gösterdiği için üniversite rektörümüzü de kutluyorum.” dedi.

     GÜNAY: KÜTÜPHANELER ÜNİVERSİTELERİN DENİZ FENERİDİR
     Kütüphanelerin üniversiteler için önemine değinen Prof. Dr. Durmuş Günay, şunları söyledi: “Türkiye’de halk kütüphanelerinde 15 milyon 621 bin 428, ülkedeki bütün üniversite kütüphanelerinde ise toplam 11 milyon 697 bin 790 kitap bulunuyor. Bu rakamlar ABD ve İngiltere’yle karşılaştırıldığında oldukça yetersizdir. Dünyanın en büyük kütüphanesi Amerikan Kongre Kütüphanesi’dir. Yaklaşık 30 milyon cilt kitap bulunurken, bu rakam Harvard ve Boston üniversitelerinde 15’er milyondur. Oxford Üniversitesi’nde ise 9 milyon kitap bulunmaktadır. Bu durumda Türkiye’deki bütün üniversitelerdeki toplam kitap sayısının Harvard Üniversitesi’ndeki 15,5 milyon kitap sayısına bile ulaşamadığını görüyoruz. Kütüphane bir üniversitenin en önemli birimidir. BEÜ, Batı Karadeniz’de ülkemizin deniz feneri gibidir, kütüphane de üniversitelerin deniz feneridir. Bilim denizine bakan her kişi, fenerlere bakarak yolunu tayin eder.”
     Konuşmaların ardından Vali Erol Ayyıldız tarafından Prof. Dr. Günay’a hizmet ödülü takdim edildi. Daha sonra davetlilerle birlikte kendi adını taşıyan kütüphanenin açılışını gerçekleştiren Prof. Dr. Durmuş Günay, kütüphaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bülent Ecevit Üniversitesi’nce açılan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, öğrencilere 33 bin 804 basılı kaynağın yanında, 3 milyon 100 bin 250 elektronik kaynağa haftanın 7 günü 24 saat boyunca erişim olanağı sunuyor.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.142.142.2  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır