Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  SEBİD Fuarı’nda projeler sergileniyor
SEBİD Fuarı’nda projeler sergileniyor
 
   

     Kdz. Ereğli Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilen etkinlik kapsamında, Sahil Bandı’nda kurulan 62 çadırda, ilçedeki 4 ilk, orta ve lise okullarından 350 öğrenci ile 54 danışman öğretmen tarafından hazırlanan 200’ün üzerinde proje sergilendi. Öğrenciler Ereğli Sahil bandında kurulan 60 çadırda yaptıkları çalışmaları sergiledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl birincisini gerçekleştirdikleri SEBİD’de, “Bilim Şenliği”nin de ilkini sergilediklerini söyledi. Projelerin okullardaki idareciler, öğretmenler ve öğrencilerin ortak çalışmasıyla ortaya çıktığını anlatan Kılıç, “Bu şenlik ile öğrencilerin fen bilimleri alanındaki merak, ilgi ve hayallerini sergileme fırsatı vermek, aynı zamanda müfredata ve kazanımlara bağlı kalıp, akademik geleceklerine katkı sağlamayı amaçladık. Yılsonu etkinliğinde öte, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin birlikte bilime dokunarak, bilimsel farkındalık oluşturmayı amaçladık. Öğretmen ve öğrencilerimizin daha aktif ve üretken olarak eğitime katılmalarını, farklı okulların öğrenci ve öğretmenlerin çalışmalarını paylaşarak yapıcı bir iş birliği ve iletişimin ortaya çıkmasını, en önemlisi de öğrencilerimizin bilimsel merak ve ilginin artmasını da bu çalışmalarla hedef ve amaçlarımızın içerisine aldık. Normal bilim şenliklerinden farklı olarak, ziyaretçilerin aktif olmalarını, etkinliklerde rol almalarını özellikle istedik. Bu faaliyetlerde emeği geçen başta Kaymakamımız İbrahim Çay olmak üzere okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrencilere ve ailelerine ve etkinliğin finansını sağlayan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na teşekkür ediyorum.” dedi.
     Kaymakam Çay ile protokolün açılış kurdelesini kesmesinin ardından, oluşturulan stantlar gezildi. Öğrencilerin projelerini dikkatli olarak inceleyen protokol üyeleri öğrencileri tebrik etti. Açılışa Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, bazı ilçelerin milli eğitim müdürleri, okul idarecilerin katıldığı şenlik, 2 gün sürecek.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.222.67.251  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır