Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  İşin doğrusunu anlatalım: Yeni okul değil, yeni bina…
İşin doğrusunu anlatalım: Yeni okul değil, yeni bina…
 
   

     Kdz. Ereğli’de, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kullanımına tahsisli Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri’nde eğitim faaliyetlerini sürdüren Kdz. Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi’ne, yeni ve müstakil bir bina kazandırılacak. Alınan bilgiye göre, 1987 yılından bu yana Kışla Sanayi Sitesi’nin Sosyal Tesisleri’nde eğitim veren ve yaklaşık üç yıldır, müstakil ve yeni bir binaya kavuşturulması amacıyla çaba gösterilen Kdz. Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi için, yeni hizmet binası inşa edilecek. MEB, Kdz. Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi binasını yatırım planına aldı.

     HABERİN İÇİNDEN…
     Bugün AKP Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından, yazılı bir açıklama yapıldı. ‘Ereğli’ye yeni bir okul müjdesi’ başlıklı açıklamada, AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde yapılması planlanan okulların haricinde, ilçeye yeni bir okul kazandırılacağını müjdelediği belirtildi. Çakır’ın, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kdz. Ereğli’ye, ‘Mesleki Eğitim Okulu’ yapmak için karar aldığını bildirdiği” ifadesine yer verildi.
     Açıklamaya göre Çakır, şöyle demişti: “2013-2014 eğitim-öğretim döneminde ilçemize kazandıracağımız okulların haricinde, Milli Eğitim Bakanlığımız Ereğli’ye Mesleki Eğitim Okulu yapmak için karar aldı. Ereğli’ye kazandırılacak bu okul ile birlikte sanayide çalışan öğrencilerimiz okulla, sanayicilerimizde mesleki eğitimini almış daha nitelikli, donanımlı bir istihdam gücüne kavuşmuş olacaklar. Sayın Milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan Bey’in girişimleriyle Ereğli’ye yeni bir okul daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okulun nereye yapılacağı ve diğer teknik konular, bundan sonra ilgili kurumlar tarafından tespit edilerek Milli Eğitim Bakanlığımıza bildirilecek.”

     İŞİN DOĞRUSU…
     AKP Ereğli İlçe Başkanlığı’nca yapılan bu açıklamada, hem yanlış hem de eksik olan bir takım bilgiler vardı. İşin doğrusunu anlatalım…
     Kdz. Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi, 17 Kasım 1987’de açılarak, Kışla Sanayi Sitesi’ndeki Sosyal Tesis binasında eğitim-öğretime başladı. 31 meslek alanı, 153 meslek dalında eğitim verilen Ereğli MEM, “Kalfalık, Ustalık, İşyeri Açma ve Usta Öğreticilik” belgelerini de vermeye yetkili olan tek eğitim kuruluşu.
     Ancak, 5 derslik, 1 bilgisayar bilişim sınıfı, 1 atölye ve 1 kütüphanenin bulunduğu Ereğli MEM’nin fiziki koşulları, son yıllarda eğitim-öğretim için yetersiz kalıyordu. Başta Ereğli olmak üzere, yöredeki sanayi kuruluşları ve orta-küçük ölçekli işletmeler için; mesleki eğitim almış, nitelikli çalışanlar, çıraklar ve kalfalar yetiştiren bu başarılı eğitim kurumu için, son üç yıldır yeni bir bina inşa edilmesi üzerinde duruluyordu. Bu çabalar sonuç verdi ve Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri’nde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Ereğli MEM’e, kendisine ait (müstakil) ve yeni bir bina yapılması, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yatırım planına alındı.
     Yani aslında, Ereğli’ye ‘yeni bir okul’ değil, mevcut okula ‘yeni bir bina’ kazandırılması söz konusu.
     Diğer yandan, ‘Mesleki Eğitim Okulu’ diye bir kavram da zaten yok… Mesleki Eğitim Merkezi var…
     Hepsi bir yana, ister yeni okul olsun, ister yeni bina; kentimize eğitim alanında kazandırılacak her bir katkının ve bu kazanımlara sebep olanların ancak destekçisi olur, onları alkışlarız. Ancak, ‘okurlarımızı doğru bilgilendirme’ sorumluluğumuz gereği; yapılan açıklamayı ‘aynen vermek’ yerine, bu açıklamayı verirken eksiklerini ve yanlışlarını da ortaya koyup, doğrusunu okurlarımıza duyurmayı istedik…
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.139.72.78  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır