Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  Hijyen eğitimi projesi, Zonguldak’tan başladı
Hijyen eğitimi projesi, Zonguldak’tan başladı
 
   

     İlköğretim öğrencileri için 10 yıldır uygulamaya konulan Selpak Kişisel Hijyen Eğitimi Projesi’nin, 2013-2014 eğitim öğretim dönemi ilk dersi, Zonguldak Merkez Köksal Toptan İlkokulu’nda başladı. Programa; Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Milli Eğitim şube müdürleri Ali Yılmaz ve Satılmış Tunçkaya, Okul Müdürü Nuri Yüksel ve proje ekibi katıldı. Firmanın hijyen eğitmenleri tarafından görsel unsur yardımıyla çocuklara el yüz yıkama, tuvalet kağıdı kullanımı ve kişisel hijyen konularında bilgi verildi. El temizliği ve vücut temizliği konusunda bilgilendiklerini anlatan öğrenciler, “Ellerimizi yıkamayı öğrendik. Tuvaletten sonra tuvalete su dökmeyi, peçeteyi dikkatli kullanmayı öğrendik. Ellerimiz kirliyken yemek yememeliyiz. Ellerimizin sık sık yıkamamız ve her zaman temiz olmamız gerektiğini öğrendik. Yoksa mikroplar bulaşır, hasta oluruz. O yüzden temizliğimize çok dikkat etmeliyiz.” diye konuştular.
     Öğrencilere kurs veren kişisel hijyen eğitmeni Kader Kalyoncu da, “Ağaç yaşken eğilir sözüne dayanarak Zonguldak’taki bütün okullara 3 ay boyunca, çocukları kişisel temizlik ve sağlık hakkında bilgilendirerek, hastalıklardan nasıl korunacaklarını anlattık. Bütün bunları eğlenceli bir şekilde bilgilendireceğiz. Bugün yeni başladık ama bizi görür görmez heyecanlandılar ve çok mutlu oldular. Gerçekten hijyen konusunda çok ilgililer.” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise, “Sınıflarda da gördüğümüz gibi hijyen eğitimi okulda başlar dedik. Güzel bir proje olacağına inanıyoruz. Sağlık, temizlikten başlar diyoruz. En güzel eğitim, çocukken yapılan eğitimdir. İnşallah ilimizde 44 bin öğrenci bu eğitimden geçecek. Eğitim alan çocuklar, evlerinde bu eğitime devam edecekler ve anne-babalarına ve kendi akranlarına öğretecekler. Hedefimiz sağlıklı bir toplum.” görüşüne yer verdi. Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç da toplum sağlığı açısından projenin önemine değinerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.21.100.34  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır