Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  Erdoğan’dan, İmam Hatip Lisesi için 500 bin lira bağış
Erdoğan’dan, İmam Hatip Lisesi için 500 bin lira bağış
 
   

     Toplantıda 11 okulun yapımına devam edildiği belirtildi. Ayrıca 2013 yılı sonuna kadar Merkez Anaokulu, 8 derslikli Kurtlar İlkokulu, 12 derslikli Kızılcapınar Ortaokulu, 24 derslikli Kırmacı İlkokulu, Ören İlkokulu 8, 8 ortaokul olmak üzere 16 derslikli, Çiğdemli’de de 16 derslikli okulların temelinin atılacağı belirtildi. Sunumu gerçekleştiren Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Şen ayrıca 2015 yılına kadar Kavaklık, Gülüç bölgesinde yapılması planlanan okulların istimlak çalışmalarının yapıldığını söyledi.
     Ereğli’ye 32 derslikli İmam Hatip Lisesi için 500 bin TL bağışta bulunan ve Eğitim Vakfı toplantısına katılan AK Parti Zonguldak 22 ve 23. dönem Milletvekili Fazlı Erdoğan, okulların yapılması ve yenilenmesi için çıkan en büyük sorunun istimlak çalışmasında yaşandığını söyledi. Kendi milletvekilliği döneminde de sık sık bu sorunla karşılaştıklarını ifade eden Erdoğan, “Ereğli’de geçmişte hizmet sunan bazı bayan arkadaşlarımız milletvekili olduğum zaman bana geldiler. Onların bu konuda bir temennileri vardı. O temenniler doğrultusunda yol haritası belirlenirse inşallah bir çıkmaz sokak olmaz. Benim üzerinde çok önemle durmak istediğim bütün okulların arsalarının kamulaştırma çalışmalarında sorun olduğu gibi birçok okulun ismi bizde tapusunun üzerinde belediyenin bazı kurumların ya ortaklığı var, ya şerhi var ya da açıkça bir belirsizliği var. Geçmişte eski milli eğitim müdürümüzle de çok çalışmalar yapmıştık. Milli Eğitim’e ait okulların örnek olarak Sanat Okulu. Geçmişten gelen okul üzerinde yüzde 3’lük 5’lik başkalarına ait hisseler olduğu için yıkılıp yeniden yapılması için gerçekten tarih olarak bayağı uzun sürüyor. O yüzden bu çalışmaların üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor.” dedi. Toplantıya Ereğli Kaymakamı ve Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Çay, Zonguldak eski Milletvekili Fazlı Erdoğan, Eğitim Vakfı yönetim Kurulu üyesi iş adamları ve Erdemir’i temsilen Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney katıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.118.200.136  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır