Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  Birleştirilmiş sınıflı köy okulu ‘Beyaz Bayrak’ ödülü aldı
Birleştirilmiş sınıflı köy okulu ‘Beyaz Bayrak’ ödülü aldı
 
   

     Kdz. Ereğli merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul’ projesi kapsamında beyaz bayrak ödülü aldı. Birleştirilmiş sınıf olarak eğitim öğretim veren okulda, 2010 yılından bu yana okulda yapılan iyileştirme çalışmaları sonrasında alınan ‘Beyaz Bayrak’ ödülünden sonra köy halkının okula bakış açışı değişmiş. 2010 yılında okula atanan Ömer Altunbaş, göreve başladıktan hemen sonra okulun eksikliklerini diğer öğretmenlerle birlikte tespit çalışmasına başlamış. Okulda öğrencilerin kullanabileceği tuvaleti bile yokken, toplanan yaklaşık 78 bin liralık yardım ile iyileştirme çalışmalarına start verilmiş. İlk olarak çocukların kullanabileceği tuvalet yapılırken, okulun taban döşemeleri, boyaları, tahtaları, dolapları tamamen yenilenirken, ana sınıfının da kurulması unutulmamış. Yapılan bu çalışmalar ise okula ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul’ projesi kapsamında beyaz bayrak ödülünü kazandırmış. Çalışmaların tamamlanmasının ardından 30 öğrenci ile eğitim öğretime devam eden okulda, yapılan görüşmelerin sonrasında öğrenci sayısı 50’ye çıkmış. Okulun çehresini değiştirmede büyük rol oynayan okul müdürü Ömer Altunbaş, şimdiki amaçlarının ise okulun boş arazisine kapalı spor salonu yaparak öğrencilerin kış ayında da sosyal faaliyetlerini sürdürmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
     Okulda yapılan iyileştirme çalışmalarında köy derneği, sivil toplum kuruluşları ve yardımseverlerin katkılarının bulunduğunu anlatan Altunbaş, şöyle dedi: “Okulumuz Ereğli bölgesinde merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Birleştirilmiş sınıflı küçük bir okuldur. 30 öğrencili bir okuldu. 2010 yılında göreve başladığımızda birçok eksiklik gördük. İnsanlar birleştirilmiş sınıflara ya problem olarak bakıyorlar ve bir ön yargıları var. Halbuki eğitimin gerçekçi bir payı var. Dünyanın birçok yerinde de birleştirilmiş sınıf uygulaması bulunmakta. Ama oluşan ön yargı ve eğitimin daha düşük verildiği düşüncesiyle birçok problem üst üste birikmekte. 2010 yılında göreve başladığımızda bu problemleri tespit ettik. Öğretmenlerimizle birlikte bu problemleri nasıl çözeriz diye planlama yaptığımızda iki yıllık süreçte yaptığımız görüşmelerle bire bir görüşmelerle kurum ve kuruluşlara giderek köyümüzün derneği ile muhtarımızla, sivil toplum örgütleri ile sürekli görüşmeler yaptık. Sonuçta 2 yılda 78 milyar gibi bir harcama yaptık. Bu bize ne getirdi? İki yıl önce öğrenciler tuvalet ihtiyaçlarını evlerinde giderirken, şu anda okulumuz birleştirilmiş sınıf olmasına rağmen beyaz bayrak almıştır. Zonguldak’ta ilk defa birleştirilmiş bir sınıf beyaz bayrak almıştır.”
     Okul olarak yeni projeleri de hazırladıklarını anlatan Okul Müdürü Ömer Altunbaş, 15 okul belirlediklerini ve öğrencileri tarafından hazırlanan gölge oyununu belirlenen okullarda oynayacaklarını söyledi. Altunbaş, çocukların okuma durumlarını düzeltmek amacıyla velilerle toplantı düzenlemiş. Velilerin de olurunu aldığı ‘Çocuğumla okuyorum’ projesini hayata geçiren okul yönetimi 42 günde 20 bin sayfa kitap okunmasını sağlamış. Bu durumdan en çok memnun olanlar ise öğrenci anneleri olmuş. Çocukları ile birlikte kitap okuyan anneler, hem çocuklarının eğitimine katkıda bulunurken, hem de kendi bilgilerini geliştirme imkanı bulmuş. Öğrenci anneleri, kitap okuma projesinin hem kendilerine hem de çocuklarına büyük katkı sağladığını ifade ettiler. Bir öğrenci velisi ise geçmiş yıllarda çocuğunu köylerindeki birleştirilmiş sınıf olması sebebi ile okula göndermek istemediğini, ancak yapılan iyileştirme çalışması ve başlatılan projeler sonrasında çocuğunu okula gönül rahatlığıyla gönderdiğini kaydetti. Öğrenciler de anne ve babaları ile kitap okumanın çok güzel olduğunu, özellikle kendilerinin çocuk hikayeleri okuduklarını söylediler. Okulda proje kapsamında kitaplarını bitiren öğrenci ve velileri başta olmak üzere okulun iyileştirilme çalışmalarına katkı sağlayanlara İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç tarafından plaket verildi.

 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.133.109.30  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır