Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  Okullarının tavanı çöken öğrenciler eylem yaptılar
Okullarının tavanı çöken öğrenciler eylem yaptılar
 
   

     Ereğli Lisesi B Blok 10/A sınıfında 3 gün önce tavan çökmesi meydana geldi. Bu gelişme üzerine B Blok eğitime kapatıldı, A Blok’ta ikili eğitime geçildi. Bu duruma tepki gösteren yaklaşık 250 öğrenci velisi ve 750’ye yakın öğrenci, Kaymakam İbrahim Çay ile görüşmek için kaymakamlık binasına girmeye çalıştı. Polis engeli ile karşılaşan öğrenciler, ‘Son söz öğrenci’, ‘Tabletli değil bilimsel eğitim’ şeklinde slogan attı. Öğrenciler, yaklaşık 1 kilometrelik yolu sloganlar eşliğinde yürüyerek okula geldi. Okula girişte gazetecilerin “Neden Böyle bir eylem yaptınız?” sorusunu cevaplayan öğrencilerden Merve Meral “Çok zor şartlar altında eğitim görüyoruz. Olmaz ki böyle.” diye konuştu. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, öğleden sonra ilk derse durumu boykot etmek için girmeyeceklerini, ikinci derse ise gerçek öğrenci olarak gireceklerini söyledi. Öğrencilerden Mehmet Türkan Özcan, sistemin değişmesine tepki vermek istediklerini söyledi. Özcan, “Bu tepkinin nedeni, sistemimizin bize sorulmadan değiştirilmesi. Biz öğrenciler olarak buna tepki gösteriyoruz. Biz bunun yanlış olduğunu, bize sorulmadan neden değiştiğini sorguluyoruz. Biz sorgulayan öğrencileriz. Türkiye’de bunun böyle olması gerekir. Biz bunu başlattık.” dedi. Bazı kız öğrenciler, ikili eğitime geçtiklerinde öğrenci arkadaşlarından ayrılacaklarını, bunu istemediklerini söylediler.
     Öğrencilerin eylemine destek veren velilerden Nilüfer Çiv, “Benim çocuğum Merkez Anadolu Lisesi’ni kazandı. Burada okuyor. Şu ana kadar vali, kaymakam yok muydu bu okulun bozulduğunda? O beton çocukların üzerine de düşebilirdi. Neden bunun kontrolü yapılmıyor? Neden? Bizim çocuklarımızın suçu ne? Şimdi hepsi bir anda eğitim alacak. Sabah kaçta kalkıp gidecek benim çocuğum? Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Kaç senelik bina. Önce okullarını yapsınlar. Okulun tavanı dökülüyor. Bu durum akşam olmasaydı belki de kaç tane çocuğumuz ölürdü. Bundan kim sorumlu?” şeklinde konuştu. Eğitim-İş Ereğli Temsilcisi Cengiz Başaran, okulun bu durumda eğitim vermesinin sakıncalı olduğunu söyledi. Başaran, “Ereğli Lisesi’nin binasında bir çökme nedeniyle gördüğünüz B Blok kapatıldı. İçerisinde Ereğli Lisesi’nin sınıfları vardı. Pek çok da öğrencisi var. Öğrencilerin tamamının A Blok’a alınması Milli Eğitim tarafından kararlaştırıldı. A Blok’ta Merkez Anadolu Lisesi ve Turizm Lisesi var. Her iki okulun öğrencileri tam gün eğitim görüyor. Ereğli Lisesi öğrencileri geldiği an okulda yaşanacak sıkıntı, eğitim öğretim ortamını etkileyecek. Çünkü ikili eğitime geçilmiş olunacak. Sabah 7.00 gibi okul başlayacak, akşam 7.00’ye kadar neredeyse devam edecek. Teneffüsler beşer dakikaya inecek. Çocukların böyle karmaşık ortamda bilimsel bir eğitim alması mümkün olmayacak. Küçük odalar bile sınıf haline getirilmeye çalışılıyor. Burada oluyor mümkün değil, ben yaptım oldu anlayışını değiştirmeleri lazım.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler dağıldı. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri ile ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri okul önünde güvenlik önlemi aldı.









 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » Video yokmu? -   Kaan DEĞER / 21 Şubat 2014- 22:33
 
IP   18.223.172.184  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır