Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  Eğitim Fakültesi öğrencileri, orta öğretim öğrencilerine ders veriyor
Eğitim Fakültesi öğrencileri, orta öğretim öğrencilerine ders veriyor
 
   

     Ereğli Eğitim Fakültesi’nde İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencileri Semanur Geçer, Esra Karadağ, Sevdenur Çakır, Rafianur Kabak, Zübeyde Kantarcı, Nesibe Akpınar, Sıdıka Esra Akagündüz ve Esma Koçak, Topluma hizmet dersi uygulamaları dersi kapsamında Orhan Oğuz Ortaokulu’nda okuyan öğrencilere ders veriyor. Orta düzeyde olan yaklaşık 60 öğrencinin not ortalamalarını yükseltmeleri amacıyla başlanan derslerde, öğrencilere okulda verilen eğitimin yanı sıra, ders sonrasında ailelerle birebir görüşen fakülte öğrencileri, minik kardeşlerinin öğrendikleri derslerin tekrarını yapıp yapmadıklarını da yakından kontrol ediyor. Ereğli Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinden Semanur Geçer, gönüllü olarak verdikleri derslerde amaçlarının öğrencilerin başarılı olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Geçer, “Topluma hizmet uygulaması adı altında Orhan Oğuz Orta Okulu’nda 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda öğrenim gören orta düzeydeki öğrencilere eğitim veriyoruz. Eğitimimiz yaklaşık 3 ay sürecek ve Mayıs ayında bitecek. Çocukların düzeylerini arttırmak amaçlı ve tamamen toplum yararına olacak bir çalışma. Bugüne kadar verdiğimiz derslerde öğrencilere katkı sağladığımızı gördük. Ön test uyguladık. Daha sonra da yapılan derslerin ardından öğrencilerin pozitif etkilendiğini gördük. Burada tamamen gönüllü olarak anlatıyoruz.” dedi.
     Eğitim Fakültesi Öğrencisi Sıdıka Esra Akagündüz ise öğrencilere verdikleri dersin etkili olması amacıyla evde tekrar yapmalarını istediklerini, bu konuda aile fertlerini teker teker arayarak derslerin yapılıp yapılmadığını sorduklarını söyledi. Akagündüz, “Derse heyecanlı bir şekilde giriyorum. Daha öncesinden daha farklı neler verebilirim, neler yapabilirim diye düşünerek ön testler hazırlıyorum. Ara sınavlar yapıyorum. Aynı tarz soru çözmek yerine 10 farklı tarzda soru çözdürerek onları daha farklı noktaya getirmeye çalışıyorum. 8. sınıf öğrencisi oldukları için daha fazla üzerlerine düşüyoruz. Velileri arıyoruz. Tek tek 2 haftada bir görüşmeler yapıyoruz. ´Çocuklarınız neler yapıyor. Derslerinin tekrarlarını yapıyorlar mı?’ diyerek kontrollerini yapıyoruz. Ola ki öğrenci gelmediğinde tek başına alıyoruz ve tekrar o konuyu öğrenciye anlatıyoruz.” dedi. Pazartesi ve Cuma günleri 1,5 saat ders veren öğrenciler Mayıs ayına kadar derse devam edecek.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.139.72.78  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır