Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  Üniversiteliler, köy ilkokulunu baştan aşağı yeniledi
Üniversiteliler, köy ilkokulunu baştan aşağı yeniledi
 
   

     Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi üçüncü sınıf 2. öğretim öğrencileri Gülçin Manav, Melike Yüksel, Emine Gökkurt, Sakine Özbek, Saniye Baş ve Gülşin İpek Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, ders konusu olarak Aydınlar Köyü İlkokulu’nu seçti. Kısa süre yapılan araştırma sonrasında okulun bazı ihtiyaçları olduğunu tespit eden öğrenciler, okul idaresi ve öğretmenleri ile görüştükten sonra kolları sıvadı. Belirlenen sorunların giderilmesi için gerekli çalışmaları yapan öğrenciler, okulun boya badanasından sıralarına kadar ihtiyaç olan her şeyi kısa sürede temin ederek kendi imkanları ile çalışmaları tamamladı.
     Okulda çalışmaların tamamlanması dolayısıyla açılış töreni düzenlendi. Açılışa Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Numan Korkmaz ve İbrahim Şen, öğrenci velileri, okul idaresi, Eğitim Fakültesi görevlileri ve fakülte öğrencileri katıldı. Açılış sonrasında yaptıkları çalışmalar ile ilgili açıklamada bulunan Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi üçüncü sınıf 2. öğretim öğrencisi Gülçin Manav, minik kardeşlerinin daha iyi bir ortamda eğitim almalarını amaçladıklarını söyledi. Manav, “Öncelikle gerçekten ihtiyacı olan bir okul aradık. Bir araştırma sürecimiz oldu. Aydınlar İlkokulu’na geldik ve hocaları ile konuştuk. Sonra ihtiyaçları olduğunu öğrendik. Sıraların çocukların boylarından çok büyük olduğunu öğrendik. Öncelikle ilk olarak sıra ihtiyaçlarını karşıladık. Ardından okulun badanası sınıflara uygun değildi. Çok koyu renkti. Daha huzur verici olan mavi rengi seçtik. Sonra el birliği ile badanamızı yaptık. Sıralarımızı hazırladık. Çocuklarımıza minik hediyeler hazırladık. Okulun gerekli olan bütün kırtasiye malzemelerini karşıladık. İnşallah yardımcı olabilmişizdir.” dedi.





 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.151.141  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır