Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  BEÜ kendi yayınevini kurdu
BEÜ kendi yayınevini kurdu
 
   

     Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)’nden yapılan açıklamada, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin kendi yayınevini kurarak yükseköğretim sistemi içerisinde kendine ait yayınevi bulunan az sayıda üniversiteden biri olmayı başardığı belirtildi. Üniversitenin kendi yayınevini kurmasının ardından, bundan böyle BEÜ akademisyenlerinin, alanlarında yaptıkları çalışmaları, üniversite yayını olarak çıkarabilecekleri ifade edildi. Üniversite dışından araştırmacıların yayınlarının da basılabileceği dile getirilen açıklamada, “Bülent Ecevit Üniversitesi, bu yayınları artık kendi yayınevi aracılığıyla okurlarla buluşturabilecek. Kısa süre önce Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Belgelerle Zonguldak ile Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Zonguldak’a Etkileri ve Şehrin Üniversite Algısı isimli çalışmaları yayımlayan BEÜ’de şehirle ilgili çalışmalara devam ediliyor. Son üç yılda yayın hayatına başlayan altı akademik dergi ile bir marka haline gelmeyi başaran Bülent Ecevit Üniversitesi kurduğu yayınevi ile bu başarısını taçlandırmış oldu. Çalışmalarına hızla başlayan yayınevi kısa süre içerisinde iki yayının basımını tamamlayarak önemli bir başarıya da imza attı. Zonguldak İlinde Göçün Sosyo-Ekonomik Nedenleri ve Alınabilecek Tedbirler ve Zonguldak İl Merkezinde İntihar Davranışının Yaygınlığı, Sosyodemografik, Klinik ve Ailesel Risk Etkenleri isimli iki eserin basımını tamamlayan yayınevi, yeni çalışmaları bilim dünyasına sunmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.” denildi.
     Açıklamada, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in de konuyla ilgili görüşlerine yer verildi: “Bülent Ecevit Üniversitesi olarak yayınevimizi kurarak faaliyete geçirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yayınevimizin kısa süre içerisinde basımını tamamladığı Zonguldak ile ilgili iki çalışma, bizler için ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Bu gelişme ile akademisyenlerimizin yayınları için önemli bir akademik platform oluşturarak bir sözümüzü daha yerine getirmiş oluyoruz. Yayınevimiz, ilk iki yayınını Zonguldak’a ayırarak büyük önem verdiğimiz şehir-üniversite iş birliğinde atmış olduğumuz yeni bir adım oldu. Akademisyenlerimizin titiz çalışmaları ile hayata geçirilen bu çalışmalardan ilki, yayınevimizin bir numaralı yayını olan ‘Zonguldak İlinde Göçün Sosyo-Ekonomik Nedenleri ve Alınabilecek Tedbirler’ isimli çalışmadır. Bülent Ecevit Üniversitesi Yayınlarının ikincisi ise ‘Zonguldak İl Merkezinde İntihar Davranışının Yaygınlığı, Sosyodemografik, Klinik ve Ailesel Risk Etkenleri’ adlı çalışma oldu. Zonguldak ile ilgili en fazla üzerinde durulan konulardan olan Göç ve İntihar başlıklarında iki ciddi çalışmayı yayınevimiz aracılığıyla yayına hazırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üniversitemizin başarı ile yayın hayatına devam eden altı süreli yayını tarandıkları indekslere yenilerini ekleyerek BEÜ markasını daha değerli kılmayı başarıyorlar. Bu başarı ile birlikte değerlendirdiğimizde yayınevimiz akademisyenlerimizin ve tüm araştırmacıların yayınları için itibar ve etki değeri yüksek bir akademik zemin olmuştur. Gerek bu çalışmaların yayına hazırlanmasına gerekse yayınevimizin hayata geçmesine katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyor, yayınevimizin daha nice nitelikli çalışmayı bilim dünyası ile buluşturmasını temenni ediyorum.”



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.226.177.223  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır