Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  Doç. Dr. Karataş: Ereğli’yle bütünleşerek büyümeyi hedefliyoruz
Doç. Dr. Karataş: Ereğli’yle bütünleşerek büyümeyi hedefliyoruz
 
   

     Karataş, Ereğli Meslek Yüksekokulu’nda, ilçedeki basın kuruluşlarının temsilcileriyle gerçekleştirdiği tanışma toplantısında okulun mevcut durumu ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Okulun 2012 yılında tüzel kişilik kazandığını ve 2013-2014 döneminde eğitim ve öğretime başladığını ifade eden Karataş, şöyle dedi: “Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bağlı olarak 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Deniz ve Liman İşletmeciliği Programıyla çıktığımız yolda, bu yıl Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı’na da öğrenci alarak büyümeye devam ediyoruz. Bu büyümeyi gerçekleştirirken en önemli ilkelerimizden birisi mezunlarımızın okul sonrası hayata birkaç adım önde başlamalarıdır. Tüm akademik ve idari kadrolarımızın çabaları bu yöndedir. Şu an faal olan 2 programımıza ek olarak, okulumuzda yeni eğitim öğretim döneminde grafik tasarım programında da öğrenci almayı hedefliyoruz. Bu adımla birlikte şu an 250 civarında olan öğrenci sayımızı önce 350 ardından da 500’e çıkarmayı hedefliyoruz. Şu an okulumuzda 6 öğretim görevlisi ve 3 okutman görev yapmaktadır. Yeni bölümlerle birlikte eğitim kadromuz da hem nitelik hem nicelik olarak büyüyecektir.”
     Karataş, yeni öğretim programlarının oluşturulmasında belli bir titizlik gösterdiklerini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabii ki her yeni program bir büyümedir. Ancak bu sağlıklı bir şekilde olmalı. O nedenle, yeni açacağımız bölümlerle istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceğiz. Tercih edeceğimiz bölümlerin özellikle Ereğli’yle bütünleşebilecek, Ereğli’ye has bölümler olmasına dikkat ediyoruz. Burada amaç, okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin Ereğli’deki istihdam alanlarında ara eleman olarak işlevsel olmasını sağlamaktır. Yine tercih edilecek programın Zonguldak bölgesindeki yüksekokullarda olmamasına dikkat ediyoruz. Bu o bölümün öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilmesini de sağlayan bir faktör oluyor. Örneğin geçen yıl başlattığımız Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı Türkiye´de sadece 3 yerde var ve biz dördüncüsünü başlattık. Diğer bir husus, açılan yeni bölümlerin, okuldaki diğer programlarla ilişkisinin ve ortak yanlarının olmasıdır. Bu şekilde, tematik bir eğitim bütünlüğü sağlanırken, benzer derslerin oluşundan kaynaklı olarak, akademik kadronun daha yaygın ve etkin görev alması saplanırken derslik, materyal, laboratuvar gibi eğitim olanaklarından daha fazla öğrencinin yararlanması sağlanmış oluyor. Henüz yeni bir okul olmamıza rağmen, kurumlaşma açısından epey mesafe kaydettiğimize inanıyor, hem eğitim kadromuz hem de öğrencilerimizle, Ereğli basını da dahil Ereğli’yle bütünleşerek büyümeyi hedefliyoruz.”
     Karataş’ın açıklamalarının ardından, basın mensuplarıyla sohbet biçiminde devam eden programda, öğretim görevlisi ve MYO müdür yardımcıları Fatih Apaydın, Mustafa Kara ve MYO Sekreteri Gönül Tekçe hazır bulundu.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.221.129.19  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır