Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  ERDEMİR’den 15 okula akıllı tahta, projeksiyon ve bilgisayar desteği
ERDEMİR’den 15 okula akıllı tahta, projeksiyon ve bilgisayar desteği
 
   

     Bugüne kadar birçok okul yaptıran, bölgemizdeki okullara fen laboratuvarları, konferans salonu ve spor salonları kazandıran, okulların teknik donanım ve onarım ihtiyaçlarını karşılayan Erdemir, bu yıl da ilçe merkezindeki okullara göre daha az imkâna sahip olan köy okulları başta olmak üzere 15 okulu teknolojik eğitim araçlarına kavuşturarak, eğitime olan desteğini sürdürdü. ERDEMİR Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ihtiyaç tespit çalışması sonucunda 15 okul belirlendi ve 16 Şubat 2015 tarihinde 10 adet akıllı tahta ve projeksiyon cihazı, Şehit Noyan Aydın İlkokulu, Gebe İlkokulu, Pınarcık Ertuğrul Gazi İlkokulu, Şehit Madenci Ortaokulu, Sücüllü İlkokulu, Yazıcılar İlkokulu, Bakırlık Çınar Boru İlkokulu, Ali Veli Güzel İlkokulu, Pınarcık Yaslar İlkokulu ve İmranlar İlkokulu’na, 5 adet diz üstü bilgisayar da Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu, Gebe İlkokulu, Hasankahyalar İlkokulu, Kızılcapınar Ortaokulu, Pınarcık Yaslar İlkokulu’na Erdemir yöneticileri tarafından teslim edildi.



     Teknolojinin eğitim alanındaki öneminin vurgulandığı açıklamada, şirketin bugüne dek toplum yararına yaptığı projelerle ilgili olarak da şunlar kaydedildi: “Erdemir’in ve İsdemir’in yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettiği 9 okulda öğrenciler geleceğe hazırlanıyor. Erdemir Grubu Şirketleri bulundukları bölgelerdeki eğitim kurumlarının teknik donanım, bakım-onarım, eğitim materyali taleplerini karşılıyor, öğrenci yurdu yapımına katkı sağlıyor, çocukların daha iyi fiziksel koşullarda eğitimlerini sürdürmelerine yardımcı oluyor. Ereğli ve İskenderun’da çeşitli okulların elektrik, su ve ısınma ihtiyaçlarını da karşılıyor. Erdemir Grubu her yıl lise ve üniversite düzeylerinde sağladığı staj imkanları ile gençlere kendilerini geliştirme fırsatı sunarken, düzenlediği yarışmalarla farklı alanlarda eğitimi ve genç yetenekleri destekliyor. Bu kapsamda Erdemir Grubu çeliğin yaşamımızdaki varlığına sanat yoluyla dikkat çekmek, sanat eğitimine katkıda bulunmak amacıyla, çelik ve yaşam konulu fotoğraf yarışması, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle üniversitelerin heykel bölümü öğrencilerine yönelik olarak iki kez “Çelik ve Yaşam” konulu Ulusal Çelik Heykel Yarışması düzenledi. 2007-2012 yılları arasında OYAK Grubu şirketlerinin kurulu bulundukları illerde gerçekleştirdiği Liselerarası Matematik Yarışması’nın Zonguldak, Hatay, Sivas ve Kırıkkale organizasyonlarını yürüttü ve birinci olan okullara fen laboratuvarları yaptırdı.



     Erdemir Karadeniz Ereğli’de ortaokul ve lise düzeyinde yaklaşık 1000 öğrenciyi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bilimin önemini kavratma, bilimsel düşüncenin kazanımları ile öğrencileri tanıştırma, deneylemeler ile öğrenmeyi pekiştirmek amacıyla hayata geçirdiği “Bilimi Topluma Götürme Projesi” ile buluşturdu. Teknolojik gelişmeler paralelinde Ereğli’de e-öğrenmenin yaygınlaştırılmasını sağlamak, yeni eğitim materyalleri ve öğrenme metotları ile öğrencileri buluşturmak amacıyla Erdemir İlköğretim Okulu’na online eğitim aboneliği sağladı ve Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sanat Bilim Dil Günleri etkinliğini destekledi. Tiyatro imkanlarından uzak olan Ereğli’de küçük yaştaki çocuklara tiyatro sevgisini aşılamak, sanat aracılığı ile çocukların zihinsel ve duygusal gelişimine yardımcı olmak, küçük yaşta sanat zevki ve estetik duygusu kazanmalarına ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla Erdemir, 5 yıldan bu yana çocuk tiyatrosu düzenliyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen ve geleneksel bir tiyatro şenliğine dönüşen etkinlik kapsamında sadece 2014 yılında 1000 çocuk “Pinokyo” isimli oyunu seyretti ve tiyatronun büyülü dünyasıyla tanıştı.



     ‘Çelik gibi bir nesil’ sloganıyla Ereğli’deki köy okullarında yürüttüğü diş ve sağlık taramaları, Ereğli çevresindeki mevcut sağlık kurulumlarının fiziksel şartlarının ve tıbbı donanımlarının iyileştirilmesi, Bölgedeki Hastanelere otomasyon sistemi kurulması, Ereğli çevresinde 2 sağlık ocağı inşa edilmesi, bölgedeki engelli vatandaşların sosyal yaşam içerisinde aktif rol alabilmeleri için ihtiyaç duydukları akülü araba, işitme cihazı vb. donanımların sağlanması, Erdemir’in sağlık alanında gerçekleştirdiği katkı faaliyetleri arasında yer alıyor. Erdemir Grubu Şirketleri yerel sorunların çözümüne ve imkanların geliştirilmesine katkı sağlamak için kamu kurum ve kuruluşları ile de işbirliği yapıyor ve bu kurumların sunduğu hizmetlerin yürütülmesini kolaylaştıracak desteklerde bulunuyor. Ayrıca çeşitli vakıf, oda ve dernekler ile ortaklaşa konferans, seminer gibi etkinlikler düzenliyor, üniversitelerin etkinliklerine katkı sağlıyor, dernekler ile işbirliği içerisinde meslek edindirme eğitimleri düzenliyor, Halk Eğitim Merkezi’ne eğitim malzemeleri sağlıyor. Erdemir Grubu Şirketleri, kurulu bulundukları bölgelerde, eğitim, kültür/sanat ve sağlık alanlarındaki faaliyetlerinin yanı sıra toplumun yaşam kalitesinin geliştirilmesine ve hayır işlerine yönelik faaliyetler de yürütüyor. Çalışanların rekor seviyelerde katılım sağladığı kan bağışı kampanyalarını ve ihtiyaç sahiplerine yapılan gıda, giyecek ve yakacak yardımlarını, sünnet şölenlerini, ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürüyor. Grup, doğal çevreyi koruma, enerji tasarrufunun önemi ve kazanımları, iş güvenliği gibi konularda bilgi ve deneyimlerini çalışma hayatına hazırlanan öğrenciler başta olmak üzere, kurum ve kuruluş çalışanları ile paylaşıyor, bu konulardaki toplumsal bilincin gelişmesine katkı sağlıyor.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.206.227.65  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..
28 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Kdz. Ereğ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır