Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  Eğitim-Sen Ereğli Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Eğitim-Sen Ereğli Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
 
   

Temsilcilik lokalinde yapılan genel kurulda, Orhan Köse, Bilgüvi Küçük ve Perihan Çelik’ten divan kurulu oluşturuldu. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile eğitim şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Önceki dönem Eğitim Sen İlçe Temsilcisi İbrahim Koç, genel kurulda yaptığı konuşmada, ülkenin içinden geçtiği siyasi ve sosyal ortama ilişkin tespitlerde bulundu. OHAL sürecinde KHK’ler ile açığa alınan, ihraç edilen ve yaklaşık sayıları yüz bini bulan kamu çalışanına, örgütlü oldukları sendikalar, üyelerine sahip çıkmak yerine, adeta iktidarın yanında yedeklenme yarışına girerek üyelerinin yüzlerine tüm kapıları kapattığını iddia eden Koç şöyle konuştu: “KESK bu süreci evrensel hukuk normları çerçevesinde değerlendirerek, kim olursa olsun suçu somutlaşmadan hiç kimsenin suçlu sayılamayacağı belirtilmiştir. Bu bağlamda kapılarını haksızlığa uğramış herkese açmış ve birçok insana hukuki destek sağlamıştır. KESK ve KESK’e bağlı sendikalar bu süreçte birileri tarafından bilinçli olarak hedef gösterilerek yıpratılmaya çalışılmıştır. Bu hedef göstermeler sonucu çoğunluğu Eğitim Sen üyesi olmak üzere KESK’e bağlı diğer sendikalardan birçok üyemiz açığa alınmıştır. Bu süreçte KESK tüm yasal, meşru zeminleri kullanarak büyük bir mücadele örneği sergilemiş, üyelerimizin büyük çoğunluğunun tekrar işine dönmesini sağlamıştır. Bu mücadele, tüm üyelerimiz işine dönünceye kadar devam edecektir. 19 Ocak 2014 tarihinde seçildiğimiz Yürütme Kurulunu, yaptıklarımızla, yapamadıklarımızla inanarak ve samimiyetle yürütmeye çalıştık. Muhakkak eksiklerimiz olmuştur. Bu konuda eleştiriye açık olduğumuz bilinmelidir. Bizler insan ayrımı yapmadan inandığımız değerler çerçevesinde sizlerin de destek ve yardımlarıyla Ereğli’de mücadeleyi örmeye çalıştık. Bu süreçte bizlerden destek ve emeklerini esirgemeyen, korku ve baskıya teslim olmayan tüm dostları saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu zorlu süreçte yönetime gelecek dostlarımıza başarılar diliyor, yalnız olmadıklarını belirtmek istiyorum.”
Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol da Eğitim Sen’in mücadelesini TÖS’ten, TÖBDER’den aldığı güçle sürdürdüğünü belirterek, “Eğitim Sen şunun altını iyi çizdi. Açıklayamayacağı, izah edemeyeceği hiçbir şey yok. Hukuksal anlamda gereken her türlü girişim yapılmıştır. Karınca kararınca maddi anlamda hesaplarına para yatmaktadır. Kefildir üyelerine Eğitim Sen. Diğerleri selam vermezken Eğitim Sen böyle anlamlı bir dayanışma sürdürüyor. Bugünler geçecektir eminim. Yarınlar aydınlık olacak. Yarın biz anılacağız” dedi. Akyol şöyle devam etti: “Bir önceki dönemde görev alacak arkadaşlara teşekkür ediyorum, yeni dönemdeki arkadaşlara başarılar diliyorum. Daha çok birlikte olmak zorundayız, aylıklarımızı değil, ortak değerlerimizi ön plana çıkaracağız. Zonguldak’ta altı temsilcimiz var. 18’ine kadar yönetimler belirlenecek. Mart ayında Zonguldak’ta genel kurul, Mayıs Ayında da genel merkez süreci tamamlanacak. Gerçekten Eğitim Sen’li olmak ayrıcalıklı bir şey. Kıymetli olduğunuzu bilin.”
Konuşmaların ardından Önceki Dönem Temsilcilik Örgütlenme Sekreteri Selcan Uzunel, üç yıllık görev süresince yapılan çalışmaları anlatan Faaliyet Raporu’nu okudu. Bireysel adaylık başvurusu ile gerçekleştirilen yeni dönem yönetim kurulu seçimlerinde, tek liste ortaya çıktı. Buna göre, Mehmet Döngel, Selahattin Kaya, Uğraş Yorulan, Pınar Akbaş ve Barış Bostancı yeni dönem yönetim kurulu olarak görev yapacak. Yedek üyeler ise, Ramazan Kocaman, Ali Ekber Özden, Mustafa Bilbay, Tahsin Altıntop ve Selcan Coşkun oldu. Genel kurulun ardından toplantıya katılan üyelerin dilek ve temennileri ifade eden konuşmalar gerçekleştirildi. Yeni ve eski dönem yönetim kurulları hatıra fotoğrafı çektirdi. Yeni oluşan yönetim kurulunun yapacağı ilk toplantıyla temsilcilik yönetim kurulu başkan ve sekreteryasını belirleyeceği kaydedildi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.141.24.134  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır